Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A covid előtti években mennyi...

A covid előtti években mennyi ember halt meg évente átlagosan fertőzésekben? Van ahol lehet erről statisztikát nézni? Hogy miben volt más a halálozási ráta a covid alatti időkben?

Figyelt kérdés
2022. febr. 16. 19:36
1 2 3 4
 21/31 sadam87 ***** válasza:

Szerencsére téged a tények és a valóság továbbra sem zavarnak meg! Csak így tovább.

Erről az égvilágon semmi vita nem megy. Az, hogy te teljesen random állítasz valótlanságokat, nem meríti ki a vita fogalmát.

2022. febr. 17. 20:33
 22/31 sadam87 ***** válasza:
60%

Valószínáleg nem voltam egyértelmű, a 20. válaszom a 18. válaszolónak szólt.

Egyébként meg ha egy másik téma is érdekel, akkor arra írj ki egy külön kérdést!

2022. febr. 17. 20:35
 23/31 A kérdező kommentje:

Nem vagyok tisztában a tényekkel én a szöveget igyekszem értelmezni!

Csak mert nincs összhangban a világképeddel mert alapvetően egy ezzel ellentétes kép alakul ki bennünk a rendszerben amiben élünk így egyből egy disszonanciát ébreszt még maga a szöveg jelentheti ezt és meg lehet hogy amiket ír ez szöveg az információn alapuló világ gazdaság reális képe!

2022. febr. 17. 20:42
 24/31 A kérdező kommentje:
Ha így volna talán nem kérdéseket tennék fel róla! Azt kértem hogy valaki magyarázza el mit jelentenek azok a dolgok amiket ki emeltem a szövegből! Ara kérdeztem rá hogy mit jelent amiket a szöveg ír? Van egy vaskos irodalma egyébként tehát feltételezem nem egy közmunkás írta!
2022. febr. 17. 20:49
 25/31 A kérdező kommentje:
ja hogy az nem nekem szólt rendben nem figyeltem!
2022. febr. 17. 20:51
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

"Mégis mire alapozod, hogy 2020 nyarán kevesebben haltak volna meg, mint más években??? "

Én csak vitatom a te állításaidat, amelyek nem bizonyítottak.

Azért halhattak volna meg kevesebben, mert egyik évben kevesebben halnak meg, mint az átlag, másik évben meg többen. Tehát benne van a pakliban, hogy kevesebben halnak meg. Ezt könnyű belátni.

"két mondattal később meg leírod, hogy a kórházkiürítések miatt magasabb a többlethalálozás"

Mit oly nehéz ezen felfogni? Csak nem gondolod, hogy ha bezárják a kórházakat, elmaradnak a kezelések, műtétek, aztán később ugyan kinyitnak a kórházak, de megint csak várni kell, mert a várólisták nagyok, akkor majd kevesebben fognak meghalni? Dehogy fognak, hanem sokkal többen. A többlet nyilván nem azonnal és látványosan jelentkezik, hanem később.

"Magyarországon (többek között) az ellátó személyzetből van irgalmatlan hiány. (De azért kedves, hogy az a kép él a fejedben, hogy a magyar egészségügy jobb, mint a svéd.)"

Te linkelted ezt: "A világjárvány előtt a svéd egészségügyi rendszer körülbelül 500 embert tudott ellátni az intenzív osztályokon (ICU). Az ágyak viszonylag alacsony száma továbbra is aggodalomra ad okot a válság előrehaladtával, és bár a szám április elejére 800-ra nőtt, az egészségügyi szakemberek továbbra is aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy kórházaikban végül kifogynak az ágyak. A svéd egészségügyi hivatal számításai szerint akár 1300 intenzív osztályos ágyra lenne szükség, amikor Svédország eléri a világjárvány csúcsát.[322][323] Svédország végül néhány hét alatt megduplázta az intenzív ágyak számát[305], és április 13-án az Országos Egészségügyi és Jóléti Tanács arról számolt be, hogy az intenzív osztályon található ágyak száma 1039-re emelkedett, és 80 főt foglaltak el."

"másfél ezren feküdtek intenzív osztályon és igényeltek gép lélegeztetést." [link]

Láthatod, hogy Svédországban sokkal kevesebb volt a kapacitás.

"Itt csak egy gikszer van. Geri hazudott..."

Nem hazudott, hanem ezt ő így tudja. Azt, hogy a Who, mit ajánl,kit érdekel, az csak egy ajánlás, nem törvény. Orbán meg ezt mondta:

"Valaki csak azokat veszi föl, akik közvetlenül a COVID miatt haltak meg, van, aki – mint például Magyarország – mindenkit bekönyvel, aki egyébként fertőzött volt, még ha nem is a COVID-tól halt meg, ezért nehéz összevetéseket csinálni”. [link]

Tehát összevissza beszélnek, egyszer ezt mondják, máskor meg az ellenkezőjét, tehát nem lehet készpénznek venni semmit, amit mondanak, állítanak.

"Én mutassak neked boncolási jegyzőkönyvet??"

Mert nem tudsz mutatni, nincsen ilyen, nem létezik ilyesmi.

2022. febr. 17. 21:02
 27/31 anonim ***** válasza:
64%

#26, tehat olyan alapon érvelsz az ellen, amit mond sadam, hogy simán ellentmondasz?

Ezt nem gondolhatod komolyan xD

2022. febr. 17. 21:18
 28/31 sadam87 ***** válasza:
60%

"Te linkelted ezt:"

🤣🤣🤣

Az ugye feltűnt, hogy erre eredetileg csak te hivatkoztál, én csak azért linkeltem be, mert neked még ezt sem sikerült. Parádés!!!

(Egyébként te komolyan azt hiszed, hogy a magyar 1300+ intenzív ágyon ugyanolyan színvnalon látták el a betegeket, mint a svédek 800-on??? Értem én, hogy a komrány bróbált hírzárlatot tartani, de azért így is lehetett tudni minimális utánajárással, hogy az intenzívosztályok valójában bőven túl voltak a kapacitásukon. Persze lehet azt is intenzív ellátásnak nevezni, amikor négy beteg jut egy nővérre, csak valószínűleg ezzel Svédországban kiröhögnének. [Még mielőtt valaki félreértelmezné: ez természetesen nem az intenzíven dolgozók ellen szól, hanem a körülmények ellen, amilyenek között dolgozni kényszerültek.]

"Tehát összevissza beszélnek, egyszer ezt mondják, máskor meg az ellenkezőjét, tehát nem lehet készpénznek venni semmit, amit mondanak, állítanak."

🤣🤣🤣🤣

Te hivatkoztál Guylás Gergelyre, én egyszer nem idéztem politikust. El kell ismernem, a kabaré, amit művelsz, egyre színvonalasabb! 🤣🤣🤣

"Mert nem tudsz mutatni, nincsen ilyen, nem létezik ilyesmi."

Félek tőle, hogy összetöröm a világképdet, de az állításaidat neked kéne beizonyítanod, nem nekem az ellenkezőjét.

[link]

2022. febr. 17. 21:26
 29/31 anonim ***** válasza:
35%

"én csak azért linkeltem be, mert neked még ezt sem sikerült"

Dehogynem sikerült, linkeltem neked a magyar orvos közlését, aki kint él Svédországban. Ő is ugyanazt mondta, mint ami a te linkedben van.

"Persze lehet azt is intenzív ellátásnak nevezni, amikor négy beteg jut egy nővérre, csak valószínűleg ezzel Svédországban kiröhögnének."

Eddig se volt jobb állapotban a magyar egészségügy, akkor az nem volt probléma, hogy a színvonal nem azonos? Most akarnak azonos színvonalat létre hozni sebtében? Tudomásul kell venni, hogy nálunk ilyen a színvonal, akkor ilyen. Azzal, hogy kirúgnak mindenkit a kórházból nem fog nőni az ellátás színvonala.

Ugyan azokat az intézkedéseket kellett volna meghozni, mint amilyeneket Svédországban, vagyis csak minimális korlátozásokat életbe léptetni, hogy nehogy többe kerüljön a leves, mint a hús.

"Te hivatkoztál Guylás Gergelyre, én egyszer nem idéztem politikust."

Miért ne hivatkoztam volna? Ebből is látszik, hogy nem lehet tudni, kik haltak meg a kovidban és kik másban.

"Félek tőle, hogy összetöröm a világképdet, de az állításaidat neked kéne beizonyítanod, nem nekem az ellenkezőjét."

Te mondogattad, hogy mennyien haltak meg a kovidban, nem én. Akkor miért nekem kellene ezt bizonyítani? Én csak kétségbe vontam ezeket az állításokat. Nem lehet tudni se azt, hogy mennyien haltak meg a kovidban, se azt, hogy amennyivel többen meghaltak összesen, mint más években szoktak, az mitől volt. Nyugodtan lehetett az általam felvázolt dolgoktól is, nevezetesen az ellátatlanság miatt és az oltások miatt is. Sőt még mondok mást is. A téves kezelések miatt, ahogyan az embereket félre kezelték a kórházakban a hamis who protokollal. Ezt még nem is veséztem ki neked.

2022. febr. 17. 21:40
 30/31 sadam87 ***** válasza:
60%

"Dehogynem sikerült, linkeltem neked a magyar orvos közlését, aki kint él Svédországban. Ő is ugyanazt mondta, mint ami a te linkedben van."

Na jó, most értünk el arra a színvonalra, hogy az általnos iskolás szintű szövegértést sem sikerült abszolválnod.

De ez is szép:

"Miért ne hivatkoztam volna? Ebből is látszik, hogy nem lehet tudni, kik haltak meg a kovidban és kik másban."

Szóval nem zavar, hogy olyan emberre hivatkozol, akiről te is azt mondtad, hogy nem mond igazat. Le a kalappal!

De az utolsó bekezdés is igazán elképesztő, látványosan demonstrálja, hogy a legalapvetőbb logikáról sincs fogalmad.

Hát ezzel a színvonallal nehéz mit kezdeni! Én nem is próbálkozom tovább!

2022. febr. 17. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!