Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Milyen betegségeket, fertőzése...

Milyen betegségeket, fertőzéseket kaphat el egy ember, ha nem fürdik napokig?

Figyelt kérdés
Komolyan érdekel.
2018. dec. 28. 16:52
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Ha betegséget nem is kap el, de büdös lesz.

Gondold ezt át.

2018. dec. 28. 17:01
 2/21 anonim ***** válasza:
37%

nekem volt már,hogy 3 hónapig nem fürödtem.Az égvilágon semmi bajom nem volt.Büdös voltam,ja,de itthon döglöttem és munkám sem volt.Mégis mi baja lenne egy egészséges embernek csak attól,ha nem fürdik,hm?

A büdösségen kívül semmi baja nem lesz.

Más meg naponta fürdik,mégis folyása van,vagy gombás,vagy ekcémával szenved,vagy vakarja a tökét,mit tudom én.

Nyilván,nálam azóta ez nem áll fenn,mert rendbe jött az életem,visszajött az életkedvem és munkám is van.

Szóval semmi.

2018. dec. 28. 17:04
 3/21 anonim ***** válasza:
47%

Èn depressziòs vagyok ès nem fürdök.

Hajat meg fogat se nincs kedvem mosni.

Nincs hozzá èleterőm.

Viszont a gombás körmöm helyre jött,miòta ritkán èri vìz... :)

😂😂😂

2018. dec. 28. 17:08
 4/21 anonim ***** válasza:
Én is depiben voltam most 3 napig,fogat azért mostam,de nem feküdtem bele a kádba,most viszont 3 órán keresztül áztattam magam,jobban érzem magam valamivel.Az viszont tény,hogy mikor túlzásba vittem a fürdést,mindig volt vmi folyásom,nagyon nem tett jót.
2018. dec. 28. 18:28
 5/21 anonim ***** válasza:
70%
Egy kollegám orbáncot kapott. Sokáig kezelték kórházban, és rengeteg antibiotikumot kellett hosszú hónapokig szednie. Ez valami gennyes fertőzés. A régi mondás szerint "a tisztaság fél egészség". Azért ebben lehet valami nem gondolod?
2018. dec. 28. 19:34
 6/21 anonim ***** válasza:
89%
A szomszédom sosem fürdött, 60 éves korában bőrrákban halt meg.
2018. dec. 28. 21:28
 7/21 anonim ***** válasza:
0%

Ha az ember amúgy egészséges, nincsenek sebei nincs túl nagy jelentősége annak, hogy hányszor fürdik, túl van lihegve. Egyedüli kivétel talán a fogak.

A delikvens bukéja az már más kérdés.

2018. dec. 29. 00:06
 8/21 anonim ***** válasza:
0%

'A szomszédom sosem fürdött, 60 éves korában bőrrákban halt meg.'

Nagy valószínűséggel nem a fürdés hiánya miatt kapott bőrrákot.Elég tudatlan és sötét az az ember,aki ezzel hozza összefüggésbe.Évi több ezer bőrrákos eset van. Akkor ezek szerint több ezren nem fürdenek :D Dobó Katának is volt bőrrákja,bár kezdeti stádium és a boxoló Miló Viktóriának is.Valószínűleg ők sem fürödtek :D

Az emberi butaság,mint látjuk,veszélyesebb a nem fürdésnél.

2018. dec. 29. 00:11
 9/21 anonim ***** válasza:
55%

Pár nap az semmit nem jelent, se ilyen, se olyan irányban.

Ha hosszabb ideig nem fürdik az ember, akkor pár hét után beáll egy egyensúlyi állapot. Olyan, a rendszeresen fürdőzőkön is élő mikroorganizmusok szaporodnak el vastagon a testén, amik az újonnan érkező kórokozókat nem engedik szaporodni, vagy éppenséggel meg is ölik.

Szóval, ha nincs semmi sebesülés, meglévő betegség, akkor a nemfürdés az egészségre nagy általánosságban jótékony hatással van, megerősödik az immunrendszer.

Ha megnézel egy kertben élő, soha nem fürdetett, de jól tartott kutyát, akkor azt tapasztalod, hogy elég büdös, de szép fényes a szőre, kiváló az egészségi állapota. Ugyanígy az embernél is beáll az öntisztuló állapot, amikor ugyanannyi piszok kopik le róla egy nap alatt, mint amit felszed meg ami termelődik rajta.

Az említett védő mikroorganizmusokra közismert példa, hogy akik baktériumölő szappant használnak folyamatosan, meg ok nélkül fertőtlenítő hüvelyöblítést végeznek maguknak, azokat jó eséllyel meg is fogja támadni valami betegség, mert tönkreteszik a test védekező rendszerét.

2018. dec. 29. 13:09
 10/21 anonim ***** válasza:
55%

ezt egyébként én is így tudtam és tanultam.

Persze, ezért nem kell innentől kezdve nem fürödni,de a kérdésre a válasz az,hogy : semmilyet, ha nincsenek sebeke,nyílt sebek,vagy már eleve meglévő ,kezeletlenül hagyott fertőzések.

2018. dec. 29. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!