Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Oltás után fogékonyabb az...

Oltás után fogékonyabb az ember a fertőzésekre?

Figyelt kérdés

Augusztus elején kaptam 3.oltásként Pfizert, elégge leterhelt.

A mellékhatásai elmúltak, de azóta 2x voltam már beteg, pedig ritkán vagyok.

2021. szept. 13. 10:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
Lehet. Volt valami doki, aki szerint legyengítik az immunrendszert, és nehezebben küzd majd meg a sima náthával is, mint azelőtt. Hogy ez mennyire igaz, ki tudja, előfordulhat. Tény, hogy sok most a tüsszögő, köhögő ember felénk is. Én is náthás tünetekkel küzdök most, bár én minden ősszel lebetegedtem oltatlanul is.
2021. szept. 13. 10:35
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

VAgy csak itt az ősz , a hiegreggelek és az influenza, koronavíus, nátha és a többi betegség?

biztos az oltástól van...

2021. szept. 13. 11:01
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Nem is azt állítja a kérdező, hogy az oltástól beteg, hanem hogy amiatt fogékonyabb a többi betegségre.
2021. szept. 13. 11:05
 4/13 anonim ***** válasza:
9%
ami butaság..
2021. szept. 13. 11:09
 5/13 anonim ***** válasza:
52%
Benne van a pakliban. Tudomásom szerint, ha egy valamire, nagyon rá van állva az immunrendszer akkor többi feladatot hanyagolja. Mint te mikor vizsgákra készülsz, volna 4-5, de te csak az egyikre koncentrálsz nagyon 🤷 Így másra fogékonyabb lehetsz vagy valami meglevő, de tünet mentes kisebb betegséged előjöhet.
2021. szept. 13. 11:09
 6/13 anonim ***** válasza:
33%
talán csak járvány va és elkapta.. én se voltam beteg évek óta , erre idén már másodszor vannak koronaszerű tüneteim.
2021. szept. 13. 11:10
 7/13 A kérdező kommentje:

Az egyik egy hányós vírus volt, ez meg most nátha, csak jobban megviselt. Tudom is kitől kaptam el, pedig alig volt kontakt, a tünetek pedig kb 1 nap alatt jelentkeztek (koronánál tudtommal hosszabb a lappangás azért).

Az oltás után kb 3 napig magamnál sem voltam, aztán jött a hányás kb másfél hétre rá, most meg ez, ami nekem picit fura.

(Főleg, hogy ezt a másodikat senki más nem kapta el az illetőtől, az sem, akivel többet van együtt).

Ezek miatt gondoltam, hogy az cseszett be nekem picit.

2021. szept. 13. 11:35
 8/13 anonim ***** válasza:
77%
Ade szindroma es immunszokes. Mindketto letezo eredmenye lehet az oltasoknak. Ezenkivul maganak az oltasnak is lehet ezektol fuggetlenul is mellekhatasa. Ne feledjuk kiserleti szerekrol van szo.
2021. szept. 13. 11:47
 9/13 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem véletlen egybeesés.

Rengeteg embert ismerek, akik konkrétan immunrendszert gyengítő gyógyszert szednek és brutál sokat olvastam is erről.

Az ilyen gyógyszert szedők sohasem lesznek gyakrabban betegek, mint a nem szedők. Jó, NEM a szélsőséges dózisra gondolok.

Jelenleg is szed szteroidot egy családtagom, semmit se kap el mellette. Jééé...

Ezek után ölni tudnék az idegtől, ha "immunrendszer legyengüléséről" hadoválnak. Nem, nincs ilyen. Na jó, hatalmas adag szteroidtól vagy Imurantól TALÁN. De ennyi. Nem stressztől, nem vitaminhiánytól, nem oltástól.

A másik.. Logikailag nehezen tudom elképzelni, hogy azért, mert emitt küzd egy adag fehérvérsejt valami ellen, azért amott egy másik adag ne tudjon küzdeni más ellen.

Amúgy ha valóban le lenne gyengülve az immunrendszered, akkor pont, hogy szinte nem lenne tünete a fertőzéseknek (mert a tünetet az immunválasz okozza) illetve nem elsősorban felsőlégúti fértőzésed lenne, hanem nemi meg mindenféle. Ha nem szedsz 1.000 mg szteroidot meg nem brutál kemoterápián vagy túl, akkor erről szó sincs.

2021. szept. 13. 12:39
 10/13 anonim ***** válasza:
Rákerestem az immunszökésre és csupa konteós oldalak jöttek fel eredményként.
2021. szept. 13. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!