Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A covid előtti években mennyi...

A covid előtti években mennyi ember halt meg évente átlagosan fertőzésekben? Van ahol lehet erről statisztikát nézni? Hogy miben volt más a halálozási ráta a covid alatti időkben?

Figyelt kérdés
2022. febr. 16. 19:36
1 2 3 4
 11/31 sadam87 ***** válasza:
100%

"Hogyne következne, ha egyszer nem műtötték meg az embereket. Az talán hasznos volt, hogy meghaltak otthon?"

Ezt a szövegértés nevű dolgot próbáld már meg gyakorolni!

"Persze, hogy nem azonnal haltak meg, miután kitették őket, mert még egy ideig döglődtek otthon az emberek, nem rögtön haltak meg, hanem csak ősszel haltak meg, miután elkéstek a műtétekkel és elhatalmasodott rajtuk a kór."

Szóval árpilisban kiteszik őket a kórházból. Áprilistól szeptemberig köszöni mindenki, remekül van (a forrásod ellenére), majd hirtelen véltelenül pont október novemberben, amikor a koronavírusjárvány csúcson van, kedzenek el hullani az áprilisban kitett emberek a kórházakból, mint a legyek. Meg aztán jöbő március-áprilisban. Meg a negyedik hullámban.

Érdekes kis világ van a te fejedben...

"Teljesen feleslegesen, mert ezt semmi nem indokolta."

Ez hazugság, korábban leírtam az érveimet, miért.

"Ami elmaradt tavasszal, megjelent erősebben ősszel, és az is közre játszott abban, hogy többen meghaltak."

Ismét hamis állítás, tavaly ősszel az influenza esetek száma éppen csak átlépte a járványküszöböt. (Jó, az igaz, hogy a semminél erősebb, csak pont a többlethalálozást nem indokolja.)

[link]

"Azt nem tudhatjuk mennyien haltak meg a covidtól, mert csak azokat számolták, akik fertőzöttek voltak. Ergo bárki fertőzött lehetett, mielőtt bármiben meghalt. Meghalhattak sokan még az influenzában, csak éppen korona fertőzöttnek nyilvánították őket."

Ezt a gondolatmenetet még követni sem tudom. De az igaz, hogy nehéz megállapítani, hogy pontosan milyen mértékben járul hozzá a COVID a halálozásokhoz. És erre vannak a többlethalálozási mutatók. Amik egyértelműen azt mutatják, hogy elég durván.

"Ez tényszerű, hiszen az 1993-as adat a 2020-as adattal azonos, amikor is ennyivel többen haltak meg."

A 2020-as lakosságarányos halálozás tényleg (mondjuk látom, nem tűnt fel, hogy én a 2021-es adatról írtam). Mondjuk:

1. Leírtam, hogy miért iszonyat félrevezető az 1993-as adatot a mostaniakkal összehasonlítani. (De látom, az hogy totál fals az érvelésed, nem zavar.)

2. Azzal érvetlél, hogy a COVID járvány csúcsát az influenza csúcsával érdemes összehasonlítani. Nos, az még szerintem egy alsósnak is feltűnne ennyiből, hogy a COVID járvány nem 2020-ban volt a csúcson...

"e nem tudsz olvasni? Akkor miért a 2021-es adatot hasonlítod a 1993-ashoz, amikor világosan leírtam, hogy az 1993-as a 2020-as adattal egyezik meg."

Valóban, a 2020-assal megegyezik. Fenetebb már kifejtettem, miért teljes baromság azzal összehasonlítani.

"Svédországban nem voltak érdemi lezárások, mégsem haltak meg többen, mint ahol voltak, mint pl Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban. [link]

1. Olyan sokkal kevesebben sem...

[link]

2. A ritka lakosságú Svédországot, ahol egyébként is elég távolságtartóak, és szabálykövetőek az emberek, nem feltétlenül szerencsés például a marha nagy népsűrűségű Belgiummal vagy Hollandiával összehasonlítani. Hanem mondjuk a többi skandináv állammal.

[link]

Hopsz...

3. Ez az oruworldindata stringency indexe. Azt mutatja, milyene szigorúak voltak az intézkedések egyes helyeken. Tény, hogy távol van a tökéletestől, de azért nagyjából jó eligazítást ad. Mit veszünk észre? Csak nem azt, hogy a járvány nagy részében az intézkedések legalább olyan szigorúak voltak, mint nálunk! 😮😮😮

[link]

4. Én hoztam (tömbösítve is) négy példát. (De tudok többet is, ha szeretnéd.) Te hoztál egy darab (a tökéletestől távol álló) ellenpéldát. Erős...

5. Még a cikket sem igazán tudod értelmezni. Abban azt írják, hogy ha kevéssel is, de magasabb a svéd halálozás, mint az EU átlag. Öngól.

"A többlethalálozások az oltásokkal emelkedtek meg: "Az oltatlan halottként elhunytak nagy része valójában oltott volt és az oltás után halt meg, de nem engedték az oltott áldozatok közé számolni"

Na, legalább végre kibújt a szög a zsákból, hogy ilyen álhír szennyoldalakról tájékozodsz. Nem lep meg. Mivel egy álhíportálról van szó, semmiben nem hiteles forrás.

Egyébként a cikkben írt "nagy leleplezés" arról szól, ami teljesen nyilvános: a COVID-ban elhunytakat (leggtöbbször) csak onnantól számítják oltottnak, ha legalább két hete elkpták az oltást. Marha bonyolult okból: az oltásnak ennyi idő kell, hogy kialakítsa a védettséget.

(Amúgy csak egy dolog. Az általad linkelt cikk szerzője annyira hülye, hogy annyit nem sikerült lefordítania, hogy az eredeti cikkben angol, és nem német adatokról van szó. Azt mondanom sem kell, hogy az eredeti cikk említést sem tesz semmiféle tudatos csalásról.)

"A vakcinák azáltal okoztak többlethalálozást, hogy a téli, tavaszi és őszi hónapokban az eleve legyengült szervezetű emberek voltak érzékenyek az oltásra. Nyáron az immunrendszer erősebb és a kórokozók is visszahúzódnak."

Köszönöm, hogy ezzel is megerősítetted, hogy lövésed nincs a biológiához. Meg azt is, hogy a tények, a valóság nem zavar meg a meggyőződésedben.

"Ha tehát nem volt korlátozás és mégsem telítődtek túl a kórházak, akkor ez azt jelenti, hogy teljesen értelmetlen volt bármilyen korlátozás."

Ennek a logika nevű dolognak egyszer majd nézz utána, mert úgy látom, nem az erősséged...

Többet már nem fogok a hazugságaidra reagálni, mert látom, a legkisebb szándék nincs benned, hogy értelmesen érvelni próbálj, vagy legalább felfogd a másik érveit. A többiek meg már úgy is látják, hogy milyen színvonalú a vitakultúrád.

2022. febr. 17. 16:41
 12/31 anonim ***** válasza:
0%

"majd hirtelen véltelenül pont október novemberben, amikor a koronavírusjárvány csúcson van, kedzenek el hullani az áprilisban kitett emberek a "

Akkor kezdtek el meghalni az emberek, akiket szépen mind ráfogtak a koronavírusra. A forrásom csak azt mondta, hogy már nyáron is meghaltak sokan, de nyilván ősszel még többen, hiszen akkor gyengül le a szervezet még jobban.

"Ez hazugság, korábban leírtam az érveimet, miért."

Mit írtál le? Semmit sem, mert azt mind megcáfoltam.

"Ismét hamis állítás, tavaly ősszel az influenza esetek száma éppen csak átlépte a járványküszöböt. (Jó, az igaz, hogy a semminél erősebb, csak pont a többlethalálozást nem indokolja.)"

Persze, mert minden influenzást korona fertőzöttnek detektáltak, de hogy valóban a korona vitte el őket vagy csak az influenza , azt nem tudhatjuk.

"És erre vannak a többlethalálozási mutatók. Amik egyértelműen azt mutatják, hogy elég durván."

Csak éppen nem a koronától, hanem az intézkedések következtében, mert bezárták a kórházakat, beoltották az embereket, pánikot gerjesztettek és a várólisták is felszaporodtak.

"Fenetebb már kifejtettem, miért teljes baromság azzal összehasonlítani."

Nem baromság, mert akkor is hirtelen megnőtt a halandóság, mégsem tettek ellene semmit.

1: Mindegy mennyivel, akkor sem haltak meg többen.

2: Stockholm népsűrűsége nagyobb, mint Budapesté, mégsem zárták le se Stockholmot, se semmilyen érdemi korlátozást nem léptettek érvénybe. Hiába ritka a népsűrűsége az országnak, ha a lakosság zöme az ország déli harmadában összpontosul.

Svédországban azért haltak meg többen, mint más Skandináv államokban, mert Svédországban magas a színes bőrű lakosság száma. Ők voltak védtelenebbek a járványban, mert kevesebb volt a D-vitamin a szervezetükben, amely egy komoly védőfaktor. "Svédországban sokkal nagyobb a bevándorlók száma, mint északi szomszédaiban. Svédország lakosságának 19%-a külföldi születésű, szemben Dánia és Norvégia 14%-ával, Finnországban pedig csak 8%-a. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Svédországban nagyobb a sötétebb bőrűek népessége, és a világjárvány kezdete óta egyértelmű, hogy a nyugati országokban a sötétebb bőrűek sokkal nagyobb valószínűséggel alakulnak ki súlyos covid-betegségben, mint a világosabb bőrűek." [link]

"Mit veszünk észre? Csak nem azt, hogy a járvány nagy részében az intézkedések legalább olyan szigorúak voltak, mint nálunk! "

Azt vesszük észre, hogy hamis a grafikon, mert pl. nálunk november 20-án szigorítottak, amelynek nyoma sincs a grafikonon: [link]

Svédországban így éltek a "szabálykövető" svédek: https://www.youtube.com/watch?v=K28klwWJQEQ

Miközben a "laza" németeknek meg így teltek a napjaik:

https://www.youtube.com/watch?v=9-8eB-b9jJ0

"Még a cikket sem igazán tudod értelmezni. Abban azt írják, hogy ha kevéssel is, de magasabb a svéd halálozás, mint az EU átlag. Öngól."

Az semmi, az a kevés, de annak is meg van az oka és azt meg én mutattam meg neked, hogy a színes bőrűek miatt volt.

Tehát a lezárásoknak semmi haszna nem volt.

"Na, legalább végre kibújt a szög a zsákból, hogy ilyen álhír szennyoldalakról tájékozodsz. Nem lep meg. Mivel egy álhíportálról van szó, semmiben nem hiteles forrás."

Semmi álhír nincsen benne, mert láthatod a grafikonokat, hogy az oltás után emelkedett meg a halálozás, ugyanezt láthatod Magyarországon is, hogy amint elkezdtek oltani, jött a következő "kovid hullám". Szerintem inkább te tájékozódsz álhír oldalakról, meg szennyes médiából, nem én.

"ami teljesen nyilvános: a COVID-ban elhunytakat (leggtöbbször) csak onnantól számítják oltottnak, ha legalább két hete elkpták az oltást. Marha bonyolult okból: az oltásnak ennyi idő kell, hogy kialakítsa a védettséget."

Szóval, ha tömegével meghalnak az emberek az oltás után, akkor az a covidtól van? Ha nem kapták volna meg az oltásukat, akkor meg még jobban meghalnak? Nem azért haltak meg, mert ráoltottak a fertőzésre és ez olyan kölcsönhatást okozott, ami kikészíthette őket?

"Azt mondanom sem kell, hogy az eredeti cikk említést sem tesz semmiféle tudatos csalásról."

A videóban van szó német adatokról is az angol mellett és ott beszélnek a csalásokról is. A videót külön megnézheted itt is: [link] (De az előző cikkben is ott volt) (Csak nyilván téged nem érdekel csak a saját prekoncepciód.)

Látom, hogy képtelen vagy érdemben reagálni az igazságra, ezért jobban is teszed, ha csöndben maradsz és lelépsz.

2022. febr. 17. 17:38
 13/31 anonim ***** válasza:
0%
Hihetetlen, hogy egyesek hogy kapaszkodnak a mainstream média és tudóstársaság által eléjük rakott “tényekhez” és nincs az a számú ellentétes tartalmú információ vagy hír ami kizökkentené őket berögzült eszméikből. Nagyon szomorú ez a rugalmatlan gondolkodás, ez a vakon követem a protokolt hozzáállás.
2022. febr. 17. 19:04
 14/31 anonim ***** válasza:
0%

Azért az is durva, hogy brutális és elsöprő 2 éves járványunk volt és arról meg a vita, hogy okozott többlethalálozást vagy sem :D

Azt várna az ember ha járvány van az mindenkinek egyértelmű és senki nem kételkedik benne. Vajon anno a pestiskor vagy spanyolnáthakor is azon vitáztak az emberek, hogy van járvány vagy nincs? :D

Ennyit erről a járványról.

2022. febr. 17. 19:10
 15/31 sadam87 ***** válasza:

"Akkor kezdtek el meghalni az emberek, akiket szépen mind ráfogtak a koronavírusra. A forrásom csak azt mondta, hogy már nyáron is meghaltak sokan, de nyilván ősszel még többen, hiszen akkor gyengül le a szervezet még jobban."

2020 nyarán pont ugyanannyian (na jó, valójában kicsit kevesebben) haltak meg, mint a korábbi években. De örülök, hogy a tények továbbra sem zavarnak.

[link]

"Mit írtál le? Semmit sem, mert azt mind megcáfoltam."

Nem igaz.

"Persze, mert minden influenzást korona fertőzöttnek detektáltak, de hogy valóban a korona vitte el őket vagy csak az influenza , azt nem tudhatjuk."

Nem igaz. Tavaly télen gyakorlatilag nem volt influenzajárvány. (De örülök, hogy a tények továbbra sem zavarnak.)

"Nem baromság, mert akkor is hirtelen megnőtt a halandóság, mégsem tettek ellene semmit."

1993-ban a megelőző évekhez képest szűk 5000-el volt magasabb a halálozás (de inkább kevesebbel). Míg (ahogy a 4. válaszoló kiszámolta) a korábbi évekhez képest 2020-ban 13 ezer, 2021-ben 24 ezer volt a többlethalálozás. Hát csak nem sikerült igazat modani... 🤣🤣🤣

(Azt meg már leírtam, hogy akkor tök más okok miatt volt magas a halálozás, de szerencsére nem hagyod, hogy a valóság kizökkentsen a gondolatmenetedből.)

"2: Stockholm népsűrűsége nagyobb, mint Budapesté, mégsem zárták le se Stockholmot, se semmilyen érdemi korlátozást nem léptettek érvénybe."

Nem igaz. Svédországban is voltak korlátozások.

[link]

"Svédországban sokkal nagyobb a bevándorlók száma, mint északi szomszédaiban. Svédország lakosságának 19%-a külföldi születésű [...]"

Ebben még akár lehet is valami, de:

1. Még a szerző is csak egy lehetséges hipotézisként hivatkozik erre.

2. A cikk alapján lakosságarányosan Svédországban lakosságarányosan kb. 35%-al több bevándorló él, mint Dániában és Norvégiában, és szűk 2,5-ször (szűk +150%) annyi, mint Finnországban. Azonban a járvány kezdete óta Svédországban a COVID okozta halálozások száma:

- több, mint kétszer nagyobb, mint Dániában

- több, mint négyszer nagyobb, mint Finnországban

- és több, majdnem hatszor nagyobb, mint Norvégiában

Mintha nem jönne ki a matek.

[link]

Egyébként a cikk szerzője junior doctor (az ha jól értem, a rezidens megfelelője), nem úgy néz ki, mint aki bármilyen kutatási tevékenységet művelne, és a cikkében közgazdászok kutatására, és Washington Post cikkre hivatkozik. Ez persze még nem zárja ki, hogy igaza legyen, de szakértőnek nem nevezném.

"Azt vesszük észre, hogy hamis a grafikon, mert pl. nálunk november 20-án szigorítottak, amelynek nyoma sincs a grafikonon"

Ok, az a grafikon tényleg elég gatya ezt elismerem. De az nem igaz, hogy ne lettek volna a svédeknél kirlátozások - lásd a linkem fentebb.

"Svédországban így éltek a "szabálykövető" svédek:"

Anekdotikus érvelés...

[link]

"Az semmi, az a kevés, de annak is meg van az oka és azt meg én mutattam meg neked, hogy a színes bőrűek miatt volt."

1. Utólag. 🤣🤣🤣

2. Ahogy írtam, mérsékelten meggyőző.

"Tehát a lezárásoknak semmi haszna nem volt."

Nem igaz. Továbbra sem hoztál rá semmi bizonyítékot.

"Semmi álhír nincsen benne, mert láthatod a grafikonokat, hogy az oltás után emelkedett meg a halálozás, ugyanezt láthatod Magyarországon is, hogy amint elkezdtek oltani"

Ha legalább leírnád, mire gondolsz...

Amúgy, de a linkelt oldal álhír oldal, mint írtam, még azt sem sikerült eltalálniuk, melyik ország halálozási adatairól van szó.

A beágyazott videóban egy pszichológus beszél az adatokról. Ez szerintem annyira nem az ő szakterülete...

A linkelt cikk viszont valós tanulmányak tűnik, ami valós problémákra világíthat rá (ha tényleg helyes). Annak mondjuk örülök, hogy te zéró biológia tudással ilyen könnyen értelmezed...

" Szerintem inkább te tájékozódsz álhír oldalakról, meg szennyes médiából, nem én."

Megintcsak egy teljesen meglapozatlan állítás (ami aúgy hazugság).

"Szóval, ha tömegével meghalnak az emberek az oltás után, akkor az a covidtól van?"

Ha a COVID-ban halnak meg, akkor attól. Ha meg nem, akkor meg mástól.

"A videóban van szó német adatokról is az angol mellett és ott beszélnek a csalásokról is. A videót külön megnézheted itt is:"

Köszi a hozzá-nem-értő pszichológus videóit annyira nem akarom nézegetni.

"Látom, hogy képtelen vagy érdemben reagálni az igazságra, ezért jobban is teszed, ha csöndben maradsz és lelépsz."

🤣🤣🤣🤣

Mondod ezt te, aki összesen nem tudtál három igaz mondatot leírni egy féloldalas válaszban. Vicces! 🤣🤣🤣🤣🤣

2022. febr. 17. 19:18
 16/31 anonim ***** válasza:
Milyen vicces egyébként, hogy a te érvelési hibád oldalon is oltásos példát hoznak. xD
2022. febr. 17. 19:29
 17/31 A kérdező kommentje:

Na fel tenném már ezt a kérdést ide hogy erről is ilyen nagy hévvel vitatkozni lehessen:

[link]

Ez a szöveg azt jelenti hogy oly módon szerveződik a rendszer ami egyfajta sajátos a társadalmi szabályokat ki játszó tőkés diktatúrát fog eredményezni vagy olyasmi közösségi médián alapuló pontozó kaszt rendszert ami Kínába van? Az emberi jogok felszámolásával?

2022. febr. 17. 19:35
 18/31 anonim ***** válasza:

"2020 nyarán pont ugyanannyian (na jó, valójában kicsit kevesebben) haltak meg, mint a korábbi években. De örülök, hogy a tények továbbra sem zavarnak."

Na és, lehet, hogy 2020 nyarán meg kevesebben haltak volna meg, mint az átlag, de mivel sokan nem jutottak ellátáshoz, ezért annyian haltak meg, mint máskor.

"Nem igaz. Tavaly télen gyakorlatilag nem volt influenzajárvány"

Miért ne lett volna, csak most minden influenzást megvizsgáltak és korona vírust találtak. Ez nem jelenti azt, hogy nem volt bennük influenza vírus. Csak egyszerűen koronásnak nyilvánították az influenzásakat és lám, el is tűnt az influenza.

"a korábbi évekhez képest 2020-ban 13 ezer, 2021-ben 24 ezer volt a többlethalálozás. Hát csak nem sikerült igazat modani."

Na és, de 1993-ban nem ürítették ki a kórházakat és nem maradtak el a kezelések. Ha akkor is ezt csinálták volna, akkor szintén 13 és 24 ezer lett volna a halottak száma.

"Nem igaz. Svédországban is voltak korlátozások."

Igen, a kórházakban voltak és akkor ez a magyarázat a túlhalálozásra ott is, legalábbis részben.

"Mintha nem jönne ki a matek."

Az sem mindegy, mióta élnek ott azok a bevándorlók, mert akik már régebb óta, azok nyilván hozzászoktak a körülményekhez és lehet, hogy ők is szedik a D-vitamint, mint az a skandinávoknál szokásos. Ez nyilván csak egy faktor. Svédországba az elmúlt években nagyon sokan érkeztek. Ott megemlítik még a külföldi utazásokat is, amelyekben a svédek voltak aktívabbak. Tehát több összetevő áll a dolgok mögött.

"De az nem igaz, hogy ne lettek volna a svédeknél kirlátozások - lásd a linkem fentebb."

Kórházakban elmaradtak műtétek. Na és? Ettől még sokkal kevesebb korlátozások voltak, mert láthattad a videókból, (amelyek nem anekdotikusak, hanem jellemzőek a svédországi életre), hogy nem voltak lezárások, működtek az üzletek, éttermek, nem kellett maszkot viselniük és utazhattak bárhova. A te általánosításod anekdotikus, hogy a svédek "szabálykövetők".

"Nem igaz. Továbbra sem hoztál rá semmi bizonyítékot."

Dehogynem hoztam, Svédországot mutattam neked, Stockholmot, amelynek a népsűrűsége nagyobb, mint Budapesté, tehát nem igaz, hogy alacsony a népsűrűség és ennek ellenére mégsem történt semmi különös, mert nem omlott össze a svéd egészségügy, noha kevesebb a kórházi ágy, mint máshol: "a legendásan példásnak tartott svéd egészségügyi ellátásról elmondta, hogy Svédországban kevés az aktív (gyógyító) fekvőbetegágy, kevesebb mint egyharmada a magyar kapacitásnak."

[link]

A korlátozásokat ugyanis azzal indokolták nálunk, hogy a kórházak kapacitása nem fogja bírni a terhelést. Azt is mondták, hogy úgyis meg fog fertőződni mindenki. Azt nem mondták, hogy azért korlátoznak, hogy ne fertőződjön meg mindenki. Tehát hazudtak és becsaptak mindenkit, tetemes anyagi kárt okozva és rengeteg ember halálát előidézve, akik nem jutottak ellátáshoz.

"Amúgy, de a linkelt oldal álhír oldal, mint írtam, még azt sem sikerült eltalálniuk, melyik ország halálozási adatairól van szó."

Semmi álhír nincsen benne és pontosan eltalálták az országokat, mert két országról van benne szó. Eddig az volt álhír, amiket te mutogattál.

"A beágyazott videóban egy pszichológus beszél az adatokról. Ez szerintem annyira nem az ő szakterülete"

Ő csak az angol statisztikusok megállapításait ismerteti a videóban.

"Ha a COVID-ban halnak meg, akkor attól. Ha meg nem, akkor meg mástól."

Dehát senki sem állította , hogy az a több ezer ember, akikre hivatkozol, azok a Covidban haltak volna meg, mert világosan elmondta Müller C. is, hogy mi az ábra: , "a koronavírus-fertőzésben elhunytak közé sorolnak mindenkit, akinek pozitív lett a vírustesztje és bármilyen korábban meglévő betegségben elhunyt - mondta az országos tisztifőorvos." [link]

Ezt elismerte a kormányszóvivő is:

"Mi alapján állítja Gulyás, hogy Magyarországon többeket számítanak a koronavírusos halottak közé, mint ahányan tényleg abban hunytak el? A miniszter azt mondta, tények alapján állítja, és volt olyan is, aki közlekedési balesetben halt meg, mégis bekerült a statisztikába azért, mert koronavírus volt a szervezetében. "

[link]

Tehát semmi sem bizonyítja, hogy bárki is meghalt volna Covidban, hanem sok halottat nyilvánítottak koronás fertőzöttnek, még a balesetben elhunytakat is. Innentől kezdve nincs értelme Covid halottakról érdemben diskurálni. Majd, ha egyet tudsz mutatni, akit szakszerű boncolási jegyzőkönyvvel igazolsz, akkor jelentkezz! Anekdotikus Covid halottakról nem vagyok hajlandó beszélgetni.

Úgyhogy teljesen feleslegesen égeted magad a Covid halottakkal, ha egyet sem tudsz igazolni. Ennyit a hitelességedről!

2022. febr. 17. 20:18
 19/31 sadam87 ***** válasza:

Na jó, most már nem reagálok mindenre külön-külön, mert mindenhol látványosan ugyanazt csinálod. Teljesen alaptalan állításokat teszel, és totál nem zavar, mennyi köze van a valósághoz. Mégis mire alapozod, hogy 2020 nyarán kevesebben haltak volna meg, mint más években??? Pláne úgy, hogy két mondattal később meg leírod, hogy a kórházkiürítések miatt magasabb a többlethalálozás, meg a korlátozások is növelik a többlethalálozást???? Teljesen tandom hülyeségek.

És ugyanez megy a kórházkiürítések hatásával, Svédországgal, stb. Az már komolyan hihetetlen, hogy a kórházi ágyak számával jössz, amikor ha csak egy hírt is megnéztél ezzel kapcsolatban, akkor rögtön kiderül, hogy az az, ami a legkevébé számít, Magyarországon (többek között) az ellátó személyzetből van irgalmatlan hiány. (De azért kedves, hogy az a kép él a fejedben, hogy a magyar egészségügy jobb, mint a svéd.)

A krolátozásokra vonatkozó értekezéseddel csak azt bizonyítod, hogy lövésed nincs mi értelme van a korlátozásoknak.

""Mi alapján állítja Gulyás, hogy Magyarországon többeket számítanak a koronavírusos halottak közé, mint ahányan tényleg abban hunytak el? A miniszter azt mondta, tények alapján állítja, és volt olyan is, aki közlekedési balesetben halt meg, mégis bekerült a statisztikába azért, mert koronavírus volt a szervezetében. ""

Az momentán tényleg igaz, hogy Gulyás Geri ezt mondta (megjegyzem, ő nem kormányszóvivő, hanem miniszter, dez mondjuk benne is van az idézetedben...) amit idéztél. Itt csak egy gikszer van. Geri hazudott...

[link]

"Majd, ha egyet tudsz mutatni, akit szakszerű boncolási jegyzőkönyvvel igazolsz, akkor jelentkezz!"

Én mutassak neked boncolási jegyzőkönyvet???? Akinek a forrásai az alteranivhirek.com szintjéig terjednek??? És aki nem fárasztja magát azzal, hogy a teljesen elszállt agymenéseit bármivel is alátámassza???

Tudod mit, tedd csak fel az alusisakot, nehogy valaki belásson az agyadba (az utóbbi érdekében természetesen).

2022. febr. 17. 20:31
 20/31 A kérdező kommentje:
Nem állításokat teszek van egy szöveg aminek rá kérdeztem az értelmezésére!
2022. febr. 17. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!