Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi lesz az amit a Neuralink...

Mi lesz az amit a Neuralink el fog érni?

Figyelt kérdés

Kifejleszettek egy operációs robotot,ami beülteti a készüléket az emberekbe.

Olvasták a disznók agyi jeleit.

Most pedig egy majom játszott ezzel a készülékkel.

Néhány tudós azt állítja,hogy ez mar több éves technológia,viszont a cég erre úgy reagált,hogy ez akkor is tudományos áttörés.

Mi lesz az,amit ez a cég el fog még érni?

2021. ápr. 27. 12:09
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
52%
#30Egészen addig, amíg ki nem találjuk hogyan.
2021. ápr. 29. 12:00
 32/61 Wadmalac ***** válasza:
100%
#31: ami rohadtul odébb van, lehet, hogy évszázadokkal, egyelőre esélytelen, majd akkor pánikoljunk, amikor már BÁRMI alap van rá.
2021. ápr. 29. 13:17
 33/61 anonim ***** válasza:

"A cipőgépgyártó korábban mit gyártott? Mondjuk cipész volt és kézzel cipőket. Kitalálta a cipőgépgyártót, ezért több cipőt tudott ugyanannyi idő alatt előállítani és ezzel csökkenteni tudta az árait azokkal szemben, akik még kézzel gyártottak, így az is jól járt, aki ezután olcsóbban tudott cipőt venni, mert nem több hetes kézimunka árát kellett megfizetnie, hanem egy néhány órás gépi munkáét, tehát több pénze maradt, azaz "gazdagabb" lett ő is."

Így van, kábé havi 1000 ft-tal (ha feltételezzük, hogy egy 12.000 ft-os cipőt átlag évente lecserélünk). A cipőgyártógép gyártó gyár tulajdonosa viszont havi 20 milliószor 1000 ft-tal (minusz anyagköltség, stb., ha feltételezzük, hogy a gépei 20 millió embert látnak el cipővel) lett gazdagabb, mióta cipőgyártógépeket gyárt. Erre írtam, hogy a tömegtermelés növelte csak igazán a szegények és gazdagok közti különbséget.

2021. ápr. 29. 15:57
 34/61 anonim ***** válasza:

Én meg erre azt írtam, hogy 1 ember, a cipőgépgyártó tulajdonosa gazdagabb lett, de közben meg egy rakás ember jobban járt, hogy nem kézi készítésű, méregdrága cipőt kell vennie 1 havi fizetéséből, hanem tud venni 1 napi fizetéséből is. Tehát 1db ember gazdagabb lett és 20 millió másiknak meg több pénze maradt, tehát szintén jól járt.

Engem az se zavar, ha egy feltaláló 10 milliárd dollárráal gazdagabb lesz a találmányával, ha azzal 1 milliárd embernek több pénze marad, kevesebbet kell dolgoznia, jobban él, akármi. 1 ember meggazdagodása nem egyenlő a legfelső, leggazdagabb réteg meggazdagodásával. Attól, hogy ez az 1 feltaláló gazdagabb lesz, nem lesz szegényebb senki és nem lesz senki más gazdagabb.

2021. ápr. 29. 18:44
 35/61 A kérdező kommentje:
Tegyük fel,hogy a Neuralinkel tulajdonképpen be lehet telepíteni az agyba egy kisebb számítópépet. Ettől nem lesz okosabb az illető?
2021. máj. 1. 20:05
 36/61 anonim ***** válasza:
Ez most olyan kérdés volt, mintha azt kérdezted volna: "Tegyük fel, hogy az autókat meg lehet csinálni olyanra hogy repüljenek. Ettől az autókázó emberek nem tudnak majd röpködni?"
2021. máj. 1. 20:10
 37/61 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Ettől nem lesz okosabb az illető?"

Hát, azt nézve, hogy mennyien képtelenek még a guglizásra is, attól tartok, nem.

:)

2021. máj. 3. 06:51
 38/61 A kérdező kommentje:

De ha ezzel a szerkezettel be lehetne telepíteni egy számítópépet az agyba,akkor azt is meg lehetne csinálni,hogy a fogadott információk be is rögzüljenek az agyba,tehát folyamatos és automatikus emlékbeültetést is lehetne így végezni-szerintem.

Vagy nem?

2021. máj. 4. 13:26
 39/61 anonim ***** válasza:

Előbb-utóbb megtanulná az agy, ha sokszor ismételné.

Vagy mire gondolsz?

Nem épülnének be azonnal.

2021. máj. 4. 13:33
 40/61 Wadmalac ***** válasza:
100%

" folyamatos és automatikus emlékbeültetést is lehetne így végezni-szerintem"

Az emlékek tárolása és a gondolatok működése egy baromi bonyolult folyamat, ez nem olyan, hogy itt a mamóriacsip, megtáplálom és kész.

Egyetlen villanásnyi emlék egyszerre sok, egymástól távoli helyen tárolódik az agyban, máshol a látvány, máshol egy hozzá kötődő hang, máshol az illat, plusz még a tárolódás módját sem ismerjük pontosan.

Ilyen szintű beavatkozáshoz szerintem minimum sok millió elektróda kéne és azt ma még ismeretlen módon, szekvenciában és még csak nem is tiszta digitálisan bolygatni.

Ha lesz is ilyen, ez nagyon távoli jövő.

2021. máj. 4. 13:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!