Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi lesz az amit a Neuralink...

Mi lesz az amit a Neuralink el fog érni?

Figyelt kérdés

Kifejleszettek egy operációs robotot,ami beülteti a készüléket az emberekbe.

Olvasták a disznók agyi jeleit.

Most pedig egy majom játszott ezzel a készülékkel.

Néhány tudós azt állítja,hogy ez mar több éves technológia,viszont a cég erre úgy reagált,hogy ez akkor is tudományos áttörés.

Mi lesz az,amit ez a cég el fog még érni?

2021. ápr. 27. 12:09
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 Wadmalac ***** válasza:
100%

" ez nem csak egy boltban megvásárolható cikk lesz, amit magadnak "beszerelsz", hanem egy komoly műtéttel jár, ami nem lesz olcsóbb"

De, az is olcsósodhat.

Nézted Elon Musk maximum koncepciómodelnek nevezhető automata elektróda-beültető masináját?

Nekem ennyivel azelőtt, hogy bármi működő humán alkalmazást fel tudnának mutatni, erről a masináról speciel a borotválkozógépes vicc jutott eszembe.

De attól még lehet, hogy működni fog egyszer.

Én mondjuk nem látom irreálisnak a cyberpunk tetkósszalonnak látszó kibercucc-beültető boltjait, persze még messzebbi jövőben.

2021. ápr. 27. 14:53
 12/61 anonim ***** válasza:

#6, #8, elhiszem és tudom hogy ezek a találmányok könnyebbé tették a mindennapi életünket, meg megfizethetővé váltak mindenki számára. De én arra reagáltam, hogy a #3 szerint a neuralink ha működőképes lesz, növelni fogja a gazdagok és szegények közti szakadékot. Persze hogy növelni fogja, minden más is növelte. A cipőgyártó gépet gyártó cég tulajdonosa tán nem gazdagodott meg brutálisan a cipőgyártó gépeiből? Dehogynem. Sokkal jobban, mint előtte bármelyik cipőkészítő céh vagy manufaktúra vezetője tehát igen, növelte a gazdagok és szegények közötti szakadékot. Ugyanígy a bányászgépgyártó, a buszgyártó, a számítógépgyártó stb.

cégek tulajdonosai is előtte soha nem látott mértékben tudtak meggazdagodni, a tömegtermelés megjelenésétől csak méginkább nőtt a tömegtermelő bevétele és a szegény réteg bevétele közti szakadék.

2021. ápr. 27. 14:58
 13/61 anonim ***** válasza:
75%

"kétlem, hogy TB támogatásra lehetne majd vásárolni Neuralinket"

Miért kétled?

Biztos lesznek majd olyan alkalmazásai, amelyeket a TB is támogatni fog.

Súlyos betegségek gyógyítása, stb.

Vicces, alkalmi dolgokat (éjjellátás, beépített rádió, stb) meg nyilván nem fog támogatni. Azt megveszed magadnak, ha kell, és ha lesz rá pénzed. Vagy megveszi neked a céged, ha lát benne fantáziát (pl. egy bányásznak beépített jeladó nem rossz ötlet. Tudni lehet, hogy hol ássanak, ha ráomlik valami).

2021. ápr. 27. 15:03
 14/61 Wadmalac ***** válasza:
88%

"cégek tulajdonosai is előtte soha nem látott mértékben tudtak meggazdagodni"

Ahogy a Tesla meg a SpaceX menetelését elnézem, Musknál már nem ezen fog múlni. :D

2021. ápr. 27. 15:14
 15/61 anonim ***** válasza:
94%

"minden más is növelte. A cipőgyártó gépet gyártó cég tulajdonosa tán nem gazdagodott meg brutálisan a cipőgyártó gépeiből?"

A cipőgépgyártó korábban mit gyártott? Mondjuk cipész volt és kézzel cipőket. Kitalálta a cipőgépgyártót, ezért több cipőt tudott ugyanannyi idő alatt előállítani és ezzel csökkenteni tudta az árait azokkal szemben, akik még kézzel gyártottak, így az is jól járt, aki ezután olcsóbban tudott cipőt venni, mert nem több hetes kézimunka árát kellett megfizetnie, hanem egy néhány órás gépi munkáét, tehát több pénze maradt, azaz "gazdagabb" lett ő is.

"bányászgépgyártó, a buszgyártó, a számítógépgyártó stb"

Ezek cégek. Nem egyének. Igen, egy cégnek van tulajdonosa, igen, valószínűleg gazdagabb lett, de megintcsak azt mondom, hogy nem növelte a gazdagok és szegények közötti vagyoni különbséget azzal, hogy ő ezeket kezdte gyártani, hanem csökkentette, hiszen busszal járni olcsóbb volt, mint lovat venni és tartani, számítógéppel sok dolgot gyorsabban, hatékonyabban, rövidebb idő alatt, kényelmesebben tudtak elvégezni a dolgozók, több szabadidejük maradt. Nézd meg, hogy a gépesítés előtt mennyi volt a heti munkaóra és most mennyi, amikor már egyre több helyen vezetik be a heti 4 napos munkát.

Az egyén, a cégtulajdonos gazdagabb lett, de nem növelte a szegények és a gazdagok közötti különbséget, hanem csökkentette ez a sok találmány.

Az emberek egyre jobban élnek, egyre csökken a szegénység a világban. Soha ilyen jólét nem volt még az emberiség történetében, mint most van.

Persze, vannak szegények, mindig lesznek, de ma sokkal kevesebb van, mint 100 vagy akár 50 évvel ezelőtt.

2021. ápr. 27. 18:25
 16/61 anonim ***** válasza:
97%

13. "Biztos lesznek majd olyan alkalmazásai, amelyeket a TB is támogatni fog."

A betegség más tészta. Itt arról volt szó, hogy valószínűleg a gazdagok lesznek, akik megengedhetik maguknak - legalábbis eleinte. Ők lesznek azok, akik két lábon járó számítógépek lesznek ezzel és még több pénzre tehetnek szert így. Hogy ebből (a betegeken kívül) ki más profitál (amíg nem lesz megfizethető), azt nem tudom (igen, Muskon kívül).

2021. ápr. 27. 18:28
 17/61 anonim ***** válasza:
74%

Igen, pontosan.

Aztán majd a szegényebbek is.

Pont úgy, mint minden mással.

A jelenlegi telefonod annyit tud, mint a Föld összes számítógépe együtt, néhány évtizede.

Míg cserébe annak idején EGY számítógép ára volt akkora, mint most a Föld összes harmadik vonalbeli gépe együtt.

2021. ápr. 27. 18:34
 18/61 anonim ***** válasza:
75%

Remélem, valami mátrixos cyberpunk világot.

És remélem, hogy még az én életemben, ráadásul mielőtt nagyon megöregszek.

2021. ápr. 27. 21:38
 19/61 A kérdező kommentje:

Szerintem lehet ezen most vitatkozni,hogy növeli-e a társadalmi különbségeket.

De szerintem ezek csak sokadlagos problémák,kérdések.

A kérdés az,hogy sikerülni fog-e az emberi szuperintelligencia.

Ha igen,akkor mi lesz? Milyen jövőkép lesz?

Az emberek hogy fogják ezt kihasználni? Vajon kitörhet-e egy nagyobb polgárháború?

És lesz-e korlatlan tudás?

Amikor az emberek egyszerre értenek az orvostudományhoz,a jogtudományhoz,az atomfizikához,a festészethez,politikához.

Ezek mind-mind problémák,megoldandó kérdések.

2021. ápr. 28. 16:20
 20/61 Wadmalac ***** válasza:
100%

"A kérdés az,hogy sikerülni fog-e az emberi szuperintelligencia"

Szerintem előbb-utóbb igen, de a Neuralink ettől olyan messze van, mint a Morse-távíró a 8K videostream-től, ha nem messzebb.

Persze, első lépésnek valami, de lehet, hogy nem is ez a jó irány. Fene tudja.

2021. ápr. 29. 08:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!