Prímszámoknak nevezzük azokat a *természetes számokat*, amelyeknek pontosan két osztójuk van a *természetes számok* között (az egy, valamint önmaguk).
A π nem természetes szám, így nem prímszám.
2021. ápr. 26. 12:35
3/17 anonim válasza:
A valós számok gyűrűjében mondjuk prím 🙄
2021. ápr. 26. 12:36
4/17 anonim válasza:
A tört számokra nem értelmezhető.
2021. ápr. 26. 12:38
5/17 anonim válasza:
2*Sü, nem szokták kiterjeszteni az egész számok halmazára? (Mondjuk akkor a definíció is egy kicsit másképp hangzik).
Mindenesetre a pi nem prímszám, de még a 3,14 sem az, mivel egyik sem egész, ami szükséges feltétele a prímségnek. Ha viszont a pi számot 3-ra kerekítjük, akkor ez a kerekített érték már prím lesz.
2021. ápr. 26. 12:57
6/17 Wadmalac válasza:
Szerintem ki sem kell terjesztenünk, anélkül is látszik, hogy a "pí" nem egész szám, nem nulla és nem negatív.
2021. ápr. 26. 13:09
7/17 anonim válasza:
Ezzel csak arra akartam utalni, hogy attól még, hogy a természetes számok között vannak prímek, az nem jelenti azt, hogy máshol attól még nem lehetnek. Ezért említettem meg, mint a definiálhatóság legbővebb részhalmazát az egész számokat.
2021. ápr. 26. 13:13
8/17 Wadmalac válasza:
Éppenséggel ki lehet terjeszteni, nem is tudom, változik-e bármi azon kívül, hogy az 1-gyel és saját magával oszthatóság mellé bekerül az ellentettje is meg a mínusz egyes osztó.
2021. ápr. 26. 13:17
9/17 anonim válasza:
2*Sü örömmel látom, hogy még aktív vagy.
Remélem sokáig így marad.
2021. ápr. 26. 13:47
10/17 anonim válasza:
Úgy változik, hogy a POZITÍV osztók száma 2 prímek esetén.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.