Ha most fénysebességre gyorsulnék pl csak 1 másodpercig akkor az belső szemlélettel mennyi idő lenne és külsővel ugye az 1mp de nekem mennyi is lenne?
Az most mindegy hogy a tömegem és hosszúságom végtelen lenne 😅
Csak arra vagyok kiváncsi hogy belső külső szemlélőként ki mennyinek érzi az időt
Igen, biztos vagyok benne.
A fotonok nem, hanem a fénysugár maga halad más sebességgel ilyen-olyan közegben. De ennek nincs sok (igazából semmi) köze ahhoz, hogy a fotonok számára nem telik az idő.
Igen kozbe neztem bár cikket és a kutatók sem biztosak benne hogyan is zajlik mivel a fotonok egyszerre részecske és hullám tipusuak is
És rezeg de a rezgésnek idő kell
Szoval ez még mindig egy nem tisztázott dolog valamint a mozgási iranyukban sem mozoghatnak mert lényegében áll minden de attól még mozognak csak azt meg idő nélkül nem igen lehet...
Elég érdekes dolog
"És rezeg de a rezgésnek idő kell"
Ha egy hullámzó tavat hirtelen megfagyasztasz, akkor a hullámok nem tűnnek el, megmarad pl. a hullámhosszuk, amplitúdójuk.
Amúgy pedig kívülről nézve kell idő a fény terjedéséhez, de az idő ugye relatív, a foton számára ez másképp zajlik.
attól mert valami megfagyott attól még rezegni tud egyedül az abszolút nulla fokú dolgok amik teljes mértékben elvesztik mozgásukat és energiájukat
viszont a tudomány nem nézhet csak egy nézetből ezért is bonyolult ahogy néztem valamint itt az első azt írta hogy nincs idő te meg azt hogy relatív de a relatív nem azt jelenti hogy nulla vagy hogy nincs hanem más-változó
de lehet ez a téma kicsit túl sok a gyakoris oldalra ":D lehet jobban járok ha tudományos kutatásokat nézek ennél a témánál :S
A tó csak egy hasonlat volt, utalva erre a "rezgés" dologra. :))
"első azt írta hogy nincs idő te meg azt hogy relatív"
Nem értem, mit nem értesz. Megfigyelőtől függ, hogy nulla vagy több idő telik el két esemény között.
igen de a kettő fogalom közt nagy a különbség mert ha nincs akkor nem létezhet azaz nem változhat semmilyen mértékben sem
ha nekünk van időnk akkor azzal nem lehet mérni
ez kb olyan lehet mintha te a jégkrém édességét akarod össze hasonlítani a a savanyú káposzta édességével
eleve nem lehet mert nincs édessége a savanyú káposztának
igen éppen ezért is írtam hogy ha tömeggel menne akkor a tömege és hosszúsága végtelen
sajna einstein ezt nem vitte tovább hanem helyette a speciális relativitás elméletét vitte
és ugye a fő probléma hogy az irányával nem mozoghatnak azaz csak állnak ott a fotonok de még is mozognak valamint a rezgéshez idő kell d elvileg az univerzum azaz kb 14 milliárd év sem elég hogy kifejtség a rezgésüket
lehet ez az egész csak kvantumfizikával lehet megoldani mert teljesen más fizikai szabályokat kellene "létrehozni" hogy meg lehessen állapítani a valóságukat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!