A hideg víz gyorsabban forr fel, mint a meleg?
A pumpás módszerrel 180 torr nyomást sikerült elérnem. Egyik éven meg beszereztem egy kézi szivattyút, azzal 50 torr lett.
A gépi szivattyú meg nem olcsó, más megoldást nem tudok.
17h00
Megmutattad, hogy mennyire buta vagy, es nem hallottal meg ilyesmirol! Picit olvasni is kellene, nem pedig csak a magadnak melyen tisztelt eszed logikajat hasznalni!
Forr bennetek az indulat közben meg fagyos köztetek a levegő
Hihi
bocs a kerdesert es az offert:
amik arrol szolnak h a melegebb viz hamarabb fagy meg, aranyosan ertik vagy egy konkret idotartamhoz mertem.
aranyos alatt ertem h hideg viz x ido alatt fagy meg, mig 3szor melegebb viz kevesebb mint 3x (de tobb mint x) ido alatt fagy meg?
konkret idotartam alatt pedig h a hideg viz x ido alatt fagy meg, mig a meleg kevesebb mint x ido alatt? remelem ertheto voltam:)
itt lehet elolvasni a mi a helyzet a meleg víz fagyásával:
Ma végeztem méréseket ezzel kapcsolatban, és arra jutottam, hogy az edény térfogatától, és az edényben lévő víz mennyiségétől is függ. Ha nagy edény van, és majdnem tele van vízzel, akkor igenis számít a nyomásnövekedés, és lassabban forr fel fedővel.
Kis edény esetén a hőveszteség jelentősebb (tulajdonképpen logikus, mert magasabb a felület/térfogat arány), így kisebb edényeknél vízmennyiségtől függetlenül fedővel forr gyorsabban.
Egy bizonyos vízszint alatt azonban a nagy edényeknél is fedővel forr fel gyorsabban a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!