Azon vitatkoztunk minap hogyha egy dolgot ki akarunk fagyasztani akkor meleg vízbe vagy hideg vízbe rakjuk? :D
Igazából az, hogy ki fagyasztani hülyén hangzik, de miután a hideg víz és meleg víz is 0°C felett lenne, mindkettő elősegítené az olvadást, csak a meleg víz nagyobb tempóban.
Igazából ez elég logikus. Ez olyan kb minthogy ha leakarsz fagyasztani valamit megkérdezed, hogy a tűzbe vagy a hűtőbe dobd ? :D
Nekem is logikusnak tűnik de vitatkoznak velem:D Gondoltam inkább megkérdem:D
köszi
azért érdekelne, hogy mivel érvelt az, aki a hideg vizet ajánlotta,
(amúgy, természetesen a meleg víz a helyes...)
Ha például húst túl meleg vízbe raksz elkezd megfőni még mielőtt kiolvadna...
Egyébként a kifagyasztás mást jelent, te a kiolvasztásra gondoltál.
Lehet azzal keverik össze, hogy pl. a meleg víz előbb megfagy a levegőben, mint a hideg...
De olvasztásnál szerintem is előny, ha meleg vízbe teszed... (de azért ne túl melegbe, mert ha nem képes egyenletesen felolvadni, akkor a külső része már elkezdhet főni még mielőtt a belső kiolvadna...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!