Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én feministának tartom magam, ez nem azt jelenti, hogy át akarom írni a törvényeket úgy, hogy abból a nők profitáljanak a férfiak kárára, csupán annyit, hogy örülnék, ha a már meglévő törvényeink szerint járnánk el a gyakorlatban. Nem értek egyet a női kvótával, mert férfit kiszorítani a parlamentből (a neme okán, akár kimondva, akár kimondatlanul) ugyanannyira igazságtalan, mint fordítva, ebben a kérdésben a hozzáértésnek kellene lennie az egyetlen szempontnak.
Nem tudom, mi számít "férfi értéknek", mert azt a jellemvonást, amit erénynek látok egy férfiban, nem fogom kedvezőtlenebbül megítélni egy nő esetében sem, számomra ez teljesen nonszensz, legfeljebb az emberi értékek fogalmát tudom értelmezni.
Nem akarom mindenáron elmosni a határt férfi és nő között a nemi szerepek tekintetében, nincs baj azzal a nővel, aki a nőiesnek tekintett viselkedést érzi a magáénak, sem pedig azzal a férfival, aki alkatilag, önszántából, ösztönszerűen "férfias". A probléma szerintem ott kezdődik, hogy az olyan emberekre is rá akarunk erőltetni egyfajta magatartást, akik valódi kényszerként élik meg a társadalmi normáknak való megfelelést, és megvetjük/negatív kritikával illetjük őket, ha azt tapasztaljuk, hogy különböznek a többiektől, ezzel akár maradandó károkat téve az önbecsülésükben.
Sosem tagadtam, hogy a kettős mérce van, hogy a férfiakat érinti negatívan, és azt sem állítom, hogy ők ne lehetnének erőszak áldozatai, nem is értem, miért akarná bárki örökösen őket beállítani elkövetőknek.
Nem tudom, ez kinek fér bele és kinek nem, de abban biztos vagyok, hogy nem jönnék ki jól hosszútávon olyannal, aki máshogy gondolja.
ha 10/10es lenne, okos művelt stb... megtudnám hogy feminista úgy ott hagynám hogy csak koppanna...
utálom az ilyen feminista izéket, amiket mostanába művelnek az már sok.. addig oké volt hogy a nőknek is legyenek jogai, szavazhassanak, úgy öltözködhessenek ahogy akarnak stb, de ez már nem arról szól
nekem túl sok lenne, benyomna már ilyen feminista f**zságot én ott is hagynám
"Ha egy bevett dolog volna hogy ugyanazért a munkáért a férfi többet kap, akkor sehol nem alkalmaznának férfiakat. Hiszen melyik lenne az a hülye vállalatvezető, aki az olcsóbb munkaerő helyett a drágábbat alkalmazná."
Ez az érvelés azért nem helytálló, mert nincs előírva, hogy a férfiaknak márpedig kötelezően több fizetés jár. A vállalatvezetőnek ebből a szempontból rohadtul mindegy, hogy milyen nemű dolgozót vesz fel, mert ő, mint munkáltató fogja eldönteni, hogy melyik munkavállalójának mennyit fizet majd. Csak érzékeltetésképp: ha feltételezzük, hogy ugyanannyi férfi és nő van a vállalatnál, illetve azt, hogy van egy konkrét összeg, amit a főnök arra szán, hogy munkabérként odaadja a dolgozóinak, akkor dönthet úgy, hogy megfelezi az összeget és 50-50%-ot ad mindkét nemnek, de úgy is, hogy 55%-ot ad a férfiaknak és 45-öt a nőknek.
De szóljatok, ha tévedek.
A baj az, hogy sok leányzó, nő a feminizmusba menekül ha párkapcsolati problémája adódik férfiakkal.
Miért nem lehet akármilyen más csoportba beilleszkedni, amik erősítik a jellemet, és tökéletes önigazolás nyerhető belőle?
Így azok, akik valóban foglalkoznának az igazi feminizmussal, és a valódi értelmével, olyan nők tömegei jelentkeznek náluk, akik pont, hogy kárt okoznak a többi nőknek.
Mint olvasható is, rengeteg pasas ugrik már a feminizmus szó hallatára, nem véletlenül.
Biztos megvan azoknak a nőknek, lányoknak is a történetük, miért érzik úgy, hogy sérelem érte őket, sok kívülálló ilyenkor a vélt sérelmeket mondogatja, de vannak a valósak is, amiken tényleg nem szabad átsiklani.
Nézzük az amerikai példát, szinte naponta hoznak hírbe híres férfi színészeket is zaklatással.
És mit érnek el evvel?
Egy szociológus biztos meg tudná mondani jobban, nekem elég, ha megnézem a kommenteket akár férfiaktól, akár nőktől az ilyen cikkek alatt.
A lányoknak ilyenkor valami mással kellene erősíteniük magukat, annyi minden van még, ha már nem kérnek a férfiak segítségéből.
Ketteske, jóhülye vagy. Idióta komcsi aki egyik femináxi mozgalomról sem tud semmit...
Kerdező: nem. Minden feminista minimum hülye, és szándékosan ignoráns.
Attól csak szánalmasabbnak tűnsz, ha megkísérelsz kínos, de degradálónak szánt kifejezéseket használni.
Nem, nem magyarázok meg semmit. Te állítasz ostoba, csúsztatott hülyeségeket, melyek sértettségből, frusztrációból és nemtudásból tevődnek össze.
Te kéred ki magadnak a degradáló kifejezéseket? Érdekes. :D A másik hozzászólásodnál még éppen te voltál az Kedveském aki férfiatlannak nevezett mindenkit aki nem ért veled egyet. Én ellenben sehol nem mondtam olyat hogy pl nem nő az aki feminista. Akkor most hogy is van ez, a másik szemében a szálkát is, a sajátodban a gerendát sem?
Másik dolog, azt mondod ostobaságokat és frusztrációból származó hülyeségeket állítok. Kérlek mondj egyet az állításaim közül ami nem állja meg a helyét és bizonyítani is tudodhogy miért nem? Ja hogy ez nem megy? Akkor üresbeszéd...
Eddig még semmit de semmit nem tudtál megcáfolni az állításaim közül, csak hajtogatod az idealizált mottóját a feminizmusnak meg próbálsz megsérteni másokat, aztán ha ezek kicsorbulnak rajtunk, akkor jössz a mártírkodással hogy sértő szavakat használok :D Nevetségesek vagytok komolyan. Mintha egy vallási fanatikussal beszélnek.
Amúgy bírom azt is, hogy itt próbálsz pszichoanalizálni, de el kell keserítselek én kiegyensúlyozott ember vagyok. Pont ezért nincs szükségem feminizmusra... Én szeretem az embereket nemtől függetlenül, tisztelem is, ugyanúgy bánok velük, és azt szereteném ha mindenki így tenne. Te viszont csak a nők esetében érzed ezt. Vajon miért? Talán csak nem te vagy a komplexusos, sértett, csalódott? Javaslom próbálkozz a piszchoanalízással önmagadon, nagyobb szükséged van rá. Ahogy a könyvekre és a tanulásra is, amit nekem ajánlgatsz, holott én számtalan konkrét példát, érvet felhoztam, te viszont semmit sem. Elintézed azzal hogy nem akarsz válaszolni. Valójában viszont mindenki tudja hogy nem tudsz!
Ez az utolsó válaszom neked, mert untatsz.
Nem vagyok sem a korosztályod, sem a képzettségi szinteden, hanem kb. kettővel feletted. 35+-os, egyetemi oktató vagyok, ebben a témában (is). Így kíséreld meg beemelni a tényt, hogy nincs igazad. De ha nem teszed, az sem baj: akkor sincs.
Ez meg a másik tipikus reakciótok. Ha kínos a helyzet és elfogytak az érvek, akkor elintézed annyival, hogy "nincs kedvem tovább vitatkozni, nem válaszolok többet de azért igazam van" Jajj bocsánat, egyetemi oktató vagy és azért van igazad! :D Így már oké. Ez tökéletes érv! De azért megkérdezhetem, hogy melyik egyetem, melyik tanszékén? Bár bizonyára komoly szaktekintély lehetsz ha ráérsz munkaidőben a gyakorikérdések tinirovatában írogatni gyerekes sértegetéseket.
Ez az érvelés azért nem helytálló, mert nincs előírva, hogy a férfiaknak márpedig kötelezően több fizetés jár. A vállalatvezetőnek ebből a szempontból rohadtul mindegy, hogy milyen nemű dolgozót vesz fel, mert ő, mint munkáltató fogja eldönteni, hogy melyik munkavállalójának mennyit fizet majd. Csak érzékeltetésképp: ha feltételezzük, hogy ugyanannyi férfi és nő van a vállalatnál, illetve azt, hogy van egy konkrét összeg, amit a főnök arra szán, hogy munkabérként odaadja a dolgozóinak, akkor dönthet úgy, hogy megfelezi az összeget és 50-50%-ot ad mindkét nemnek, de úgy is, hogy 55%-ot ad a férfiaknak és 45-öt a nőknek.
A tiéddel viszont az a baj, hogy az ilyesmit tenne valaki az törvénytelen volna. És szétszednék az emberkét ha kiderülne, márpedig kiderülne. Meg úgy egyébként is most józan ésszel végig gondolva? Miért adna a vállaltvezető férfiaknak nagyobb fizetést? Nem teljesen mindegy neki? Komolyan nem értem, ti azt hiszitek hogy van valami titkos szabadkűmvespáholyszerű társaság aki direkt azért küzd hogy a nőknek rossz legyen?:D Mi volna ezzel a céljuk, mi volna ennek az értelme?
25: Ez igen, apukám! Ez teljesítmény! Most aztán meggyaláztál, kiváló reakció, gratulálok hogy ezt a módot választottad.
Ugyanakkor köszönettel is tartozom, hogy észérvekkel próbálsz meggyőzni, mindenféle személyeskedés nélkül, igazán jó ember vagy, hálás vagyok, tesó!
Csak így tovább, ha folytatod utad, akkor egy gyönyörű élet vár rád tele emberi kapcsolatokkal és élményekkel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!