Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnék egy kicsit csajosodni?
Sziasztok!
Egy 16 éves punk-rocker csaj vagyok, és szeretnék kicsit csajosodni, de nem tudom, hogy hogyan.
Nos, az öltözködésemről annyit, hogy eléggé fiús vagyok, és csak egy nagyon szolid sminket szoktam magamnak csinálni. De mivel rövid hajam van (vagy hát, jelenleg növesztés alatt áll, így eléggé megnőttek már a felnyírt részek is), így nagyon sokan azt hiszik, hogy leszbikus vagy pedig fiú vagyok, aki egy kicsit lányosabb külsővel lett megáldva.
Viszont, már nagyon elegem van belőle, hogyha úgymond megtetszik egy fiú, akkor automatikusan el vagyok utasítva, mert idézem "nem vagyok egyáltalán lányos". És ezen szeretnék kicsit változtatni.
Tudnátok segíteni egy kicsit?
Illetve kérlek, véleményeiteket tisztelettudóan illetve kultúráltan kifejezni! Köszi!

Ha megnöveszted a hajadat az már egy jó kezdet. Sminkelni nem kell nagyon, mondtad hogy egy kis szolid sminket használsz, az bőven elég.
Hordj olyan ruhákat, amik kicsit kiemelik az alakodat (pl. sima farmer, és egy rövidebb, vagy beletűrt póló), és ha nem csak simán kibontva hordod a hajadat az is segíthet.
Viszont kérlek, ne változz meg csak a fiúk miatt. Ha te így érzed jól magadat, akkor nekik ebbe semmi beleszólásod.

#8-as válaszoló.
Na pont így nem akarok kinézni :D
Csajosodni szeretnék egy **kicsit**, nem pedig komplett srílusváltozáson átmenni, illetve úgy kinézni mint egy plázapicsa (már elnézést a kifejezésért).
Kedves jövendőbeli és eddigi válaszolók!
Van két információ amit kihagytam; én eleve maszkulinabb kinézetű vagyok! Így kérlek mellőzzük az olyan dolgokat, hogy hordjak ilyen meg olyan feszülős ruhákat!
Illetve a hajam megnövesztésével kapcsolatban; jelenleg csak azért növesztem a hajam, mert új frizurát szeretnék magamnak vágatni! Szóval sem vállig, vagy az alatti hosszúságú hajam nem igazán lesz!
Köszi!

Ha melegebb idő van, viselj több egyberuhát és szoknyát. Ezekben igazán nem mondhatják, hogy “fiú vagy”, habár a mai világban ez már nehezebb kérdés, de ez még mindig Magyarország 😂.
Hideg időben fekete, később akár szakadt farmer fölé is simán felhúzok egy szoknyát valami szegecses övvel, így nem fagyok meg, mégis egy kicsit feldobja a szettemet.
Van egy csomó kockás ruhadarabom, ami elég punkos, egy kis izgalmat és színt csempésznek a teljes feketeség mellé. Egyszerre nőies, elegáns és lázadó.
Kísérletezhetsz sminkkel is. Szemhéjtussal, szempillaspirállal, folyékony matt rúzsokkal. Most nem azt mondom, hogy úgy kend ki magad, mint egy plázap*csa, hanem egy cicás, kicsit vagányabb szemkontúr egy jó szempillaspirállal is ráerősít a nőies vonásokra.

Bár azt írtad, hogy szoknyát nem akarsz felvenni, de szerintem érdemes lenne egy bőrszoknyát felpróbálni. Én imádtam az enyémet. Fel tudtam venni acélbetétessel is, vagy a nyári szandálommal is. Volt egy fekete műbőr fűzőm is hozzá. Meg volt egy fekete elöl fűzős blúzom is. Így tudtam varjálni, kombinálni.
Érdemes megismerkedni a fűzőkkel is. Hatalmas a választék, ha mondjuk felnézel az Amazonra. De a Sensual Corsette-el is elégedett voltam. Van acél vagy műanyag merevítős, mellet eltakaró vagy mell alatti. Szatén, brokát, farmer, (mű)bőr, latex. Ha a pólódra ráveszel egy derékfűzőt, máris csináltál magadnak homokóra alakot. De már azzal is sokat lendìthetsz a nőiességeden, ha a bő pólókat lecseréled spagettipántos topokra.
Érdemes többmindent felpróbálni. Olyat is, amire most azt mondod, hogy Te bizony olyat az életben nem fogsz felvenni. Lehet, hogy ha felveszed, rájössz, hogy nagyon csinos vagy az adott ruhadarabban. Ha változást akarsz, kicsit el kell hagynod a komfortzónádat.

Szerintem klassz lehet a stílusod, pár elégedetlen fiú miatt ne akarj feltétlenül változtatni.
A hajnövesztés, szolid smink szerintem jó ötlet, és próbálkozhatsz több színnel is. Haladj kis lépésekben, és akkor megtalálod, mi illik hozzád.
Manapság a bőbb fazonú nadrágok divatosak, próbáld ki, és bakancsra vagy csizmára húzd.
Többféle magasságú bakancsot is beszerezhetsz, s akkor a stílusod is alakul.
Nagyon szurkolok!

Pont hogy bakancsot hordok! méghozzá acélbetéteset! :D
Őszintén szólva, minden lány akit látok az full ugyan úgy néz ki, mintha egy gyártó szallagról jöttek volna le, és en pont az ilyen tömeg stílust szeretném elkerülni. Sajnos nem nagyon látok olyanokat akik tetszenének így stílusilag, mivel ahogyan említettem, mind ugyan úgy néz ki.
Köszönöm a válaszodat!
De mivel én tényleg soha a jó életben nem fogok szoknyát se topokat húzni - megvan rá az okom, ami az, hogy; nem érzem magam bennük kényelmesen -, így hiába vagyok csinos bennük, ha nem érzem jól magam bennük, akkor nem fogom őket hordani. De azért köszi, és értékelem a válaszodat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!