Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Műlködhet a távkapcsolat, ha 1725kilóméterre lakik tőlem?
Ennyitől szerelmes vagy?
Egyébként felejtsd el.
Nézd.. semmi nem lehetetlen. Egyik exem anyukája erdélyi, az apja meg nyugat-magyarországi. És bizony akkor még internet sem volt. Minden működhet a megfelelő akarattal és hozzáállással, meg kis szerencsével.
Viszont nekem ez már extrémen sok lenne. Okéé, nekem is volt nagyon távoli barátnőm, de ott azért mindketten tudtuk, hogy nem teljes komolyságú a dolog.
Én úgy vagyok vele, hogy szerintem nagyon is lehet működőképes a távkapcsolat, ha:
1. Képesek vagytok tolerálni, hogy nincs gyakori találkozás. Ahány ember, annyi személyiség. Tudok olyanról is, akinek simán megoldható volt, hogy évente egyszer találkozzanak, sőt, tudok olyan házaspárról is, akik között állandóan 2000 km van, és párhavonta találkoznak. És 20 éve tart, és szeretik egymást. És persze olyat is láttam, aki 3 napot sem bírt ki, amikor a barátja a szüleivel elment nyaralni, és a 3. napon már lefeküdt mással... Szóval igen, elég széles skálán mozog az ember tűrőképessége és elvárása. Ha mindketten képesek vagytok tolerálni a ritka találkozást, akkor akár még működhet is.
2. Képesek vagytok érdemi online kommunikációra. Azért na, 21. században élünk, nem a '80-as években, ahol legfeljebb levelezni lehetett, az is több hét volt, mire megérkezett, ha más ország volt a cél. Tucatnyi csevegő, videochat, stb. alkalmazás van, amikkel napi szinten lehet tartani a kapcsolatot. Nyilván élőben jobb, élőben megfoghatjuk a szerelmünk kezét, átölelhetjük, csókolózhatunk... online csak a kommunikáció marad, de a semminél ez is sokkal több.
3. Ha megvan a szándék, a hozzáállás, és elég erősek az érzelmek. Nyilván fontos, hogy az ember hűséges legyen, és erősek legyenek az érzelmei. És hogy konstruktívan álljon hozzá, igyekezzen ahhoz, hogy még ha ritkán is, de sikerüljön találkozni.
Én is távkapcsolatban vagyok. Nálunk "csak" 500 km, de igazából semmi problémát nem okoz. Hetente találkozunk (néha akár hetente többször is), szeretjük egymást, kibírjuk úgy is, hogy nincs fizikai érintkezés minden nap, és természetesen folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Nyilván a távlati terv az lesz, hogy majd földrajzilag közelebb kerüljünk egymáshoz, de ameddig ennek nincs realitása, addig is simán működik ez így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!