Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ignorál a lány, ha eddig kedvelt?
Igazából nem is vagyok boztos benne, hogy tetszem neki. Kérlek, mondjátok el, ti mit gondoltok!
Osztársak vagyunk, 1 hét és elballagunk, bár ugyanabba az iskolába vettek fel minket, más szakra.
Tavaly nyáron ráírtam mint osztálytársamra, mert a tanár kérte, hogy adjak át neki egy infót. Fiú vagyok, így elgondolkodtam, lehetne-e köztünk valami talán így utolsó évbe. Én sosem akartam kezdeményezni, mert teljesen meg vagyok barátnő nélkül, persze még megváltozhat a véleményem később, de mai szemmel, nem sok hasznát veszem egy szerelmi kapcsolatnak. Tudom, hogy van igaz szerelem, de nagyon ritka, sok feltételtől függ: kell, hogy vonzzon a külső mindkettőjüknek, akarni kell a kapcsolatot mindkettejüknek, meg kell ismerni egymást, megkedvelni a belső tulajdonságait is, (nyilván nem mindet) és elhatározni mellette magad mindenestül. Az igaz szerelem nem csupán érzés, sokkal inkább kemémy munka, érettség eredménye, egy döntés. De nagy dolgokat szerintem akkor éri meg megtenni, ha van értelme. Egy szerelemnek mi értelme? Be szeretném tartani azt az alapelvet, hogy házasságon kívül nincs szexuális, vagy egyéb kevésbé tartós viszony. De sajnos (igen, fiatal vagyok még) nem látom hasznát egy házassági kapcsolatnak.
Egy barátság sokkal kényelmesebb, barátságosabb kapcsolat. A szerelem annyival más, mint egyszerű barátság, hogy tetszik a másik teste is, jó lenne vele huncutkodni. (Ha nem így van, megköszönném, ha leírnátok, miben tévedek.)
Szóval ily hosszú bevezető után, (ennek az volt a célja, hogy elmondjam, én nem akarok egy lánytól semmilyen kapcsolatot; csak szexet azért nem, mert ezzel megsérteném az elveim, szerelmet pedig mert sokkal jobb nekem egyedül, egyetlen haszon az lenne, hogy kiélhetném nemi vágyaim, de eddig nem voltam olyan kanos, szerintem szűzen is le tudnám élni az életem. Persze lehet eljön a nagy Ő, de érte is küzdeni kell.) jöjjön az, mi a helyzet köztem és a lány közt:
Tehát év elején felfigyeltem, hogy sokkal érettebben, nőisebben néz már ki, mint tavaly. De nem szólítottam meg, max néha köszöntem. (én, meg az osztály többsége nem köszön mindenkinek, csak akivel jóban van, vagy ha akar valamit tőle, vagy csak kedve van köszönni.) Pont mögöttem ült, és gyengéden megbökött a ceruzájával, mikor továbbtanulásról volt szó órán. Megkérdezte, hova megyek tovább, majd azt mondta, ő nem ért az ilyesmihez. (Gondolom, úgy értette ő nem tudja, hova megy tovább.) Én nem vagyok bőbeszédű, főleg nem olyan lányokkal, akikről kb. semmit se tudok.
Később, mikor beteg voltam, s visszamentem suliba, rögtön érdeklődött, mi volt velem, ezt még nem kérdezték tőlem az osztályban. Én megint bénán válaszoltam, nem tudtam, hogy pl. vissza kérdezzek-e, hogy ő hogy van, mi újság, mert igazából nem akartam, hogy azt higgye, akarok tőle valamit. Mert tényleg nem akartam.
Aztán leült mellém, mikor egyedül voltam, pedig volt máshol is hely. Első alkalommal meglepődötten köszöntem, ő vissza, és ennyi. Jött a kínos csend, és mikor 2.-jára, 3.-jára ültünk ugyanoda, nem szólaltunk meg, egy "szia" se hangzott el. Valószínű megunta a csendet, ezért kis gondolkozás után átült máshova.
Egy nap, mikor sétáltam ki a suliból, ő az aulában várt egy osztálytárs lányra, mondtam hogy még fent van, aztán ő is jött ki utánam. Két nevetgélős idegen lány a padnál kérdezte, hanyadikos vagyok, nem válaszoltam. Oda sietett hozzám, megragadva az alkalmat, hogy most tudunk beszélni (vagy csak beszélni akart valakivel).
- Te is hallottad a kutyákat?-kérdezte.
- ő.. nem. Milyen kutyákat?
Kissé kínosan mosolyogva hátra nézett. Leesett, hogy azokra a lányokra gondolt.
-Jaa, ahaa, érdekees.-gondoltam: na, jól kezdődik, ilyen hülye vagyok, de az énem másik része azt mondta, jóó, így hátha békén hagy majd.
Utána megkérdezte, miért nem beszélek senkivel. (Ez nem teljesen így van, de idén a legjobb és a suliban egyetlen barátom elhagyott, és most ignorál, utólag kiderült azért, mert unalmas és fura vagyok szerinte. Felsőben mindig együtt voltunk, ennek pedig ez lett a hátránya, hogy másokkal az osztályban, nem igazán tudtam miről beszélni, nem ismertem őket. Mostmár kicsit jobb a helyzet, de sokszor egyedül vagyok (ami engem nem zavar), és nincs igazi barátom.) Aztán érdeklődött mi lett a barátommal. Nem mondtam el a teljes igazságot, mert év elején még én se értettem a helyzetet.
Mondta, hogy szomorú, ami történt, de itt van ő ha beszélgetni akarok. Valahogy szóba kerítette azt, hogy majd jön valaki, aki boldoggá tesz engem, de nem hinné, hogy ő olyan pozitív lenne. (Tehát azt hiszi, magányos és szomorú vagyok, és a szerelem segíthet. Ezt is vehetem egy célzásnak, de elég naiv vagyok, és azt hittem, csak segíteni akar, hogy legyen kivel beszélni. És miért ne gondolná ezt amúgy? Nem kell mindig egyből közeledésre gondolni. Csak hogy még nincs vége.) Egész hosszút beszélgettünk, utána minden nap szinte, mosolyogva, jókedvűen köszönt, én vissza (volt olyan is, mivel ugye nem teljes szívvel közeledek hozzá, hogy szembe jöttünk egymással a terembe, és nem tudtam köszönjek-e. Valószínű azért volt ez, mert eddig nem volt lánnyal ilyen kapcsolat. Végül ő köszönt előre, én mindig csak vissza köszönök, bár legtöbbször ez nem csak lányokkal, hanem minden társammal így van, akit csak minimális szinten ismerek.)
Volt, hogy odajött, megkérdezte, mit olvasok, utána azt, hogy küldjem el neki, ha akarom azt a könyvet. (Micsoda praktikák, így akarhatta elérni, hogy újra ráírjak!) Így is volt, otthon elküldtem, és neten is beszélgettünk. Ezúttal én kezdtem a beszédet, küldtem egy vicces képet a tanárunkról, majd szóba hoztam a volt barátom. Ő újra érdeklődött, és írta, bármikor odamehetek hozzá. Aztán ő is megosztott egy képet egy soriról, amit épp nézett.
Voltak még kisebb jelek, pl. tőlem kérte, hogy segítsek a matekban, meg küldjek el neki oldalakat a füzetből; vagy a barátnője azt mondta, az én barátnőm azt mondta, szeret engem. Na, nekem nincs barátnőm, de van pár lány más osztályból, aki próbálkozik nálam szórakozásból. Vagy ők mondhatták, vagy ez a lány, akiről szó van.
Volt olyan, hogy egy csoportban dolgoztunk, és az a másik fiú, aki velünk volt, annak a karjára hajtotta a fejét a szemem előtt. Nem irigykedtem, de ezt az érzést akarhatta kiváltani, hogy küzdjek érte. Olyan is volt, hogy megérkeztem és ő farkasszemezett velem, egy ideig néztem, aztán beszélgettem, nevetgéltem a haverommal (ugyanazon a képen nevettünk, amit elküldtem neki, az egyik fiú fogta és meg is mutatta az osztálynak a képet.) Egyszer én is farkasszemeztem vele. Szó nélkül.
Vagy olyan, hogy mellém ültették egy órára, és ő folyanatosan "véletlenül" belém rúgott óvatosan, a lábai helyzetét cserélgette, hogy hozzá érjen az enyémhez.
De most jön csak a nagy:
Szünetben, én elöl ültem a helyemen, telóztam, míg azt hallom, hogy az a lány, az átlagnál hangosabban mondja egy másik lánynak, hogy szerelmes belém! Úgy, hogy én is halljam. Én meg úgy csináltam, mintha meg se hallanám, főleg miután válaszolt a lány:
-Igen, én is, bár kicsit keveset tudok róla, de igen. - mondta viccesen.
Na, most nem nagyon értem, a főszereplő lány is csak viccelt, vagy így akarta kimondani nekem.
Most azonban már hónapok óta nem szólunk egymáshoz. Képesek vagyunk elmenni egymás mellett köszönés nélkül. Az elmúlt időben annyi volt még, hogy barátnőjével szkanderezett, két kézzel próbálta lenyomni, míg nevetve engem nézett. Lehet csak véletlen, de lehet, ezzel azt akarja sugallani, hogy még mindig nem adta fel a reményt, hogy össze jöjjünk. Vannak fiú barátai, és mostanában úgy látom igyekszik a többi fiúval is jól érezni magát.
Bevallása szerint néha a lányokat szereti. Pontosan senki nem tudja, mi a saját nemhez való vonzódás kialakulásának oka, de nem akarom, hogy miattam leszbikus legyen, vagy egyszerűen összetörjem szívét.
Középsuliban 4 évig együtt leszünk legalább. Nem 1 osztályban.
Bocsánat, hogy rengeteget írtam. Ha végig olvastad, valószínű szereted az ilyen sztorikat. Szeretnék tanácsot kérni, mit tegyek, mert bizonytalan vagyok. Ignoráljam, vagy mit tegyek? Hálásan köszönöm a válaszokat!
Hát módjuk azt várja,hogy te is lépjél 😅?
Vagy úgy mit gondolsz ??
Elég jelet adót,hogy bejössz neki...
Az ingronalasank több oka is lehet pl megunta az egészet mivel,te nem mutattál semmi jelet feléje,rádöbbent te arra hogy figyelmen kívül hagyod és ilyenkor a lányoknak ( a fiuknal is ) a fejükbe az játszódik le te nem kedveled őt,te nem szetténél tőle semmit barátságnál többet vagy is nem akar már több energiát beled fecőlni.
Benne van a pakliban az is lehet,hogy egy másik pasi udvarol neki,aki oda figyel rá és magabiztos,tudja mit akar
Lehet már egyáltalán nem tetszesz neki mert kiábrándult belőled,azért mert ilyen kis tutyi mutyi vagy 🤷🏻♂️🤷🏻♂️🤷🏻♂️
Kezdj el te véle beszelgetni nehéz lesz de menni fogg 🙂
Mármint úgy lesz nehéz,hogy újra olyan viszonyba legyetek mint pár hónapja
Ha kicsit viszautasító lesz én azt mondom ne futamodjvisza meg de már tényleg nagyon ingronál na akor tényleg hagyad meg veletlenul se beszélj arról,hogy mi volt pár hónapja azt hagyd későbbre
ugyan olyan a viszonyotok akor,hívd elsétálni fontos,hogy ketten legyetek a többi rajtad múlik
És figyelj a jelekre!
Többször hangsúlyozod, hogy nem akarsz tőle semmit, nem akarsz barátnőt. Nem adsz jeleket neki ő próbálkozott te nem. Teljesen érthető, ha más felé nyit. Egyébként teljesen olyan, mintha csak dicsekedni akarnál, hogy mennyire oda van érted.
Nem tudom nekem az írásodból az jött le, hogy nagyon nagyra tartod magad és szegény lány meg koslat utánnad a semmiért.
Köszi a válaszokat!
Igazából a lány nem is tetszik nekem. Azt értékelem, hogy kitartóan próbálkozott velem, érett gondolkodású, és megértő volt velem, és mással is. (Épp emiatt nem vagyok 100 százalékig biztos az érzelmeiben, mert mással is beszélgetett, odafigyelt rájuk, bár velem lehet többet.)
Ami jó érzéssel töltött el, az valójában az, hogy egy lány így törődik velem.
4.kommentelőnek üzenem, hogy az ember társas lény, de "csak" a 90%-ra vonatkozik az, hogy nem érzi jól magát hosszú távon egyedül. A boldogságnak vannak magasabb forrásai, amit kevesen találnak meg a mai világban. Persze szükség van társra, de az lehet egy jó barát is, nem feltétlenül szerelmed.
1. és 2. Válaszában is van igazság, de én udvarolni nem szeretnék, főleg nem neki. Majd ha lesz igazi szerelem, akkor azt fenntartani, építeni, de egy egyoldalú románcból nem lehet semmi.
A 3.kommentelőnek van leginkább igaza, el kéne mondanom neki, hogy nem akarok tőle semmit. Csak, hogyha már nem beszél velem, hiába mondanám el neki ezeket, szerintem ő úgy venné, hogy kicsit elkéstem ezzel.
Neten bátrabban tudnék írni, de lehet az meg személytelen lenne. Nem tudom, nem tartom fontosnak, amíg újra nem kezd el komolyabban érdeklődni, mert most is mutat kisebb jeleket, hogy mondjak neki valamit, pl. hosszan rám néz. (Vagy ez nem tudom mit jelent.) Ti mit tanácsoltok? Mondjam el neki, hogy nem akarok tőle semmit, mert nem igazán tetszik? Amúgy kínos lenne megkérdezni valahogy, hogy tetszem/tetszettem-e neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!