Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Szerintetek én voltam a hibás?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek én voltam a hibás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A történet régebbi és kicsit terjedelmes, tehát köszönöm, ha időt szánsz rá, viszont nem teljesen vagyok túl az eseményeken, nem telik el nap, hogy ne hibáztatnám magam valami miatt, vagy ne azon gondolkoznék, hogy mit csinálhattam volna jobban.

A történet a következő:

Még a vírus és minden ilyesmi előtt, összejöttem egy lánnyal, aki akkor 15 volt, én pedig 18. Nagyon szerelmes voltam, és azt hittem ő is. Többször elkezdett sírni, hogy sosem akar elveszíteni, aztán próbáltam neki emiatt bizonyítani, hogy "nem fog, nem fog". Nem volt valami jó helyzete családilag, az az igazság, aztán egy idő után "meg akartam menteni" őt, amit már akkor is tudtam, hogy nem szabad és nem lehet.

Vittem éttermekbe, folyamatosan ajándékokat adtam neki és próbáltam mutatni neki, hogy imádom, ahogy csak tudtam. Ezután 3 hónap után egy osztálykiránduláson megcsalt. Nem tudtam róla és csak azért nem történt semmi, mert a csávó nem volt benne. A lánynak volt előttem barátja 1 évig, viszont azok alapján, amiket mesélt, nem gondoltam, hogy komoly lett volna a kapcsolatuk. Soha nem mondta, hogy lefeküdtek volna, vagy bármi ilyesmi. (Végül kiderült, hogy viszont lefeküdtek((velem azt sem akart)), sajnos ezt sem tőle tudtam meg, nekem egyszer mondott olyat is, hogy őt még senki sem látta meztelen.) A lényeg, hogy nem tudtam semmiről, amit ő csinált a háttérben. Mindig azt mondta, hogy az anyja kitalálta, hogy csináljanak ezt vagy azt és ő azzal foglalatoskodik (közben srácokkal talizgatott).

Én továbbra is próbáltam neki mindent megadni, volt egy olyan eset is, mikor kórházba került, ott maradtam vele, megvártam amíg műtik stb...

Ezután egy kisebb időre hozzánk kellett költöznie. Ekkoriban én már érettségire készültem, szóval nem foglalkoztam vele annyit, amit azóta is nagyon sajnálok.

Úgy érzem én rontottam el a következőkkel:

-Féltékeny voltam, (szerintem nem betegesen) de mikor láttam, hogy egy instagrammon kitett képére a srácok szivezgetnek, barack meg ilyenek azért nem hagytam szó nélkül. Meg volt amikor nálunk volt, hívogatta egy srác, fel is vette egyszer, aztán volt, hogy azt is meguntam. Persze nem veszekedtem vele, de mondtam neki, hogy ez számomra sok.

-Ha srácokkal akart menni valahova, mondtam neki, hogy vigyen magával legalább egy barátnőt, erre viszont mindig megharagudott és akkor mondta, hogy nem is megy sehova.

Meg igazából mondtam neki, hogy nem bánom, ha srácokkal barátkozik, de tegye mértékkel.

Arról sem tudtam, de ez is kiderült: a srácokkal videó hívásozgatott is, még suliban is.

Túl féltékeny voltam és jobban el kellett volna engednem mit csinál?

Akkor talán nem csal meg és nem titkolja, hogy srácokkal talizik?

Meg igazából amikor érettségi előtt elkezdtem tanulni 1-2 hónappal, tényleg nem igazán foglalkoztam vele sokat, feszült is voltam és ez kihatott rá is.

A kapcsolat vége egyébként az lett, hogy véletlen összetalálkoztam vele és egy sráccal kézen fogva. Azt mondta nem tudtam rendesen kifejezni hogy szeretem. Nem tudom ezzel kapcsolatban hogyan kellett volna viselkednem. Becéztem, minden nap mondtam neki mennyire szeretem, ölelgettem puszilgattam meg minden. Más indok az volt még, hogy volt egyszer, hogy egész csúnyán szóltam hozzá, akkor sírt egy ideig és egész este vígasztaltam. Ezen kívül említette, hogy tiszta stressz voltam érettségikor és nem is foglalkoztam vele akkor annyit.

2020. dec. 16. 15:51
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Sajnos még csak nem is sejtettem, hogy Ő ilyen. Volt pár fura jel, de annak tudtam be, hogy "biztos nem akar megbántani", meg egyéb. De mondjuk feltűnhetett volna az is, hogy számára mindenki rossz volt, még az anyja is, meg mindenkinek hazudozott. Csak azzal néha még dicsekedett/poénkodott is.
2020. dec. 17. 19:19
 22/31 anonim válasza:
100%
Na történt valami? Változott a helyzet?
2020. dec. 27. 00:18
 23/31 A kérdező kommentje:

Most a karácsony kicsit furcsa volt, a helyzet miatt is, meg mert tavaly nálunk töltötte mind a 3 napot. Az egész család azon volt, hogy jó karácsonya legyen :(

De azt veszem észre, hogy talán egyre jobban engedem el a dolgot. Bár sokszor gondolkozom, hogy biztos én rontottam el, mert durva voltam vagy valami.

2020. dec. 27. 12:48
 24/31 anonim válasza:
100%
Dehogy te voltál a hibás... Te mindent jól csináltál haver :). A lány volt egy.... Idővel találsz jobbat, nagyon sok kedves, szép és értelmes lány van még. Hidd el kis idő és máris indulhat a "vadászat";). Itt vannak az ünnepek próbáld jól érezni magad. Sok sikert a továbbiakban, kitartás.
2020. dec. 27. 13:05
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Te egy nagyon jó lelkű srác vagy a leírtak alapján!

Először is azt mondom Neked, hogy azt ne bánd, hogy inkább az érettségire készültél! Gyakorlatilag azon a jövőd múlt, neki pedig támogatnia kellett volna ebben, ha tényleg szeretett volna. A saját jövődet sose helyezd háttérbe, akinek pedig igazán fontos vagy, ő igazi társként viselkedik és melletted áll - nem csak akkor, amikor ide-oda húzgálod és szórakoztatod őt, mint egy lufi.

A féltékenységed pedig nem volt alaptalan, hisz valóban nem volt veled őszinte, sorozatban hazudott.

Amúgy nem nevezem feltétlenül r.bancnak, inkább azt mondom, hogy még abszolút éretlen egy párkapcsolatra. Ezen pedig nem lehet változtatni sehogy, hiszen ebben az életszakaszban van éppen. Ő most éli ki magát, "kipróbálja" a srácokat meg inkább haverkodik, mintsem elköteleződik. Ami azt jelenti, hogy jelenleg Nektek nincs helyetek egymás életében, hisz Te már nagyon is tudod, hogy mit akarsz, míg neki gőze sincs róla.

Szóval ne hibáztasd magad! Nem rontottál el semmit. Sőt, egy ilyen férfi aranyat ér a mai "b@szógépek" világában. Biztos vagyok benne, hogy sok lány összetenné a kezét azért, hogy valaki így szeresse és megbecsülje őt.

Pár év múlva ő is így lesz ezzel, ha megérik. De Te addigra már boldog leszel - mással.

2020. dec. 28. 02:37
 26/31 A kérdező kommentje:

Köszi srácok, hogy ezt mondjátok.

Amiben még nagyon hibásnak érzem magam az az, hogy mikor hozzánk költözött egy hónapra, az már érettségi közelében volt, aztán akkor is tanultam már, hiába volt nálunk, vittem biciklizni, sportolni, meg le sétálgattunk az itteni tóhoz, de tényleg volt olyan is, hogy pl déltől estig tanultam a gép előtt. Na meg néha haverokkal is játszottam. Kérdeztem zavarja-e akkor, de azt mondta abszolút nem, volt amikor mondta, hogy játsszak vele is (a gépen).

Sokszor volt olyanja is, hogy mondtam neki, hogy na most megyek pisilni (tehát csak kimegyek a szobából gyorsan), de ha nem öleltem meg előtte, akkor megharagudott, hogy "már nem is kellek neked" stb. Talán amúgy ez elég nevetséges így visszagondolva. Ezeket soknak tartottam, viszont nem nagyon tettem szóvá...

Azt abszolút nem értem, hogy 2-3 hónap után miért csalt meg, mert akkor volt csak a karácsony, ami nagyon tökéletesen sikerült, Bécs, pesti kari vásár, sok ajándékot vettem & vettünk neki és direkt mondtam neki, hogy lehet nálunk karácsonykor is. Szülinapja is ekörül volt, wellnessezni vittem, étterembe és még tortát is rendeltem neki. Szerintem nem voltam vele akkoriban semmilyen módon köcsög sem, mert rózsaszín köd stb, tehát nem igazán értem azt, hogy akkoriban mi lehetett az oka.

Ami még bánt, hogy a mostani palijával azóta is együtt vannak. Emiatt is sokszor elgondolkozdom, hogy, ha vele idáig kihúzta már, akkor tuti én csináltam szarul.

A legjobb barátnője szerint azért jó neki az a kapcsolat mert a srác több mint 200km-re lakik, azt csinál mellette a csaj amit akar.

Nem tudom csalja-e a srácot, meg semmit nem tudok, de furcsa.

2021. jan. 2. 01:33
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már, ezzel a "nem is szeretsz"-szel csak játszmázik...

Még egyszer leírom: ez a csaj egy önző r.bi, kihasználta, hogy rendes vagy és szereted és bármit megtennél érte, elvitette magát Bécsbe, aztán belekezdett KÖZBEN valaki mással kapcsolatba. Ilyenekből lesznek aranyásók. Csak azt nem értem, a leírásod alapján rendes pasi vagy, mit kerestél te egy ilyen lánynál? Hogy jöttetek össze egyáltalán? Komolyan nekem fáj, hogy a rendes fiúk kifognak maguknak ilyen hülye k.rvákat, a tenyerükön hordozzák, aztán ők érzik magukat szarnak, mert a nő nem tudja a kedvességet meg a szeretetet megbecsülni.

2021. jan. 2. 14:21
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem ott rontottad el hogy túl féltékeny voltál stb. Ott hogy nem szakítottál vele azonnal mikor kiderült hogy megcsalt, SŐT még beköltöztetted magadhoz. Bocs de ilyen szempontból hülye vagy. Nekem az lenne az első hogy kivágjam Aztán mehet amerre akar
2021. jan. 2. 14:24
 29/31 A kérdező kommentje:

Igazából nem tudtam sosem, hogy megcsalt. Az, hogy pl egyszer egy sráccal megláttam vásárolni, nem voltak kézen fogva, meg semmi, aztán úgy voltam vele, hát jó, legyen, megbocsájtok mert hát biztosan nem olyan nagy dolog ez. ("Csak elfelejtett szólni, később biztos mondta volna")

Úgy jöttünk össze egyébként, hogy ő kezdeményezett, aztán beszélgettünk, teljesen jól megértettem magam vele, kb 9 nap után elhívtam találkozni.

Az első randink úgy nézett ki, hogy az anyja is ott volt... Mondta, hogy nem nagyon engedi őt sehova az anyukája, aztán mivel voltak ilyenek, teljesen el is hittem, hogy ő nem járogat random pasizgatni. (Ugye ha eltűnt az volt a kifogás, hogy az anyja kitalált valami programot, vagy külön tanár)

hetente kb 2-3x jött át hozzám ilyen 1-2-3 órára. Itt aludni nem nagyon akart, azt is az anyjára fogta. Suliban ugyan találkoztunk, de azt sem folyton, meg 5-10 perces szünetek közt nehéz is.

A lényeg, hogy 9 nap után találka volt, utána ismét, amin már megkérdeztem, hogy hogy állunk, mivel már nagyon úgy viselkedett, mintha együtt lennénk. Tehát konkrétan kb 2 hét alatt össze is jöttünk. (Utólag kiderült, hogy ebben az időintervallumban még egy másik sráccal is együtt volt, akiről csak annyit mondott, hogy messengeren beszéltek, de semmi több.)

Mindig nagyon ment a love bombing, meg az így-úgy nem akarlak elveszíteni, ami sok volt, de úgy voltam vele, biztos a rossz családi körülménye miatt van, tehát teljesen viszonoztam a dolgait.

2021. jan. 2. 17:51
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nagyon beleestél a lányba és ő ezt nagyon ügyesen kihasználta a maga javára. NE HIBÁZTASD MAGAT!. legfeljebb annyiban igen, hogy hagytad, hogy elvakítson a szerelem. A válaszok elején (#4) említed, hogy voltak hibáid. Ha csak azokra gondolsz, amit megírtál, akkor azok nem voltak hibák (pl. "féltékenykedtél". Éppen, nem féltékenykedtél, más jobban a szívére vette volna és határozottan lépett volna). Másik ilyen "hibád", hogy vakon megbíztál benne, minden füllentését elhitted. Persze, nem kell minden cselekedeténél az ellenkezőjét gondolni, mint valóságot, de higgadtnak kell lenni. Később említetted, hogy durván szóltál hozzá. Biztos, hogy nem esett jól neki, de mindennek van határa és a józan, elnézhető cselekedeteknek is van határa.

Summázva: ne őrlődj ezen az eseten, összpontosíts a tanulásra, alkalom adtán ismerkedj, de vésd eszedbe, hogy az eztán következő lány nem biztos, hogy az igazi lesz (szakíthatsz, vagy szakíthat veled). Tehát kudarc esetén ne ess kétségbe. Mindezt egy nagyon idős férfi tanácsolja neked.

Minden jót!

2021. jan. 4. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!