Ma reggel letörték a tükrömet. Én is hibás voltam, mi a teendő?
"engem is elő vehetnek azért, mert a forgalmat zavarva álltam meg? Környéken nem volt szabad parkoló."
Ki a faxt érdekel, van-e szabad parkoló? Ez talán jó lecke lesz - bár az ilyen fafejeket ismerve nem tanulsz belőle.
A környéken nem volt szabad parkoló = a bolt 15 méteres környékén?
Legközelebb állj meg nyugodtan keresztben az út közepén, ha vásárolni kell akkor nehogy már a többi paraszt mondja meg, hogy mikor meg hol állsz meg.
"Érdekes, más kérdéseknél mindig azt írják, hogy álló autó nem lehet hibás, akármilyen szabálytalanul is állt meg, ha kár keletkezik, az 100%-ban az mozgó jármű sofőrjének a felelőssége."
Az, hogy anyagi kár keletkezett, egyértelműen a mozgó jármű hibája. Kizárólag. Pont az általad említett miatt. Ez azonban senkit nem érdekel, ez a kérdező magánügye, hiszen MORÁLISAN ő volt a hunyó, ő parkol mindenki mást leszarva az útra. De ez már egy teljesen másik szabálysértés, tilosban parkolás, kvázi független az általa elszenvedett anyagi kártól.
A kiírt kérdés pedig arra vonatkozik, elővehetik-e őt a tilosban parkolásért.
Meg fognak büntetni és ismeretlen tettes ellen nyomozás fog indulni cserbenhagyásos baleset miatt. Valszeg nem fogják megtalálni, hacsak nincs szemtanú, aki felírta a rendszámot, vagy kamera a közelben, amelyik látta az esetet.
Mi a teendő? Én személy szerint valósznűleg saját költségemen bevállalnám a javítást (hacsak nem keletkezett többszázezeres kár) és tanulnék belőle, hogy nem állok meg balkáni stílussal aktív forgalmi sávban. Ha ilyen full elektronikás 400 ezres tükörről van szó, akkor szólhatsz a rendőrségen végülis. Mérlegelni neked kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!