Mi a teendő, ha baleset után hatósági alvázszámmal ellátott autó azon részét kellene cserélni, ahová az új alvázszámmal ellátott alutáblát szerelték?
Az autó alvázas felépítmény, alvázról leszerelhető kasznival. A hatósági alvázszám a jobb első lámpa fölött van a kasznin. Az autó eleje sérült többek között. Két verzió van:
- az autó elejének cseréje
- komplett karosszéria cseréje, ez lenne biztonsági szempontból a jobb megoldás. Alváz, motor marad.
Az alvázszám egyik esetben sem marad. Mi a teendő, hogy tehetem ezt hivatalossá? Tehát kadzni cserére lenne szükség, de az alvázszám nem a kimondott alvázon van, hanem a karosszérián, annak is a mindenképp cserélendő részén.
Nem egyszerű helyzet, és nem is gyakori.
Én első körben egy eredetiség vizsgálatot készítő műhelyben érdeklődnék, ott el tudják mondani a hivatalos lépéseket.
Én itt érdeklődnék a helyedben, a mostani helyzet miatt (járvány) e-mail-en, de meg lehet próbálni telefonon is.
Műszaki Engedélyezési Osztály
CÍM
1138 Budapest, Váci út 188.
POSTACÍM
Közúti Jármű Hatósági Főosztály, H-1441 Budapest, Pf.: 88.
TELEFON
1/477-1592
meo@itm.gov.hu
ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ
H, Sze, Cs: 09.00-14.00, P: 9:00-11:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!