Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Randizás » Miben másabb egy párkapcsolat,...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miben másabb egy párkapcsolat, mint a barátság?

Figyelt kérdés

A környezetemhez képest kicsit el vagyok csúszva ismerkedés terén. Szinte mindenkinek van már kapcsolata, ezért nem nagyon van előttem példa hogy hogyan kellene "udvarolni" (igen, fiú vagyok).

Barátaim vannak, lányokkal is jól elvagyok, de egyszerűen nem tudok kilépni a barátkozásból. Lazán odamegyek bármelyik lányhoz, elbeszélgetünk, jól elvagyunk, de ha mondjuk egyből kattanunk is, akkor is max friendtone lesz a vége mert nem tudom hogy egy jó beszélgetésből hogyan tudnám továbbvinni kapcsolattá a dolgot.

Ti hogyan csináljátok? Akár tanácsot, akár példát szívesen meghallgatok, mert nagyon rá akarok jönni mi az amit nem tudok, mi miatt nem sikerül soha :D

aug. 20. 16:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Emberfüggő, de szerintem a belső tulajdonságait dícsérheted kb bármennyit, én a külsejét max találkozásonként egyszer dícsérném. De ez rajtad múlik és lányonként is változhat, hogy mi jön be nála. A lényeg, hogy érezze, hogy vonzódsz hozzá. Figyeld a reakcióit, ha látod, hogy tetszik neki amit mondasz akkor fojtasd, ha azt látod, hogy nem örül neki akkor meg ne erőltesd a jövőben.

#9 voltam

aug. 20. 22:54
 12/19 anonim válasza:
82%
Hány éves vagy egyébként, kedves kérdező? Én se voltam ám egy nagy csajozós 19 éves koromig.
aug. 21. 01:14
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm 11, majd akkor ezekkel az újdonsült technikákkal is megpróbálkozok :D

#12 18-at töltöttem nemrég.

aug. 21. 07:14
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Barát csaj:

Elvagy vele, poénkodtok, beszélgettek. De nem érnél hozzá. Nem nézed a száját. Ha eszedbe jut valami intim róla, akkor gyorsan másra gondolsz, mert nem akarsz erre gondolni, taszít.

Egy potenciális barátnő csajnál:

A mosolya gyönyörű, olyan mintha szebb lenne minden más lánynál. Nem bánod ha közel vagy hozzá nagyon, és érintkeztek. Annyira szereted, hogy testileg is örömöt szeretnél neki okozni, bármilyen intim is legyen, azt akarod, élvezkedjen, még hozzá szigorúan általad (vagy saját maga által). Finom az illata, húz maga után.

aug. 21. 07:36
 15/19 A kérdező kommentje:

#14 oké, de ha a lány friendzone-ol, akkor rám a második igaz és mégsem tehetek semmit ellene. Ezért is inkább a saját tetteimre akartam kihegyezni a kérdést, de azt meg már elég jól megválaszolták itt nekem.

Azért köszi neked is 😁

aug. 21. 07:46
 16/19 anonim ***** válasza:
82%

"Miben másabb egy párkapcsolat, mint a barátság?"

Hát abban másabb a barátság hogy a barátodnak nem fogod az intim testrészeit taperolni, fogdosni és csókolózni vele meg 2cm-ről beszélgetni hanem távolabbról. A pároddal nyílván fogod ezeket is csinálni, 2cm-ről néztek egymás szemébe, mosolyogtok, csókolóztok. Éjszaka meg hogy mit csináltok gondolom nem kell hangoztatnom. Ezekben különbözik a 2 egymástól!

aug. 23. 16:51
 17/19 anonim ***** válasza:
37%
Fogalmazhattam volna rövidebben is hogy: A barátoddal/haveroddal megtartod a 2m távolságot a pároddal viszont nem, de inkább hosszabban fogalmaztam hogy jobban érthetődő legyen!
aug. 23. 16:53
 18/19 anonim ***** válasza:
76%

A barátságot a párkapcsolattól az érzelmek és a szexualitás különböztetik meg. Alapvetően biológiailag a szexről szól a dolog. Az evolúció szaporodásra kódolja az embereket is, mint minden állatot. Az emberi társadalom viszont szereti magát többre tartani az állatoknál, ezért az állatias ösztönöktől megpróbálnak eltávolodni és úgy csinálni, mintha a tudatos döntések képesek volnának úrrá lenni ezeken. Spoiler, nem képesek. Az ösztönök erősebbek, mert több millió év evolúciós fejlődését nem képes néhány ezer év társadalmi és kulturális hatása felülírni. Viszont a tudatos és ösztönös működések közt vergődve sokan hajlamosak elveszni.

A legfontosabb, hogy egyértelműen felvállald, hogy mit akarsz a másiktól és ne rejtegesd az érzéseid, szándékaid. Abból csak a gond és félreértés van.

Az emberek sok félék és a gondolkodásuk, érzéseik alakulása is nagyon eltérő lehet, ugyanarra a dologra, helyzetre is teljesen máshogyan tudnak reagálni eltérő hangulati és egyéb hatások alatt.

Pl. Nagyon nem mindegy, hogy egy csajt elhívsz egy atomfizikai tudományos konferenciára és az akadémiai könyvtárban próbálod megcsókolni, vagy egy kellemes étterembe viszed el, ahol lágy, romantikus muzsika szól, hangulatfények között táncolva összeölelkeztek és úgy csókolod meg.

Eleve nagyon más, hogy az ember mit gondol tudatosan és hogy aztán mit hoznak ki belőle az ösztönök. A párkapcsolat ugyanis jelentős részben nem tudatos, értelmi döntés, hanem érzelmi reakció. Sok féle körülmény és hatás beindíthatja, de nagyon sok minden meg is akadályozhatja a kialakulását.

Például, ha nagyon jól elcseverészel egy lánnyal, jót beszélgettek, barátkoztok, de közben érzelmileg nem tudod sehogyan beindítani, nem kezd vonzódni hozzád, mint férfihoz, akkor jó eséllyel nem lesz több barátságnál - vagy még annyi sem.

Ahhoz, hogy az érzelmei beinduljanak és vonzódni kezdjen hozzád, férfiasnak kell tartania, imponálnod kell neki, érzelmi reakciókat kell kiváltanod belőle. Akár a megjelenésed, viselkedésed, beszéd módod, akár a bókjaid, szavaid, vagy bármi más kiválthat ilyet.

Vannak, akiknek az is bejön, hogy a legprimitívebb stílusban, mocskos szexuális ajánlatokat tesznek, mert ők azokra hajtanak, akinél ez működik. Ez sokaknak visszatetsző, mert jobbnak tartják magukat és náluk nem működik. De akinek ez bejön, mert beindítja az ösztöneiket, annál bejöhet és így egymásra találnak.

A nagy kérdés, hogy vajon hogyan tudsz megmaradni a kulturált ismerkedés keretei közt, miközben mégis tudod éreztetni a lánnyal, hogy férfi vagy és nőként tekintesz rá, többet szeretnél tőle, mint csak barátságot. Mindezt nem elég így kimondanod, mert ez egy intellektuális eszmecsere. Viszont, ha az értelmével beszélgetsz erről, attól egyáltalán nem biztos, hogy beindulnak az érzelmei. Ha pedig tudatosan hoz döntést róla, hogy akarja, vagy nem, akkor túl könnyen alul fogsz maradni. Még ha úgy dönt is, hogy ad egy újabb esélyt, akkor is nagyon könnyen oda lyukad ki az ismerkedésetek, hogy "sajnos nem vonzódom hozzád". Ezért érdemes lehet olyan programokat, helyzeteket keresni a randikhoz, ami segít érzelmileg megmozgatni. Olyan dolgokról és olyan módon beszélned vele, amik miatt kötődni, vonzódni fog hozzád, nem eltávolodni tőled érzelmileg. Érdemesebb jól éreznetek magatokat, kellemesen tölteni az időt, jól szórakozni együtt.

Határozottan nem szoktak működni, ha kellemes időtöltés helyett csak panaszkodtok egymásnak, vitatkoztok dolgokon, tudományos eszmecserét folytattok. Nem teljesen lehetetlen, hogy attól nézzen fel rád, hogy mennyire jól tudsz előadást tartani valamiről, vagy milyen sokat tudsz egy témában, de messze nem biztos, hogy ez képes jobban megfogni, mint amennyire csak a logikus mérlegelését kapcsolja be ahelyett, hogy érzelmi kötődést alakítana ki veled.

Komoly probléma az ismerkedésben az is, hogy az emberek hajlamosak tudatos döntéseket, logikus listákat összeállítani, hogy milyen párt is keresnek. Feleljen meg ennek, annak, amannak és szigorúan mindenkit el is utasítanak, aki nem felel meg a gondosan összeírt szempontoknak. Csak épp senki mással sem sikerül érzelmileg kötődniük, mert érzelmileg egyáltalán nem biztos, hogy ezek az igazán fontos szempontok számukra, ezeket csak szerették volna.

Aztán amikor egy kicsit kikapcsol a tudatos mérlegelésük, akkor meg összejönnek az első totál másmilyen emberrel, aki a listáról semminek nem felel meg. Mert az érzelmeik máshogyan döntöttek. Vagy rosszabb esetben sosem adnak neki esélyt és így nem találnak senkit...

aug. 25. 18:25
 19/19 anonim ***** válasza:
59%

Ne várj hetekig, mielőtt elhívod. Túl jól megismeritek egymást. A randinak ad egy pluszt a titokzatosság, hogy még nem ismer teljesen.

Legyen kis testi kontakt, pl előre engeded és megérinted a hátát, megdicséred a karkötőjét és hozzáérsz a karkötőjéhez. Ha jók a reakciók, mehetsz tovább. Egy jó pillanatban karold át, fogd meg a kezét.

Figyeld az ő jelzéseit is, előre hajol, sokat néz, közelebb áll hozzád, megérint, és megvan a kattanás, akkor az első randin meg is kell csókolni, és ezt neked kell kezdeményezni. Ha ez kimarad, átcsúszol barát zónába.

Imádtam olvasni a többi kommentet - na nem mind - ritkán van ennyi szuper válasz.

szept. 7. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!