Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Erősen aggódom a lányomért: mit csináljak? (elnézést a hosszúságért)
Nem nagyon szeretek itt kérdéseket feltenni de most leginkább ismeretlen emberek véleménye érdekel. Igazából gyereknevelés kategoriába illő kérdés ez, de ott nem találtam megfelelő téma beosztást.
A 16 éves lányomról van szó, és a nálam nem sokkal fiatalabb, kb: 35-40 közötti szomszédunkról. A férfiről: egyedül él, 3 éve a szomszédom s ez idő alatt legalább 20 különféle nővel láttam, a minőség ugye szubjektív de hát semmiképpen nem nevezném válogatónak. 3 év alatt ritkán beszéltünk, egy nagyon primitiv, bunkó, kultúrában semmikép nem gazdag férfiről van szó. Az a tipikus meglehetősen alacsony és kigyúrt ember.
Észrevettem hogy a lányommal már úgy nagyjából egy hónapja nagyon jóba vannak, röhögnek-viccelődnek a folyosón, többször együtt indultak el, így nejemmel elkezdtünk meglehetősen aggódni. Természetesen ez csak egy pesszimista feltevés, de nagyon nem szeretném ha bármilyen barátságon túlvonó kapcsolat kialakulna köztük. Ha még esetleg tévednék is a szomszéd belső adottságaival kapcsolatban (sajnos nem hiszem) akkor is legalább 20 év kor különbség van köztük.
Nejemmel egy hete tárgyaljuk hogy mi tévők legyünk, szólni a lányunknak hogy ezt nem kéne, vagy megtiltani, lehet hogy pont az ellenkezőt provokálná ki. Viszont nem is nézhetjük tétlenül kettőjük gyanús viszonyát. Arra is gondoltam hogy a szomszéddal beszélgetek el, de nem különösen őrülök meg az ötletért, gondolom amúgy is tagadná, s elmondaná a lányomnak. Nem szeretném azt se ha verekedésre kerülne sor, és természetesen nem csak azért mert egyértelműen én húznám a rövidebbet. Rendőrséget meg persze nem hívhatok addig amíg semmi biztos nincs. Feleségem már azon gondolkozik hogy elkezdi őket követni, lesni. Lehet hogy ez a megoldás.
Na most elnézést ha nem ebbe a kategóriába tartozik a kérdésem. Ha esetleg áttevésre kerülne sor, arra kérem hogy értesítsetek róla, hisz nagyon érdekelnek a válaszok, tippek. Köszönöm.
Gondolom, a lányod nem hülye. Ő is látja, hogy ez a férfi egy lezüllött suttyó.
Ettől még udvariasan beszélgethet vele és az sem tragédia, ha együtt mennek egy darabig, pl. a buszmegállóba.
Szerintem a fontos, hogy ne csináljanak közös programot, nem menjen át a lányotok hozzá. De gondolom, erről tudnátok. És kétlem is, hogy a lányotok erre vágyna, ha valóban olyan a férfi, mint ahogy leírtad.
Csináljatok közös programokat a családdal, barátokkal, hogy a lányotoknak legyen valami élménye. Ne annyi legyen az élmény az életében, hogy beszélgetett egy idősebb férfival. Meg az ilyen programok arra is jók, hogy barátkozhat más családok hasonló korú gyerekeivel. Inkább velük lógjon, mint egy felnőtt férfival.
#1 Meglepődnél, hogy milyen könnyű elcsavarni egy 16 éves lány fejét.. egyáltalán nem felnőttek, és nagyon kevés csak az, aki tényleg komolyan gondolkozik.
A lányoddal kéne elbeszélgetni, persze csak diszkréten, nem letámadóan, hanem tapogatózóan.
Pl. A feleséged, amikor kettesben vannak felhozhatná, hogy milyen undorító a szomszéd, kinézetre. S figyelni a lány reakcióját.
Kis idő múlva, szintén tapogatózva megkérdezni, hogy -hogy-hogy ilyen jó köztük a kapcsolat?
Vagy olyat szóba hozni, hogy van-e valaki, aki tetszik neki?
Reakciókból elég könnyű leszűrni a dolgokat!
Követés is belefér, csak vigyázzatok, hogy el ne kapjanak, vagy ha mégis, akkor olyan alibivel szolgálni, ami beton biztos.
Lehet, hogy csak az időjárásról beszélgetnek.
Lehet hogy csak flörtölgetni próbál vele a szomszéd, és ennyiben marad a dolog.
Ha egyértelműen odaállsz elé, hogy márpedig te ezt abbahagyod lányom, BIZTOS hogy legalább el fog játszani a gondolattal, hogy de, lesz - amit lehet eddig meg se tett.
Kicsit függetlenül átgondolva a dolgot, lehet az ártatlan bizalom lenne a jó megoldás. Pl láttam reggel beszélgettél a szomszéddal... jófej volt? Lehet félreismertük akkor, eddig mindig olyan bunkón viselkedett, lehet rossz napja volt valamiért.
És akkor legalább kiderül mizu, úgyis látni fogod, mennyire csillog a szeme :)
2: nem lepődök meg, mert én is voltam 16 éves lány :D Naiv is voltam ráadásul. De egy züllött, igénytelen bunkó akkor sem tudott volna elcsábítani.
Ha egy rendezett életű, jófej idősebb férfi lenne, akkor én is félteném tőle. De így?
Kedves kérdező!
Először is tök cuki vagy, hogy gondolkozol, ahelyett, hogy letámadnád a lányod. Ez tetszik. :)
Másodszor is.. visszaemlékezvén a saját 16 éves önmagamra, én ekkor próbálgattam a szárnyimat. Érdekelt, hogy milyen hatással vagyok a férfiakra. Lehet, hogy nála is kimerül ennyiben. Volt nekem is, hogy nem feltétlenül jó embernél próbálkoztam, de az ösztöneim ilyenkor mindig jeleztek és hallgattam is rájuk. Szerencsére édesanyám sosem tiltott a dolgoktól, mert tudta, hogy "csakazértisből" megtenném. És szerintem ez minden tinire igaz. Most keresi önmagát és próbálgatja a határait. Szerintem a legtöbb, amit tudsz tenni, úgy, hogy ne rontsd el a kapcsolatotokat a lányoddal, az az, hogy beszélj vele őszintén, hogy te milyennek látod a szomszédot. (vagy ha az anyukájától jobban fogadja, akkor ő) Utána pedig a legtöbb, amit tehetsz, hogy hagyod. Lehet, hogy ez durva, de ő is csak a saját kárán fogja megtanulni. Elkerülhetetlen, hogy sebeket szerezzen magának. Nyugtasd meg őt, hogy mindenképpen szeretitek, akármi is van és mellette álltok. Akkor is ha a szomszéd esetleg kihasználja. Nyilván, ha eldurvulnak a dolgok, akkor közbe kell avatkozni, de sajnos, ha a lányod mindenképp őt akarja, akkor meg fogják találni a módját. Addig amíg bízik bennetek a lányotok, addig van szerencsétek, mert addig talán őszintén el fogja mondani, ha gáz van.
Nekem is volt olyan párom, akitől óva intett anyukám, de nem tiltott el. A kapcsolat elején megmondta, hogy ez nem lesz jó, de hagyta, hogy pofára essek. Amikor megtörtént, akkor pedig ott volt a válla, hogy kisírhassam magam. De pont ezért én mindig őszinte voltam anyukámhoz. Mert tudtam, hogy bízhatok benne. Elmondása alapján sz*rrá aggódta magát a tini korszakom alatt és néha nehéz volt megállnia, hogy ne szóljon bele, de lám, itt vagyok. :)
Remélem tudtam segíteni! Írj, hogy mit döntöttetek, kíváncsi vagyok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!