Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem ra a szüleimet arra, hogy judozhassak?
Gondot okozhat a párkapcsolatodban? Mivanmivanmivan??? :)
Nem túl nőies? Hát, tényleg nem egy ritmikus sportgimnasztika, vagy rúdtánc, az biztos. Viszont a rúdtánccal ellentétben akár valódi haszna is lehet - bár, soha ne legyen arra szükség, hogy valakit az akármilyen küzdősport-ismerete húzzon ki a bajból!
A veszélyességéről: 3 éve vagyok a judo körül, ebből 2 éve én is judozok. Egyszer láttam egy lányt, akinek eltört egy versenyen a keze... Meg persze olyan is volt, hogy rosszul esett valaki, és beszorult a levegő, vagy a ruha lehorzsolta az arcát, de könyörgöm, ilyen akármilyen sportban előfordul.
Ahhoz képest pedig, hogy mennyi dobás, esés történik egy judossal, meglepően ritka a sérülés. Nem véletlen, ugyanis először esni tanítják az embert, és az esések gyakorlása majd minden edzésnek része. Ilyenformán tehát épp nagyobb biztonságban leszel, hisz aki tud esni a tatamin, azt ha az iskola udvarán fellökik, akkor sem fogja mindkét kezét kitörni.
A nőiességre visszatérve, meg lehet nézni mondjuk Karakas Hedviget, Rhonda Rousey-t (ő is judo-s volt), Eve Torres-t, Kyra Gracie-t (ez utóbbi kettő brazil jiu-jitsu, a fő különbség a cselgáncshoz képest, hogy ők még többet harcolnak a földön, ami laikus szemmel, vagy egy szülő szemével még furcsább lehet).
Nálunk a gyerekeknek kb hatoda-hetede lehet lány, 8 és 14 év közt vannak, van köztük vékony, van erősebb alkat és kifejezetten "kövér" is - ez utóbbi mondjuk úgy cipeli a 70-75 kiló körüli srácokat az ölében (erősítő gyakorlatként), hogy meg sem kottyan neki. Mindenféle alkattal el lehet kezdeni, mindenkinek ad valamit a judo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!