Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátom szerint nem féltékeny,csak félt.Abba fogja ezt hagyni?
Az elején minden rendben volt,nem zavarta,hogy másokkal is beszélek,nem zavarta az öltözködésem,se a szokásaim.
Most ,hogy több mint fél éve vele vagyok,valami megváltozott.Többször is elsüti azt a beszólást ha megyek valahova,hogy:De ne fiúzz!
Ne csalj meg.
Ne állj szóba idegenekkel
Ne öltözz feltűnően.
Vegyél rövid gatyát a szoknyád alá akkor is ha az térdig leér( még jó hogy azért vettem fel egybe ruhát,hogy ne izzadjon be a s.ggem a rövid/hosszú farmerokban a 40 fokban)
Még a saját házamba sem lehetek fehérneműben,vagy anélkül.(Megismétlem..van vagy 40 fok és a szobám vörös.mintha egy mikróban élnék)
Egyik nap rámírt egy srác facen,hogy lehet e velem ismerkedni,mert jó a stílusom.
Egyből megírtam,hogy ne haragudj,de van barátom. Esetleg szívesen csevegek de mást nem.
Ő bocsánatot kért,és hagytuk.
Egyből meséltem páromnak aki mérges lett,hogy minek írtam vissza.(Szimpla illemből).
Ugyanez volt,amikor sétáltam barátnőmmel,és egy srác leszólított.Megmondtam,hogy van párom. Ennyi. Meséltem barátomnak, erre akkor is lecseszett,hogy de minek beszélek egy idegennel.( Ha valaki hozzám szól..nyilván válaszolok)
Mikor szóba hoztam,hogy nem tetszik ez a féltékenykedés,ő azt mondta,nem féltékeny,csak félt.Szerintem jelenleg a kettő ugyan az.
Le fog ezzel állni magától idővel? Egyáltalán ilyenkor mi történik,hogy eleinte nem zavarták ezek,mostmeg minden.
A külsőm pl hogy hosszú afro haj,színes szempillák,tetoválások,piercingek,az öltözködés az meg mindíg más.A tetkóimat meg én terveztem.
Valakinek,ez újdonság
Naív az idegenekkel:két emberen múlik. Nem mindegy mit akar a másik,ha én nem akarom?
Ha nem írok vissza,sose derűl ki.
Amúgy ha már ezt nézzük. Ha egy lány nem ír vissza akkor jaj de bunkók lányok.Ha visszaír,akkor minek ír vissza,ha párja van.,Ha a lehet veled ismerkednire azt írja hogy: van barátom, egyből az lesz a baj,hogy jaj..miért hiszik egyből,hogy fel akarjuk őket szedni.Ezek után sztem nincs olyan,hogy jó válasz.Ezért ha valaki sziával kezd,arra nyilván nem válaszolok.Ha viszont konkrétat ír. Pl lehet veled ismerkedni? Tetszik a stílusod. Nyilván közlöm,hogy van párom.Ebből is volt már baj,mert persze utánna kiderűlt,hogy amúgy tényleg a munka érdekelte amit csinálok de egy idegentől nem merte úgy kérdezni.
Ez nem naívság,szimplán tapasztalat.Aki meg fel akar szedni és átlépi a határt nyilván tiltom.Mint említettem,sokan azért képesek voltak felfogni,hogy nem lesz semmi.Azóta is néha néha megkérdezi mizu.Hogy megy a meló.Hol csináltam tetkót stb.Mesél egy kicsit mi van vele.Esetleg tanácsot ad vagy kér. De kb 3 havonta ha írnak.Na. és ezek is úgy kezdték,hogy szia. Lehet ismerkedni?
Letisztáztam,hogy barátkozni lehet.És ennyi.Aki értelmes,az ugyis tiszteletbe tartja ezt.
Azért tudom mit csinálok.
Nyilván megkörnyékeznek a külsőm miatt,de még mindíg 2 ember kell hozzá.A másik meg,hogy kapcsolatunk elött is látta hogy nézek ki.(Feltűnően.vagy túl szines,vagy mint valami horror démon,vagy elegáns)Ezt ő vállalta.Jól tudta ha velem összejön,nyilván lesznek olyanok,akik ennek ellenére próbálnak majd felszedni.
Az utolsó viszont érdekes.A bűntudat.Mert én szerintem sok ember magából indúl ki.Ezen én is gondolkoztam,de mivel csaltak már meg nem egyszer nagyjából tudom miben változik a viselkedés.
Valamennyit sikerűlt vele erről beszélnem,és ő azt mondta,hogy neki ez nem tűnt fel ,hogy változott,csak jobban aggódik mint az elején,mert már még jobban szeret,és elején nem hitte volna,hogy ennyire fontos leszek.
Na most ez szép válasz,de nekem kicsit olyan vakolásnak tűnik. Hogy mondjon valamit.
Ami újra felmerűlt az az önbizalom.Mert egyik percben van neki,másikban nincs.
Egyszer szidja magát,hogy kicsit elhízott,utánna meg azzal jön,hogy ő tökéletes.Meg milyen okos,helyes,ő nem egy csíra gyerek.Utánna meg újra,hogy ő milyen puszulat.
Ez így felváltva megy.
Lehet rossz nyomon járok,de ezt sok fiúnál megfigyeltem,hogyha így ingázik az önbizalma,akkor féltékenykedni kezd.
Nem biztos,hogy ez az oka,de eddig én úgy látom.Ez meg zsák utca mert nem tudom mit kezdhetnék vele.
Nekem se tetszik a külsőm sose,de én azzal élem ki,hogy össze vissza variállom a haj színeim,a hajam hosszát,a fazonját,A sminkjeim általában erősek,de van hogy élénk,vagy hogy enyhébb színek,stb.kb hetente változtatok valamin.Nállam így jön ki.
Lehet nála meg így..de hogyhogy csak most.Azt hittem a munkám miatt,de azelött is kicsit ilyen volt már.
Ha ráhibáztam. És ez a baja(az önbizalom) akkor ott teljesen elvesztem,mert nem tudom mi segít neki. Főleg,ha be se ismeri,hogy van egy minimális önbizalom hiánya.(Ha egyáltalán jól gondolom,de ha igen,akkor nem tudok segíteni ha nem hagyja, és nem tudom hogy vegyem rá,hogy kicsit beszéljen az érzéseiről)
Kicsit sötétben tapogatózol, érdemes lenne utánaolvasnod egyrészt a narcisztikus személyiségnek, másrészt a bántalmazó kapcsolatoknak. Sajnos az ő önbizalomhiányán nem tudsz segíteni, mert ezen nem segít az, ha dicsérgetik az embert, az se segít, ha az alany dicsérgeti önmagát, az se segít, ha megpróbálsz az egyre betegesebb óhajainak megfelelni. Ezen egyedül ő tud segíteni azzal, hogy felismeri, hogy tönkreteszi a saját életét a saját agyszüleményeivel és szépen elkezd pszichoterápiára járni és járogat egy pár évet és feldolgozza azokat a gyerekkori okokat, amiktől ennyire megborult az önértékelése.
És egyébként ez Rád is igaz, mert nem véletlen az, hogy Te meg pont ezeket a jóembereket vonzod mágnesként.
Én ebbe a ki mit vonz be dologban nem igazán hiszek.Mert akinek van önbizalma,és teljes ellentétem,ugyanúgy megtalálja az ilyeneket.
Nálam voltak változó korszakok.Volt amikor teljesen meg voltam elégedve önmagammal,és érezhető is volt hogy kivirágoztam,de mégis ugyanúgy kifogtam azt,hogy először teljesen normálisnak,és korrektnek tűnt a srác,utánna meg megvert,mert féltékeny volt.Ezután nem éreztem magam jól.Teljesen elment az önbizalmam,és lepukkant is voltam.Szintúgy megismertem valakit, és ugyanúgy féltékenykedés lett a vége,zsarnokoskodással.
Most barátnőm is jó példa aki szolid,elvegyül a tömegbe,de konzervatív is,céltudatos,nyugodt,vidám,és ennek ellenére ugyanúgy kihasználták,és ugyanúgy volt aki terrorizálta.
Meg ha páromat nézzük, én teljesen különbözök az eddigiektől.Pedig nem változott,csak most.
Nem ellent állok hanem leírom a tapasztalatokat.Nem engem kell kell figyelni hogy minek írok vissza,vagy hogy nézek ki stb,mert telhesen rendben vagyok.Teljesen rám terelődik a szó,pedig még mindíg a párom féltékenykedik,és nem én.
A szakítást tanácsolták eddig nagyrészt. Na de most akárhányszor van valami hiba valakibe, egyből dobjam? Annak se lenne értelme Párom ezt a féltékenységet féltésnek fogja fel. A kérdés annyi volt,hogy el lehet-e érni valahogy,hogy abba hagyja,és megbízzon bennem.Meg felmerűlt kérdésként,hogy mitől van az,hogy eddig semmi baj nem volt ,és hirtelen a semmbiből elkezdte ezt a baromságot.
Már sztem elég részletes infót adtam,róla.Viszont edsig 2 dolog történt. Vagy az hogy hagyjam el. De sztem azért az korai.Megpróbálom megérteni,és beszélni vele,de nem hagyja.
2.Ami történt, teljesen áttért a beszélgetés oda,hogy én milyen vagyok,hogy nekem kell-e segítség,hogy hogy viszonyulok az idegenekhez akik írnak holott ez pont nem lényeg szeeintem.Ugyanis leírtam már,hogy korrekt vagyok velük,igen van egy kis önbizalom ingadozásom,de azon kívűl semmi.
Engem még mindíg az érdekel,hogy ha valaki féltékeny lesz,akkor van rá módszer,hogy rávezessem,hogy álljon le?( Sztem. Másnak is volt féltékeny párja.Biztos nem szakít minden 2. Ember. Hanem megoldják valahogy)
A másik ami érdekel,hogyha ezt egy pasi elkezdi különösebb ok nélkűl..akkor az miért van, főleg hogy azért kicsit nagyképű.
Ennyi. Ez érdekel.Mert hátha ír valaki olyan tapasztalatot,amiből észreveszek hasonlóságot az én kapcsolatomban,és meg tudom oldani.
Egyetértek 24-essel, hogy nem akarod hallani az igazságot.
A leírt extrém külső a könnyűvérű nőkre jellemző és te úgy gondolod, hogy szerinted a férfiak csak barátkozni akarnak veled olyanok is akik egyértelmű jelét adják, hogy többet szeretnének de te mégis nyitsz feléjük, merthogy te majd "vigyázol". Nem tudom, hogy lehet "vigyázni" egy olyannal akinek nem a barátságod kell és akkor erre ne legyen a párod féltékeny? Sajnálom de adsz neki okot a féltékenységre. Esetleg megpróbálhatnál szolidabb külsőre váltani és távolságtartóbb lenni a pasikkal de gondolom annyit nem ér neked ez a kapcsolat.
Ha ezek ellenére is féltékeny lenne veled akkor gondolkozz a szakításon, mert ezen se te se senki más nem tud változtatni csak ő.
Egy másik magyarázat a hirtelen változásra lehet még, hogy valaki mondott neki rólad valamit esetleg csalódott valaki másban és mostmár mindenki gyanús neki.
A külsőm eddig is ilyen volt. MINEL JÖTT VELEM ÖSSZE? Eleinte tetszett neki.
2. Aki feltűnő,az nem egyenlő a könnyuvérüséggel.
3: A munkám miatt(mivel előadó vagyok) muszály az átlagtól eltérően kinézzek,és azt ő nagyon jól tudja
4.
Írtam,hogy hülye nem vagyok.2 emberen múlik.Rámír valaki tisztázom hogy párom van. Innentől vagy lekopik, vagy barát marad(Volt aki az is maradt).És itt max akkor penne gyanús,ha titkolnám ezelet DE párom az első akinek szólok ha rámír valaki.Meg innen kiindúlva én is lehetnék féltékeny.Ezért is mondtam hogy itt nem bennem van a hiba,mert érdekes és tök nyugodt tudok maradni még akkor is,amikor exével talákozgat akitől gyereke van.Ezt hívják úgy,hogy bizalom,mert szól nekem,nem sunnyog,ha akarom megnézhetem a beszélgetést( de nem akarom ).
Ez oda vissza megy.Én szintúgy beszámolok neki,mutatok beszélgetést,és minden egyes beszélgetésnél megemlítem a barátom.Ráadásul a beszélgetéseim fele a munkáról szól,meg arról,hogy tanácsot kérnek x,y lányhoz.Ezeket ő látja. Ha ezek után ez nem adhat okot.
Nem az,hpgy nem akarom hallani az igazságot,de ezt a részt,kizártam,ugyanis nem logikus hogy emiatt fél.Pláne hogy ha értelmes emberrel beszélek az tud tiszteletet tartani.
Már csak abból kiindúlva,hogy régen én nekem is tetszett srác,ráírtam,mondta hogy van nője,tudomásul vettem..persze azért haverkodtunk.Bemutatott a nőjének,és azóta is tartjuk ezt a barátságot pedig nekem nagyon bejött a srác.
Viszont a másik magyarázatban lehet valami.Ugyanis öccsétől elég rossz kamukat hallot rólam.Bár tudja öccséről,hogy egy r..hatt nagy kamugép.Ráadásúl olyanokat hazudott,ami egyértelműen nem lehet igaz.+ Mutattam neki beszélgetést,ugyanis öccse írt nekem,hogy a bátyja mekkor szemét,és megbízhatatlan.Így a saját szemével láthatta,hogy öccse valamiért sz.rt kavar. Persze lehet valamiért kicsit hisz neki,mert az öccse.
Szia,nekem volt hasonló helyzetem párkapcsolat téren.
Végig olvasva a helyzetet,nagyon nagy párhuzamot érzek a pasid,és a férjem közt.Volt egy időszakunk,hol minden ok nélkül,kalitkába akart zárni.
Azaz
-ne beszéljek senkivel.
-ne öltözzek kihívóan.
-mutassam meg az üzeneteim.
Számomra furcsa volt,mert én azt hittem azért szeretet belém,mert vad vagyok,feltűnő,és van saját akaratom.
Ezt javaslom,hogy kérdezd meg tőle,hogy pontosan mit szeretett meg benned.
Folyt.: Szerette,hogy erős és független vagyok.
Később azonban ez változott.Eleinte még ő vett nekem rövid szoknyát,mert szerette hogy néznek,mert örűlt,hogy ő a pasim,és had irigykedjenek.
Majd késöbb már azért is szövegelt,ha egy fotón kicsit is pucsítottam a barátnőkkel,stb.
Sajnos hatalmas türelem kell ilyenkor.Mert a pasik,első sorban vizuálisak.Szemük kívánja a jó nőt,de ha megkapják,utánna félteni kezdik,mert eszébe jut,hogy bakker..másnak is van szeme.
Nyilván ha te különleges vagy,párod lehet átlagosnak érzi magát melleted.Ezért próbál hazudni magának,hogy ő igen is tökéletes,mert attól fél,hogy ha érted ennyien odavannak,ha nem igyekszik,elhagyod.Ebben az is benne van,h9gy senki nem szívesen változik.Mivel magát nem tudja,illetve nem is akarja jobbá tenni,ezért téged akar lejjebb húzni.Javítani nehezebb,mint rontani.
Ezt tapasztalatból írom,mert az én kapcsolatomban,ez volt.(persze nem biztos,hogy veletek is ez a helyzet,de lehetséges)
Ezen akkor tudsz segíteni,ha megnyílik neked.Ezt a legnehezebb elérni,hogy egy pasi,az érzéseiről beszéljen.
Én egy romantikus,érzékeny pillanatában fogtam meg.Kerestem egy programot,elmentünk,majd megnéztünk egy filmet,aztán engedtem egy kád vizet,és begyertyáztam.Majd a ennek hangulatára,elkezdte ecsetelni mennyire szeret,és hogy fájna ha elveszítene.Na itt kaptam az alkalmon.Elmondtam a bajaimat.Ő is elmondta,és idővel nem azonnal..de leállt.Férfivé vált.Késöbb,el is vett.Azóta erősödött a bizalmunk.Már akkor se lenne féltékeny,ha mesztelenűl aludnék valaki mellet.Ehhes az évek alatt segítettek bizalom játékok.Furán hangzik,de némelyik nagyon is hatásos.Töltsetek több időt eggyütt.A kapcsolat egy csapat munka.Ha összhangban lesztek,mindez megoldódik.
Remélem segítettem ezzel.
Igen,köszönöm,voltak érdekes dolgok a leírásban.
Ezeket a bizalom játékokat kipróbálnám,csak sajnos nehéz vele.Mert egyszer akartam vele 36 kérdést játszani,mert attól epvileg jobban megismerjük egymást,de ő azt mondta,nem gyerek,nem kell vele játszani,és nincs is baj a kapcsolattal.
Megpróbálom a tudta nélkűl játszani ezelet vele.Lehet ez is baj,hogy még nem ismer eléggé.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!