Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem akarnak gyereket,...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem akarnak gyereket, ha felnőnek?

Figyelt kérdés
Nem értem azt, hogy miért nem akar senki gyereket majd a jövőben, akit kérdezek. Nekem egy nagy célom, hogy egyszer anya legyen, sok gyerekkel. Miért van az, hogy utálják a kisgyerekeket és lerondázzák a terhes nőket, hogy milyen undorító nagy hasa van... Szerintem meg ez e legszebb és a legkülönlegesebb benne. 16/L

2017. jún. 6. 18:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Mivel egy tini nem a gyerekeken gondolkodik még, részben ezért is tini, ott már gondok vannak ha gyereket akar, mivel elég nagy hiánya van az életben valamiből (esetleg gyerekkori múlt miatt) és ezt a hiányt a gyerekkel akarja kipótolni, aki önzetlenül szereti szüleit (legalábbis mikor még picike)
2017. jún. 6. 18:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Én majd szeretnék gyereket csak nem sokat. És imádom a a gyerekeket. Amugy én sem értem azokat akik ezt csinálják. Persze ahoz sok minden kell hogy gyermeket tudjunk vállalni de az mellékes.
2017. jún. 6. 18:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy még nem akarnak, én se akarok MÉG. De azért, mégis van valami minden értelmes kamasz fejében, hogy hogyan szeretné élni a felnőtt korát.
2017. jún. 6. 18:37
 4/8 anonim ***** válasza:
En nem rondazom le a terhes noket! De gyereket ense akarok meg kulonosebb kotodest se emberekhez. Ezzel arra celzok hogy hazassagot nem akarok. Egy gyerek felnevelesere sztem nem vagyok alkalmas. Tul felelotlen vagyok meg szeretek bajba jerulni.
2017. jún. 6. 18:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Szerintem ez elég önzőség
2017. jún. 6. 20:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Mert?
2017. jún. 6. 21:52
 7/8 A kérdező kommentje:
Mert csak magaddal törődsz és nem érdekel a másik ember. Feltételezem rossz gyerekkorod volt és nem kaptál elég szeretetet a szüleidtől...
2017. jún. 7. 14:09
 8/8 anonim válasza:

1. Sokan erkölcsi-etikai megfontolásból nem akarnak gyereket. (Egy túlnépesedett világba újabb gyerekeket szülni felelőtlenség a gyerekkel és a világgal szemben is.)

2. Mások nem akarnak gyereket, mert fontos nekik a hivatásuk (tudósok, művészek, politikusok) és úgy gondolják, hogy a gyereknevelés teljes embert kíván, ahogyan egy valódi hivatás betöltése is.

3. Néhányan (helyesen) nem akarnak gyereket, mert nem érzik magukat alkalmasnak a gyereknevelésre. (Pl. nincs elég önuralmuk, nem elég áldozatkészek, dohányoznak, alkoholt fogyasztanak, lelkileg nem stabilak, rossz az egészségük, nem kielégítő az anyagi helyzetük, nincs független lakásuk, sokat kell dolgozniuk, idős szüleik ápolásra szorulnak, beteg testvérük van stb.)

4. Néhányan nem akarnak gyereket egyszerűen mert nem vágynak rá. Enélkül is teljes az életük, sőt esetleg több is mint teljes.

5. Néhányakat kifejezetten idegesítenek a gyerekek, azt sem bírják ha a szomszéd gyereke hangoskodik, vagy nyafog, vagy hisztizik. Még szerencse, hogy nincs gyerekük.

6. Esetleg komoly céljaik, küldetésük van az életben amit el akarnak érni és nem érik be a pelenkacserélés, főzés, takarítás, mosogatás nem túl nagy szellemi kihívásával. Nem akarnak lealacsonyodni a gyeses anyukák szintjére akikkel a játszótereken szoktak beszélgetni.

És még ezer és ezer tiszteletreméltó és helyes ok lehet, amiért egy felelősségteljes ember az önkéntes gyermektelenséget választja és ezzel jelentős áldozatot is hoz a globális társadalom javára.

2017. jún. 9. 02:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!