Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vegyem rá a telefonálásra?
Mi kamus?😂
Ha a lányra érted, már több hónapja dumálunk, cseréltünk rengeteg fotót, szoval nem “kamus”
Fotót bárhonnan szedhet.
Ha nem akarja, hogy lásd, halljad, akkor valószínű, tényleg kamu..
Hogy magyarázzam ezt meg. Leírok pár okot miért nem kamu:
1) több hónapja beszélünk, már egész jól megismertem őt, tudnám ha kamu lenne
2) beszéltem már többször a legjobb barátnőjével is
3) küldött minden féle képet, mindegyiken ugyan úgy nézett ki, tehát tudom, hogy egy ember, de mindig más fotót. Pl egyszer küldött egy fogkefével, mert pont arról beszéltünk😂.
Ha nem akartok hinni nekem, nem gond, nem tudlak meggyőzni benneteket. Legyen elég annyi, hogy a csaj nem kamu, tudom. Visszatérhetünk a kérdésre?
Érdemes lenne megkérdezni, hogy tulajdonképpen miért nem akar beszélni.
Nekem az jutott eszembe, hogy esetleg valami beszédhibája van, amit szégyell. Bár ezt leírni úgysem fogja. De ha más van a dolog mögött, az kiderülhet, pl. nem tud olyan helyre menni telefonálni, hogy a családja ne hallja.
Több oka lehet, többek között:
-Ahogy írták valamilyen "hibája" van (nem pont csak beszéd), amit szégyell, azt hiszi megutálod ha megtudod. Ezt a képeken el tud takarni, újat csinál ha látszik.
-Színtén említették, de olyan körülmények között van, ahol nem tud nyugodtan beszélni, legyen az hangzavar vagy képi dolog, melyet a képeken színtén el tud tüntetni, de telefonban nem.
-Egyszerűen csak túl félénk, hogy telefonon beszéljen, főleg egy "idegennel". Egy ilyen hívás nagyon távol áll a komfortzónájától, nem érzi biztonságosnak. Nem tudja mire számítson, hogy reagálna olyan gyorsan, nem-e lenne kínos, és ez nem veszi-e el az "ismeretlen" közeget és változik meg a kapcsolatotok, esetleg nem szakad-e meg.
A kép viszont már haladás, mindenképp jó úton vagy! Esetleg először rövid videók, hangüzenetek? Ha te küldöd először, akkor lehet magabiztosabbá válik, érzi nagyjából mire számítson. Egy idő után lehet te is kapnál ilyeneket, innentől meg még közelebb van a videóhívás vagy hívás.
Semmiképpen ne erőltesd, mert ha eleve nem szeretné akkor hamar megsértődhet, megijedhet, hogy nincs választása, ettől pedig ellenkező eredményt elérve még messzebb leszel.
9-es mindketten 17 évesek vagyunk. Okés, hogy nem akarja a szüleinek felhozni, még én sem tudtam nekik elmondani, mert nem tudom, hogy lesz e ebből bármi is.
De millió lehetőség van ezt megoldani, pl.: suli után, hazaúton, vagy ha elmegy sétálni, le a boltba, vagy amikor nincs otthon a család…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!