Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Korkülönbség? Szerintetek?
18 éves vagyok (12.es) és pár napja megismertem egy lányt (15 éves, 9.es) ismerősökön keresztül. Beszélgettünk,majd végül elhívtam jövő hétre egy randira,csak aztán kiderült, hogy kicsit több,mint 3 év van köztük.
Eddig nem volt még barátnőm, lényegében semmi közöm nem volt lányokhoz a lány barátaimon kívül, ezért már egy ideje vágyok arra, hogy legyen valakim. Ugyanakkor bennem van kicsit az, hogy nem biztos, hogy készen állnék egy kapcsolatra (tavaly ugyanezért nem kezdtem el ismerkedni).
Még sok dolog van, amit szeretnék változtatni magamon addig,ameddig elkezdem az egész dolgot (nekem az a mentalitásom,hogy ameddig nem teszek mindent a helyére,pl vannak problémák, addig ne kezdjek bele új dologba,ami viszonylag nagyobb falat).
Ez az egyik probléma,a másik pedig a korkülönbség. Miután kiderült, azt mondta, hogy őt nem zavarja és akkor engem sem zavart. A családban viszont nem mindenki szerint lenne normális, ami részben jogos.
Nyilván lehet, hogy mások az igényei egy 15 éves lánynak és egy 18 éves fiúnak, pl szexben. Ugye mivel nem volt barátnőm,így még nem is feküdtem le senkivel, azaz nem is erőltetném a lányra. Ha szeretné,akkor várnék 1-2 évet is,de utána is csak akkor, ha már szeretné.
Igazából nem tudom,hogy mit csináljak,mert valaki szerint semmi gáz, menjek nyugodtan, mások szerint pedig sok ez a korkülönbség. Az a baj,hogy én sem tudom, hogy melyik táborba tartozok...
Mit gondoltok?
Én is ugyanannyi vagyok, szerintem belefér. Ha 20-21 lennél akkor már neccesebb lenne. Iskolába jársz még, bár lehet nem sokáig, de mivel közelebb vagy hozzá korban, jobban emlékezhetsz milyen volt akkor, így megértheted. Általában mindenki között évek szoktak lenni korban, legalábbis itt környezetemben.
btw problémák mindig is lesznek
18 évesen még lehet én is rábólintottam volna erre, most 21 évesen már nem. Nekem alapból az jött le hogy még nem vágysz igazán egy kapcsolatra és nem csak a korkülönbség miatt hezitálsz. Ez nekem így már egy no go. Az az igazság, hogy a lány még csak most kezdi majd meg igazán a tinédzser éveit, főleg azért mert a korona miatt eddig nem tudta kiélvezni a gimit. Te pedig már javában érettségire készülsz, aztán elmész egyetemre, ahonnan nem fogsz minden héten hazajönni, így már egy alig pár hónapos kapcsolatot állítanál távkapcsolati pályára, ami nem a legszerencsésebb. Ez a három év így önmagában nem hangzik soknak, de ez pont az a kor, amikor az emberek nagyon sokat érnek és komolyodnak akár fél év alatt is. Ez pedig az egyetem alatt csak exponenciálisan fel fog gyorsulni, azt fogod érezni hogy teljesen mást vártok majd el egy kapcsolattól. Visszagondolva én elsős egyetemistaként el nem tudtam volna képzelni hogy egy tizedikessel legyek együtt.
Nem azt mondom hogy semmi esély arra hogy működjön, de nem érzem azt hogy annyira akarnád hogy az említett kihívásokat majd jól kezeld.
Pont ugyanez volt a felállás mikor én voltam 15 barátom 18:)
Ő volt az első barátom és nagyon hasonlóak voltak a körülmények nálunk is.
Jól éreztem magam vele összepasszoltunk de kevesebb mint félév után vége lett. Ennek lassan már 5 éve. Nem a korkülönbség miatt hanem mert nekem a tanulás és a fiúzàs akkor mégsem fért össze együtt, és én akkor nem álltam még készen az intim dolgokra.
Viszont a mostani barátom (ő jött az annó 18 éves volt párom után) és köztem szűk 10 èv van.
Már egy éve együtt vagyunk és nagyon boldogok:)
Hidd el sokszor nem is a korkülönbség lesz a felfutó probléma egy kapcsolatban.
Sok sikert!
5.válaszolónak. Senki nincsen,akire vágyok, ezért gondoltam, hogy ismerkednem kéne.
De lehet, hogy inkább az lesz,hogy várok nyárig. Addig még sok minden történni fog és remélhetőleg a korona sem lesz már,azaz szabadabban tudok majd ismerkedni.
Ezzel a lánnyal meg szerintem inkább mégsem fogok elmenni a randira,mert hiába lennénk meg jól,ahogy a 3.válaszoló írta,sokat fog ő is és én is változni. Akárcsak magamra gondolok vissza,hogy milyen voltam 9.ben...hát. Rengeteg dolog változott,teljesen más azóta a világnézetem is és eddig talán a legfontosabb időszak volt az életemben ez a 3-4 év. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Mi egy kicsit idősebbek voltunk ennél, de én is úgy ismerkedtem meg a barátommal, hogy én érettségire készültem, ő meg már egyetemiste volt. Aztán én is egyetemre mentem, később ő meg dolgozni kezdett. Mindig volt egy "szakasz" amiben előttem járt, de ez soha nem zavart minket semmiben. Sőt, azóta már a vőlegényem.
Én ennyi miatt mondjuk nem szakítanám meg az ismerkedést. Ha jól érzitek magatokat együtt, akkor lehet, hogy az egyetem sem fog ezen változtatni. Ha meg mégsem működik, akkor szakítotok, mégis benne van az, hogy megpróbáltátok.
Köszi a választ!
Végül lemondtam,mert rájöttem, hogy tényleg nem kell még nekem kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!