Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme fiatalként egy párkapcsolatnak?
Kedves Kérdező, 16 éves vagyok. 2 éve vagyunk együtt a barátommal. Mind a ketten sokat változtunk és fejlődtünk. Nem lettünk ettől kevesebbek. Nem érzem hogy átugrottam volna a gyermekkorom. Tanultam/tanulok rendesen.
A 16-os kommentedhez is hozzászólnék.
Egy 30 éves incelnek sincs felelősségtudata. Hiába volt anyuci és apuci kedvence. Hiába figyeltek rá. A való életben mindenkitől ugyan ezt várná. Hogy kiszolgálják és az ölébe hulljon minden.
Vagy pont hogy azt hiszik hogy csalódnának ezért nem is foglalkoznak a többi emberrel (de még magukkal sem)
21-es voltam.
"tanulni kellene" - na ebben nagyon egyetértünk. De úgy érzem, egész másra gondolunk amikor ezt kimondjuk. Gondolom azt jelenti számodra a "tanulás", hogy napközben figyelni órákon, otthon meg rögzíteni amit órán elmondott a tanár és megoldani a házit. Csakhogy a tanulás nem csak ennyiből áll. Csak egy példát említve: nézz utána mit jelent az intelligencia fajátji. Azon belül is van egy olyan, hogy érzelmi intelligencia. Nem azt mondom, hogy a tinikori pasizás/csajozás elengedhetetlen az ÉI érdembeli fejlődéséhez, de nagyban hozzájárul. El lehet "játszani" a komoly párkapcsolatot, gyakorolni milyen a másik ember mellett lenni. És ezeket a tapasztalatokat majd élesben alkalmazni.
Akkor leszel teljes értékű felnőtt, ha minden téren fejlődsz tizenéves korodban. Hisz ez a kor a legintenzívebb fejlődés ideje. Miért ne akarnád kihasználni? Miért pont ezt hagynád ki? Semmi baj, ha még 14-16 évesen ez nem érdekel, nem késtél el, de az nem segít ha ilyen ellenszenvesen állsz hozzá a témához...
Jó, akkor játszd tovább a sértődött paprikajancsit... Nem is értem, te mint 16 éves hogy jössz ide, hogy megítéld, hogy az átlad tinédzsernek mi a jó és mi nem. Honnan veszed, hogy azzal, hogy pasiznak és csajoznak a veled egykorúak, a saját fiatalkorukat b/sszák el? Már leéltél egy fiatalkort így, innen ez a nagy bizonyosság? Vagy egyszerűen irigy vagy azokra, akik bírnak ezzel IS! foglalkozni. Ki vagy te, hogy eldöntsd, mi a jó másnak? Ok, felfogutuk, te nem akarsz csajozni, de fel kellene fogni, hogy te csak 1 vagy a sok más tini között, nem egy kollektív személyiség vagytok.
"Rendkívül nevetséges, hogy sokan azt hiszik, hogy ez valami alapvető dolog, ami baj ha nincs." te meg azért vagy nevetséges, mert leállsz az ilyenekkel veszekedni. Senki nem mondta itt, hogy baj, hogy még nem csajozol... Azt próbálják mondani, hogy az a baj, hogy te ezt a nézetedet mindenkire rá akarod erőltetni. Gyere vissza 2 év múlva, világbajnok. Lássuk akkor is ilyen nagy legény leszel-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!