Majka vagy Ákos a nívósabb előadó?
Ákos 30 éve majmolja a Depeche Mode-ot, önálló stílusa és egyénisége nincs. A szövegei valóban semmitmondók, és sokszor értelmetlenek is. Példa: "csak az a múltad, amire velem együtt emlékszel". Tehát, most 27 évesen megismerek valakit, akkor annak az, hogy 5 évesen játszott a szomszéd gyerekkel, nem a múltja, mert nem emlékszik rá velem együtt. Idiotizmus. Hiába is próbálják belemagyarázni a nagy művészetet.
Majka... Hát, igazából ő nem majmol, csak rap alapokat lop. :D Önmagamtól sose tenném be, de egy-egy buli alkalmával tök jó tud lenni.
Én Majkát jobban szeretem. Ákost egyszerűen nem tudom elviselni. Meg a nézeteit a nőkről se. Undorító mind emberileg, mind előadóként.
Utolsó mondjuk Majkának is a tündi bündi C. klipje elég erősen inspirálódhatott Eminem without me klipjéből, vagy hogy mondjam...
Amúgy a "csak az a múltad amire velem együtt emlékszel", szerintem azt jelenti, hogy nem érdekli Ákost, hogy mi volt a csaj múltja, mert a jelen számít.
Mondjuk ez az énekes egyéb megnyílvánulásai mellett elég hihetetlen szerintem.
Én amúgy bevallom Őszintén, hogy a legtöbb Ákos számot nem tudom értelmezni, de mondjuk Majka füttyös C. slágerét sem teljesen... Lehet, hogy értelmi fogyatékos vagyok.
"Összességében lehet érten, hogy miről hadovál, de ha részeket nézünk, akkor nem. Mi az, hogy lázad van. És a magánynak. Felesel?"
Ha részeket nézünk, persze hogy nem, mert a teljes kontextussal együtt van értelme. A láz a túlfűtött érzelmek metaforája, nemcsak Ákosnál, hanem másoknál is. "A magánynak felesel" = nem akar magányos lenni, társat akar.
Mondtam én, hogy nem érted.
"Ákos 30 éve majmolja a Depeche Mode-ot, önálló stílusa és egyénisége nincs."
Az első szólólemezei egyáltalán nem hasonlítanak a Depeche Mode-ra. A Bonanza igen, az újabb Ákos-számok szintén, de hát mondj olyan magyar előadót, akinek egy külföldire sem hasonlít a stílusa! (A VHK jut eszembe, más nem.)
"A szövegei valóban semmitmondók, és sokszor értelmetlenek is. Példa: "csak az a múltad, amire velem együtt emlékszel"."
Nem értelmetlenek, legfeljebb te nem érted. Amit idéztél, azt nem szó szerint kell értelmezni. Azt jelenti, hogy a múltadból csak az a fontos, amit velem éltél meg.
"Ákost egyszerűen nem tudom elviselni. Meg a nézeteit a nőkről se."
Arra gondolsz, hogy szerinte nem a férfiaknak kell szülni, hanem a nőknek? Valóban felháborító :D
Én tényleg nem értem, hogy mi a lényege a konkrét teljes szövegeinek, random kis szeleteket ki tudok emelni, aminek el tudom magyarázni külön-külön az értelmét...
Viszont én pont az ellenkezőjét érzem mint amit 37%-os mond, ahhoz hogy legyen valami kis értelme, ahhoz pont hogy ki kell emelni a kontextusból részleteket, mert a legtöbbször dalon belül van egy csomó nem is összefüggő téma. De azok sem tartalmaznak tanulságot, vagy mondabivalót. Annak mar lehet örülni, ha egy állítás.
De olyan is van aminek teljesen értem a lényegét, pl. amelyik szám az anyjáról íródott, de ez ritka.
Az engem is zavar, hogy az Ákos rajongók eljátszák mintha itt valami magasművészetről lenne szó, de egy korrekt elemzést nem tudnak leírni.
Az elemzés az nem hülyeség, mondom a Tool különböző számait tökéletesen lehet elemezni, tele van jelképes dolgokkal, mégis tökéletesen érthető... Hallgasd meg mondjuk a Schism C. számot, aztán olvass el elemzéseket, nem lesz kérdéses, hogy valóban arról szól e.
Ha valamit nem lehet elemezni, akkor az már Mohaman rosszabb napjaihoz közelít, nem?
Ennyierővel hallgathatnád azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!