Ki az aki szerint a Beatles egy rockzenekar?
Szerintem a Doors volt az 1. rock zenét játszó csapat.
A Beatles inkább pop nálam.
Azta, majdnem írtam valami csúnyát :D micsoda megkönnyebbülés, hogy csak egy vicc! Huh.
Nagyon szeretem őket:)
Akár trollkodsz, akár nem, válaszolok erre:
mint a neve is mutatja: BEAT stílusú zenét játszottak,
bár közel se voltak e műfajban a legjobbak, na de hát ugye a managerek, a szerencsetényező, meg hogy ki milyen kompromisszumra hajlik; (a cia-t nem sorolom ide, úgy se értenéd)...
Rockteremtő inkább a Rolling Stones volt, a kortársai közül.
A Beatles a pszichedeliára se hatott, csináltak bár 1-2 olyat is, de másokat (Hendrix, Cream) gyengén utánozva.
Volt néminemű hatása a könnyűzene fejlődésére a Beatles -na meg a kevésbé ismert többi beat kortársainak épp így-, de ez nem jelenti azt, hogy színvonalas lett volna a Beatles.
A Revolver hamarabb jelent meg mint Hendrix és a Cream első albuma.
A Rain végén hallható az első visszafele lejátszott felvétel a könnyűzene történetében.
A Tomorrow Never Knows a pszichedelikus rock egyik alapműve, ahogy a Strawberry Fields Forever is.
A Helter Skelter hatott a metal és a punk zenére is.
A Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band a progresszív rock egyik elődjének tekinthető.
A White Albumot hallottad már?
A Beatles hatását elbagatellizálni ostobaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!