A rap miért lett ekkora divat a fiatalok körében?
Ma már 10-ből 9 ezt hallgatja.
Szólhat egy rap a sz*xről, a fűről, az alkoholról, a cigiről, a marhák akkor is meghallgatják.
Én szinte csak metalt, rockot, folkot hallgatok, de 1 rapper van akit még én is hallgatok néha néha.
Anonim mct, neki még nincs olyan vészes hangja, a szövegei is jók, és hangszereket is használ néha.
De bezzeg őt kutya se hallgatja.
És nem használja agyon az autotunet!
De akkor (szinte mindenki), miért veszi külön kalap alá a rappet és a hip hoppot?
Még a műfaj hallgatói is külön veszik mint zenei műfajt.
Az ismeretségi köröm nagy része is rappet hallgat, sőt az osztályomba szinte mindenki rappet hallgat.
https://www.youtube.com/watch?v=_iUMb9e_ZsY
Elképesztően buta, és sz*r ez a szám, és mégis rengetegen meghallgatták.
Nem add semmit?
Nem szól semmiről?
Ennek az énekese is a saját sértődöttségről énekel (igen itt az van)
https://www.youtube.com/watch?v=vLxOL7XaK5Q
Ebben a műfajban énekesek vannak, olyanok akik énekelnek, van tehetségük, nem csoda hogy ezekben a műfajokban vannak a világ legjobb énekesei.
A rock 1950 körül jött létre, a rap pedig 1970 körül, így statisztikailag magasabb erre az esély.
Rapper vagy hip hoppos az lesz, akinek nincs tehetsége.
"De akkor (szinte mindenki), miért veszi külön kalap alá a rappet és a hip hoppot?"
Mert tévednek.
"Még a műfaj hallgatói is külön veszik mint zenei műfajt."
Azok is tévednek ,vagy csak nem rég a műfaj hallgatói. ;)
"Az ismeretségi köröm nagy része is rappet hallgat, sőt az osztályomba szinte mindenki rappet hallgat."
Örülök neki.
De nem mindegy ,hogy miért.
Persze ki vagyok én ,hogy mások felet ítélkezzek?
"MISSH" és a többi ilyen bandát én se szeretem. Sőt én már emiatt nem hallgatok magyar hip hopot. A legtöbb előadó álszent és gusztustalan szövegeik vannak.
"A rock 1950 körül jött létre, a rap pedig 1970 körül, így statisztikailag magasabb erre az esély. "
Mármint mire?
Kína hamarabb jött létre ,mint az U.S.A ennek ellenére filmgyártásba mégis az utóbbi viszi a prímet. Még hozzátéve ,hogy az első filmet Franciaországba forgatták.
"Rapper vagy hip hoppos az lesz, akinek nincs tehetsége."
Gratulálok fogalomszótárad bővítéséhez és a "csodálatos" észrevételedhez. Mesélj még...
A raphez vagy hip hophoz milyen tehetség kell?
Ének hang se kell, se a szöveg íráshoz tehetség, hangszer pedig pláne nem kell.
És egy rock bandában minimum 3-an vagy 4-en vannak, míg egy rapper egyedül jár.
Más szóval statisztikailag nagyobb arra az esély hogy valakinek lesznek gondjai a drogokkal egyebekkel.
"Ének hang se kell, se a szöveg íráshoz tehetség, hangszer pedig pláne nem kell."
Több ismert rapper (pl. Dr.Dre) is régebben énekes volt. Rímérzék mond neked valami + az elektronika mióta nem tud hangokat kiadni? Na meg aztán ott van a ,hogy azokat a hangokat honnan "szerezték"... (direkt lebutítottan írtam)
"És egy rock bandában minimum 3-an vagy 4-en vannak, míg egy rapper egyedül jár."
Ő(k) is:
"Más szóval statisztikailag nagyobb arra az esély hogy valakinek lesznek gondjai a drogokkal egyebekkel."
Valóban nagyobb bajt tudd az okozni ,ha 3-4 ember durván szétcsapatja magát egy bulin.
Egyébként nekem nincs bajom a rock-kal.
Szimplán azt nem díjazom ,ha valaki úgy akarja megmondani valamiről a tutit ,amiről nagyon nem tudd. De nem ám.
Oké, kevés talán tud énekelni, de fel lehetne sorolni az összes magyar rappert, és azokból valószínűleg 1 se tud énekelni.
Az elektronikát hagyjuk, az nem zene, és letöltenek egyet torrenten mint majka.
Ilyenek nem igen történnek ma már, sőt régen se csapták szét magukat mindannyian.
Itt van a Dalriada, ők általában ennyien vannak.
És ők élőben játszanak hangszereken.
"Oké, kevés talán tud énekelni"
"Kevés"...ezzel nem értek egyet
"de fel lehetne sorolni az összes magyar rappert, és azokból valószínűleg 1 se tud énekelni."
Ezzel viszont igen.
"Az elektronikát hagyjuk, az nem zene, és letöltenek egyet torrenten mint majka."
Már miért ne lenne?
Majka nem tudom mit csinál. De az ,hogy az előbb említett Dr.Dre olyan mesterfokon csinálja beat-eket. Úgy ,hogy még más előadóknak is csinált + még egy saját zene irányzatot is ő alapított (G-funk). Szóval az ,hogy "nem zene" nagyon nagy túlzás.
"Ilyenek nem igen történnek ma már, sőt régen se csapták szét magukat mindannyian."
...
"És ők élőben játszanak hangszereken."
Több olyan hip-hop banda is van ,vagy csak szimplán egy rapper ,ahol van külön DJ aki élőbe csinálja a háttérzenét.
Ahogy az elötttem valaszoló irta teljesen igaza van... kivévve abban hogy agy repper se tud énekelni. Mindegyik tud csak nagyon kvesen duják megtalalni az ének és a repp között az eggyensúlyt. Majka, meg CrEaMeR az unokatesóm is repper tud is énekelni és nagyon sokan tudnak csak azoknak nem ismerem a nevét
Ergo: r.hadtul nincs igazad es haggyad abba ezt a tömeghisztit es huzzál el any.dba a "rock jobb mint a repp" szövegeddel ok?
#19:
Azért lehet szolidba is ,de egyetértek. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!