Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A rap miért lett ekkora divat...

A rap miért lett ekkora divat a fiatalok körében?

Figyelt kérdés

Ma már 10-ből 9 ezt hallgatja.

Szólhat egy rap a sz*xről, a fűről, az alkoholról, a cigiről, a marhák akkor is meghallgatják.

Én szinte csak metalt, rockot, folkot hallgatok, de 1 rapper van akit még én is hallgatok néha néha.

Anonim mct, neki még nincs olyan vészes hangja, a szövegei is jók, és hangszereket is használ néha.

De bezzeg őt kutya se hallgatja.

És nem használja agyon az autotunet!

2016. aug. 14. 01:36
1 2 3 4 5
 1/41 anonim válasza:
60%

10 max. 3 hallgat csak rappet.

Azért mert pofátlanul kimondják azt ami a való világban van, csak nem akarjuk belátni.

Egyébként a zene egy elfogult világ.

Mindenkinek más tetszik.

És neked is el kell fogadnod hogy valaki nem azt szereti amit te, ezért nem kell kiakadni.

:)

2016. aug. 14. 01:50
 2/41 anonim ***** válasza:
39%
A nagy részük még nem hallott zenét.
2016. aug. 14. 02:22
 3/41 anonim ***** válasza:
48%
Én személy szerint gyűlölöm a rap zenét.
2016. aug. 14. 03:13
 4/41 sándorjános ***** válasza:
32%

1# Tökre egyetértek.

Egyébként azért menő mostanság, mert a nyolcvanas, kilencvenes években kellett egy vérfrissités a diszkó után és két kiút rajzolódott ki: 1- Elektronikus zene (techno, rave, stb.) 2. Hip-hop. Rájöttek, hogy a népnek bejön, és napjainkig szerepeltetik őket a rádióban és médiában. Snoop Dogg-ot és 50 Cent-et és Eminemet követően bevett szokás lett a rapperek folyamatos szerepeltetése, amit csak a mostanában menő feat-ek tettek még egyértelműbbé. Sok, sok popszámba van rap rész (Sean Paul, Pit Bull), ami a pop kategoriáján belül is szélesiti a rap tömegbázisát.

2016. aug. 14. 09:24
 5/41 anonim ***** válasza:
53%
Az ilyenekkel megölik a zenét.
2016. aug. 14. 09:45
 6/41 anonim ***** válasza:
90%

"Az ilyenekkel megölik a zenét."

Miért tennék? Nem mondja senki, hogy te ne hallgass Beethovent. Nem hallottam róla, hogy egy repperlelőtt volna egy hegedűst, vagy felrobbantott volna egy szimfonikus zenekart. Vagy egy rock bandát. vagy akármit.

Miért ölné meg a zenét valaki, aki máshogy értelmezi azt? Attól, hogy vannak, akik reppet hallgatnak, még míg a Föld kerek, lesznek rockerek.

2016. aug. 14. 10:25
 7/41 anonim ***** válasza:
55%
Nem mindegyik repp erröl szól. Pl riddler reppjei a mai világról szól hogy mennyire mocskos ez az ország meg az ilyenek ami télleg történik meg ami van társadalmi bajok
2016. aug. 14. 18:30
 8/41 anonim ***** válasza:
11%
Utolsó vagyok 6. A kedvenc számom :'D am meg nem vagyok felnött csak 11 de sokkal jobban átlátom a táradalmi szituációt mint a legtöbbötök...
2016. aug. 14. 18:33
 9/41 anonim ***** válasza:
64%
És bocs a helyesírásért telorol irok
2016. aug. 14. 18:34
 10/41 anonim ***** válasza:
34%

Az első válaszolótól a kilencesig mindenki baromságot ír (talán kivéve a hatost).

Először is a fogalmakat szeretném tisztába tenni...

Rap...mi is az a rap?

"A rap (vagy rappelés) egyfajta énekstílus, ritmikus dalszövegmondás, kántálás.[1] Az 1970-es évek végén New York-i lemezlovasok és a város fekete közössége által kifejlesztett rapzene egy könnyűzenei stílus, ahol egy folyamatosan ismétlődő, monoton ritmus adja az alapot, amelyre szlengben bővelkedő, gyors, gördülékeny, rímelő, előre megírt vagy improvizált dalszöveget kántál a rappelő személy (rapper).[2] A rappelés nem azonos a versmondással, mivel a versmondással ellentétben a rapet egy ütem ritmusához igazítva adják elő,[3][4] és a rapszövegnek van dallama, még ha egyszerű is az énekléshez viszonyítva."

(Forrás: Wikipédia)

Tehát a "rap" az nem zeneműfaj. A zeneműfaj az a hip hop (helyesen!). Ez kb. olyan ,mintha az éneklést zeneműfajnak mondanád...(a kedvencem amikor az ilyen emberek ,akik semmit se tudnak a rapről és magáról úgy a hip hopról akarnak ebben kioktatni)

Nos ,szóval....maga a kérdés is egy hülyeség.

"A rap miért lett ekkora divat a fiatalok körében?"

Ez baromság. Ismerőseim közül szinte csak négyet ismerek ,akik hip hopot is hallgatnak ,de ők is inkább a rítmusa miatt és nem a lényege miatt (kivéve egy ismerősömet). + Ismertebb előadókat hallgatnak (kivéve az egyik ismerősömet).

Szóval hülye feltevés.

"Szólhat egy rap a sz*xről, a fűről, az alkoholról, a cigiről, a marhák akkor is meghallgatják."

A magadféle emberkék meg inkább kiírnak és ítélkeznek ÚGY ,hogy szart sem tudsz az adott témáról ,de azért ítélkezek.

A hip hopnok pont nem ez a lényege. A zeneműfajról nem olyan emberektől kell tájékozódni ,mint Mr.Busta,Kanye West,Dopeman...stb mert ezek mind szarok. Ezek az emberek álszentek és pont azt cseszik el a számaikban ,ami amúgy a hip hopnak a lényege lenne.

Szóval máskor inkább tájékozódj ,mielőtt ítélkeznél gyökér. És ne provokálj.

"Én szinte csak metalt, rockot, folkot hallgatok, de 1 rapper van akit még én is hallgatok néha néha. "

Nép zenével nincs bajom ,sőt én is szeretem az egyik műfajt azon belül és hallgatom is (de amúgy szinte csak hip-hopot hallgatok).

De tudod mit ennyi erővel a metál és maga úgy az egész rock is egy kalap f0s.

Tudod miért? Mert az még hagyján ,hogy nem add semmit és nem szól semmiről (csak a saját sértettségünkről és a drága lelki világunkról) + Arról meg ne is beszéljünk ,hogy több rocker halt bele kábítószer fogyasztásba és alkoholizmusba ,mint rapper (én olyanról ,hogy rapper belehalt volna a drogozásba és alkoholfogyasztásba még nem hallottam).

Szóval ne ítélkezz úgy ,hogy nem is ismersz valakit ,mert még visszanyalhat a fagyi... ;)

Ennyit erről ,és ne provokálj.

https://www.youtube.com/watch?v=8pslS9JwJ5s

2016. aug. 24. 16:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!