Szerintetek rossz hatással lesz egy 13 éves fiúra ha kurt cobian a példaképe? Pl: elkezd drogozni stb..
Lehet, hogy kicsit későn válaszolok, ezért elnézést, de szerintem a probléma még adott. (Amennyiben nem, akkor örülök, hogy sikerült megoldani)
Én úgy gondolom, hogy ha nagyon durva kezd lenni a helyzet, vidd a srácot pszichológushoz, de amíg nem fajul tettlegességig a Kurt Cobain imádata, addig nincs probléma. 13 éves gyerekről van szó, aki csak szimplán rajong valamiért. Majd kinövi. Én is 13 éves vagyok (lassan 14, ezt szükségesnek érzem hozzátenni :D), és én is szeretem Curt Cobain-t, viszont sosem tartottam példaképemnek. Magamból kiindulva, sosem kezdenék el drogozni, vagy bármi hasonló mértékű baromságot csinálni, csak azért, mert egy általam szeretett előadó ezt tette. Szerintem nyugodj meg, lehet, hogy a gyerek kissé elfogult, és Kurt minden tettét helyesnek és példaértékűnek gondolja, de ez el fog múlni. Esetleg, figyelj/etek oda rá, hogy hogyan viselkedik, miket csinál, és próbáljátok megelőzni a bajt(bár ezt szerintem nem kell mondani, enélkül is megteszitek) Ne felejtsd el, hogy csak gyerek, nem pedig hülye. Tud ésszerűen gondolkodni, és ha most még nem is, de idővel rá fog jönni, hogy a példaképe mégsem volt makulátlan ember.
Nem tudom mi ez a kérdés, de jókat nevettem rajtad, kérdező.
Én is imádom a Nirvana-t, Kurt Cobain-t, ahogyan a The Doors és Jim Morrison is nagy kedvenceim közé tartozik. Várjunk. Ez a két kedvencem van.
Attól még, mert ők érintettek meg a zenéjükkel legjobban, nem drogozom és nem is akarom megölni magamat. Viszont ismerem a drogokat, hogy mi mit csinál, miért használja az illető és az öngyilkosság/gyilkosság okait is képes vagyok felvázolni.
Azzal van a baj, hogy ha a kamasz/gyermek elkezd érdeklődni valami után, a szülő rögtön kihúzza a kábelt, ha szerepel benne pár tabu szó, mint "drog", "öngyilkosság", "lázadás", stb. Ha a szülő fél szembenézni ezekkel a témákkal és a saját gyengesége miatt nem hagyja a gyerekét utánajárni a világ tiltott dolgainak, akkor természetes, hogy ilyeneket fog csinálni. Csak, hogy egy picit belekóstolhasson.
Szóval szerintem az a megoldás, hogy a gyerek minél több mindent halljon, lásson és ismerjen. A legjobb lenne, ha mindezt a szülőtől kapná meg, de a kérdezőről látszik, hogy sajnos ez eléggé veszett ügy. Ezért sajnos maguknak kell utánajárniuk a világnak. Egy szülő szerintem engedheti ezt a gyermekének, amennyiben tudja, hogy jó nevelést kapott és tudja merre vannak a határai. Persze ha a szülő elbaszta, akkor már mindegy.
Kedves 43-as válaszoló. Nem Curt hanem Kurt. Nagyon "szeretheted" ha a nevét sem tudod leírni.
Szóval én egy 15 éves lány nirvana rajongó vagyok. Magyarázd el a kedves fiadnak h a nirvana nem csak Kurt. Szerintem ő nem is igazán szereti őket hanem egyszerűen tetszik neki az amit a mai kölykök kitaláltak meg van most ez a "Nirvana: Sad teen's music" - ami szerintem baromság.
Én 4 éve szeretem őket engem anya új férje szoktatott rá. Teljesen tévhitben él am mivel Kurt NEM lett öngyilkos. Egyszerűen lehetetlen h egy akkora puskával le tudja lőni magát és ujjlenyomatok sem voltak rajta. A fiad nagyon el van tévedve. Igaz a zenéjük nem a legvidámabb de ez nem ok arra h így viselkedjen. Meg h a nirvana szerint a a cigi menő... Ennek a gyereknek gondok vannak a fejében.
Én azon csodálkozom, hogy 13 évesen így látja a világot (a Nirvana szerint menő a cigi...). Kurt Cobain pont azért nem akarta nagy dobra verni a függőségét/beszélni róla, nehogy másokat befolyásolja vele. Én Nirvana rajongó vagyok, de szerintem nem rossz példakép egyik bandatag sem..sajnálom, hogy egyesek így félreértelmezik a bandát.
Attól még, hogy olyan poszterek vannak a falán és elolvas pár idézetet, még nem jelenti azt, hogy képes is lenne megtenni. Az öngyilkossághoz baromi nagy bátorság kell. A cigizéssel kapcsolatban meg annyi, hogy rá kell hagyni, mert minél jobban eltiltja tőle az ember, annál édesebb lesz a tiltott gyümölcs. Ha majd ér egy kicsit, majd megtudja, hogy nem éri meg bagózni.
Kedves kérdező!
Most szeretnélek elküldeni melegebb éghajlatra, a felszínes tudásodért, azért, amiért képtelen vagy utánaolvasni a dolgoknak, Kurt Cobain -el kapcsolatban, az életével, a cselekedeteivel, a zenéivel kapcsolatban.
Nagyon sajnálom, hogy mostanság divat lett a Nirvana logós póló, meg hogy a 13 éves kislányok a ,,Smells like Teen Spirit" című zenéjükre nyáladzanak, amellett hogy az összes többiről halvány lila gőzük sincs. Szóval, Kurt, véleményem szerint egy zseniális ember volt. Egyedi stílussal, világlátással, gondolkodással rendelkező, melankólikus személy, aki már nem bírta a körülötte lévő dolgokat. Ha te csak annyit látsz belőle, hogy heroin, cigaretta és öngyilkosság, az a te szegénységi bizonyítványod, kedves szülő. Ha a gyermeked pedig azt mondja, hogy azért bagózik, mert a Nirvana szerint az menő (egyébként rohadtul soha nem mondta sem Kurt, sem a banda többi tagja, hogy ez menő!) akkor az vagy azért van, mert nem merte beismerni, hogy ki akarta próbálni hogy milyen, vagy azért mert az IQ -ja alulról súrolja a hetvenet.
Inkább ülj le vele, és beszélgess el, többet érsz, mint azzal, hogy itt pityogsz a gyakorikérdéseken, azért, mert a fiad rockzenét hallgat.
Igaz régi a kérdés, nem tudom, aktuális-e még a probléma. Én magam is nagy Nirvana-rajongó vagyok 15 éves korom óta. Egy elég depis korszakomban találtam rá a zenekarra, de sokkal inkább erőt adott, mintsem tönkretett. A te fiadra nem Cobain imádata van rossz hatással, hanem az, hogy valószínűleg félreértelmezte mindazt, amit ő és a zenéi képviselnek. Legalábbis azok alapján, amiket mondtál. Ahogy az előttem szólók is írták, ő titkolni akarta a függőségét, utálta magát miatta, és az öngyilkosságával kapcsolatban is vannak furcsa dolgok, de most nem azért írok, hogy róluk áradozzak. Ne próbáld semmiképp sem tiltani tőle a zenét és a stílust, inkább próbálj utánajárni a dolgoknak, beszélgetni vele. Tudnia kell, hogy a példaképe, Kurt se akarta, hogy bárki is olyan legyen mint ő, legyen szó a függőségről, vagy a lelki világáról. Az egyéniséget hirdette, számos idézet is van tőle. Ha a te szavaidra nem hallgat, hallgasson a példaképére. "Ha más akarsz lenni, mint aki vagy, elpazarlod önmagad." Ezt ő mondta. Akárcsak a Come as you are című száma is azt mondja, hogy légy önmagad. Ne akarjon olyan lenni mint valaki más, ha pedig ki is próbálta a a cigit, inkább azt próbáld elérni, nehogy ráfüggjön. És akármennyire szereti Cobaint, mégha a példaképe is, meg kell érteni, hogy ő is csak ember volt, jó ember, hibákkal. A világ tette őt tönkre, belevitte a függőségbe, a depresszióba. Értesd meg vele, hogy ne legyen divatból cigis, drogos, piás, a kedvencei se azért csinálták.
Az pedig mindenképp pozitívan hatna őrá is, és a kapcsolatotokra is, ha mondjuk megpróbálnátok a pozitív oldalát megtalálni a rajongásnak. Olyan akar lenni mint Cobain? Kezdjen el mondjuk gitározni, zenélni valamit, az egy jó kis hobbi, sikerélményei is lehetnek benne, és még közben alkotna is, azt csinálná, amit a kedvence.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!