Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek jó lenne ez a gitár?

Szerintetek jó lenne ez a gitár?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Mindenképp LP gitárt szeretnék kb, ebben az árkategóriában. Még nem voltam boltba, hogy kipróbáljam, de érdekelne a ti véleményetek mielőtt kipróbálom. Stratocasterek, még talán szóba jöhetnek, de az LP-t jobban szeretem

2016. febr. 19. 20:06
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy az olcsóbb gitárokban a tremoló elhangolja a gitárt? Tudom LP-be nincs, de érdekelne.
2016. febr. 20. 10:43
 12/35 Mojjo ***** válasza:

Nekem van egy olyan gyanúm, hogy az LP, meg a Strato azért tetszik neked, mert nekik van a legegyedibb, legjellemzőbb hangjuk (na meg a Telecasternek). Egy gitár minél többféle hangzást tud, minél sokoldalúbb, annál kevésbé lesz egyedi. A sokoldalúság az egyéniség rovására nő - legalábbis szerintem. Épp ezért, ha megfogott az LP meg a Strato, akkor nem feltétlen ajánlok egy olyan gitárt, ami ugyan mindkettő hangzást valamennyire utánozza, de egyikben sem igazán jó és kicsit ízetlen/személytelen.

Ha mégis egy "mindenes" gitárt akarsz, vegyél olyat, amelyiknek single coil, meg humbucker hangszedői is vannak, vagy legalábbis értelmes, felezhető humbuckerei. Mintha a Cort xk-5 ilyen lenne (már valamelyest használhatóan felezhető humbuckeres) a keresett árkategóriában, bár most nem esküszöm meg erre 100%-ban.

2016. febr. 20. 10:46
 13/35 Mojjo ***** válasza:
Igaz. Egy értelmes tremoló magában többe kerül, mint az általad linkelt gitárok. De ez leginkább az olcsóbb "floyd rose"-nak csúfolt akármikre igaz... Egy floyd rose, már egy igazi baromi jó, de az tényleg nem két fillér, és a pár tízezres gitárokban lévő utánzatok valami kegyetlenek...
2016. febr. 20. 10:49
 14/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat, nyomtam a zöldet!

A legjobb, ha kipróbálom élőben, mert videók alapján nehéz eldönteni! Szólókban a Strato tetszik jobban, viszont minden másban az LP, de ez csak videók alapján.

2016. febr. 20. 11:01
 15/35 A kérdező kommentje:

Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de látom segítőkész vagy, és értesz is a témához.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=k5noibaLzG4

Tudom, ez sem Epiphone, de elég jól szól, viszont a Vintageről, eddig még nem hallottam véleményt senkitől. Érdekelne te mit gondolsz, erről, illetve érdemes-e használt hangszert vásárolni?

2016. febr. 20. 11:12
 16/35 Mojjo ***** válasza:

Akkor most kapsz két érvet az LP mellé :D

1: [link]

2: [link]

Csak, mert kíváncsi ember vagyok, megtennéd, hogy ha megnézed őket élőben, leírod, hogy melyik tetszett? Érdekelne :)

Ja igen, arról ne feledkezz meg, hogy az erősítő kiválasztása majdnem annyira fontos, mint a gitáré. Ha esetleg fotózol, akkor az egy jó hasonlat, hogy kb a gitár maga a gépváz (a hangszedő ezen belül meg a CCD/CMOS), az erősítő meg az objektív. Kb pont így viszonyulnak egymáshoz jelentőségben.

2016. febr. 20. 11:14
 17/35 Mojjo ***** válasza:
100%

A Vintage LP-k az árukhoz képest abszolút jók, sőt. Rengeteg ember, aki relative olcsó LP-t akar, a Vontage-nél köt ki, mert az árkategóriában az egyik legjobb és leginkább LP hanggal, meg életérzéssel rendelkező gitárok. Nem csúcsminőségű az anyaghasználat, meg az összeszerelés, xe sajnos gitár fronton ennyiért ez van, gyakran még az Epinél is.

Használt akkor jó ötlet, ha tudod, mit kell nézni, mire kell figyelni. Kezdőként nem feltétlen ajánlom.

2016. febr. 20. 11:18
 18/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!

Természetesen leírom! Még nem tudom mikor veszem meg, lehet csak márciusban gyűlik rá össze pénz.

2016. febr. 20. 12:39
 19/35 A kérdező kommentje:
Erősítőm, egyébként egy picit gagyi lesz, mert az egyik barátom régijét fogom használni, még nem tudom meddig. Esetleg megtudnád mondani, hogy mennyire fontos, hogy legyen külön effekt? Elég az a torzító, ami az erősítőben van? Bár ezt, szerintem ki fogom tapasztalni idővel.
2016. febr. 20. 15:20
 20/35 Mojjo ***** válasza:
Igen, ezt az effekt témát ki fogod tapasztalni. Én nem hinném, hogy kezdőként, tanuláshoz olyan fontos lenne...
2016. febr. 20. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!