Szerintetek jó lenne ez a gitár?
Figyelt kérdés
Mindenképp LP gitárt szeretnék kb, ebben az árkategóriában. Még nem voltam boltba, hogy kipróbáljam, de érdekelne a ti véleményetek mielőtt kipróbálom. Stratocasterek, még talán szóba jöhetnek, de az LP-t jobban szeretem
2016. febr. 19. 20:06
1/35 Mojjo válasza:
Fura, hogy az LP mellett még a Stratocaster jönne szóba. A kettő tökmás világ, kb pont egymás ellentétei. Először szerintem döntsd el, hogy milyen zenét szeretnél játszani, és ahhoz milyen gitárra vágynál. Ha LP, én a kettő közül az Epiphone-t ajánlanám. Bár a legtöbb Cort gitár igencsak jó az áráért, az igazi LP hangzáshoz, meg érzethez az Epi fog közelebb állni (bár az is jó messze...). Meg ugye az Epi gitár valódi LP licensz, ugyanaz a forma, kialakítás, a Cort, meg minden más márka, ami nem Epi, vagy Gibson, valamennyire szükségképpen eltér tőle...
2/35 A kérdező kommentje:
Igen nézegettem összehasonlító videókat, és ez a kettő tetszett meg leginkább, annak ellenére, hogy mások, valószínűleg, ha kipróbálom élőbe könnyebb lesz dönteni. Eddig csak akkusztikus gitáron játszottam.
2016. febr. 19. 22:51
3/35 Mojjo válasza:
Igen, mindenképp próbáld ki őket élőben is. Milyen zenei stílusban szeretnél játszani?
4/35 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy nekem nagyon sokféle kategóriájú zene tetszik. Tehát a klasszikus zenéktől kezdve az AC/DC-n át Zeppelinen keresztül, a modernekik. Nyilván ezeket gyakorolnám. Valószínűleg, ezért is választottam két teljesen ellentétes gitártípust. Esetleg van valami javaslatod?
2016. febr. 19. 23:16
5/35 Mojjo válasza:
A felsoroltak egyike sem kiált stratocasterért, ezen zenei stílusokhoz az LP sokkal jobban illik :)
6/35 Mojjo válasza:
Aki lepontozott meg nyugodtan ideírhatja a véleményét ;)
7/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Tőlem ment mindegyik válaszra a zöld mancs!
2016. febr. 19. 23:31
9/35 A kérdező kommentje:
https://www.youtube.com/watch?v=k_3ZAZvtkxc
Bár én még, ilyen zenéket is szívesen megtanulnék, ezt pedig egy Stratocasterrel játssza. A 2 közül melyikkel lehet a legtöbbféle hangzást elérni?
2016. febr. 20. 10:06
10/35 A kérdező kommentje:
Mondjuk nem Fendert vennék! :D
2016. febr. 20. 10:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!