Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitár húrt vegyek?

Milyen gitár húrt vegyek?

Figyelt kérdés

Van egy Fender Strat klón Squire gitárom. Azon pöngetgetek, gyakorolgatok. Eddig a gyári húr volt rajta. Viszont mostanra megnyúlt, elkoszolódott, megérett a csere.

Milyet vegyek rá? Nem akarok drágát se, mert még csak most gyakorolgatok. De azért vacakot se. Illetve ez se tudom milyen vastag van most rajta. 008? 009? 010?

2016. febr. 7. 09:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
009-est vegyél szerintem. Márkét nem merek írni, mert így is mindenért lepontoznak, ha gitártémához írok, illetve mindenki meg van győződve arról, hogy csak az a jó, amit ő használ.
2016. febr. 7. 09:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Én nyomtam azért egy zöld kezet neked! ;-)
2016. febr. 7. 09:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is 009-est raktam fel nem rég, a gyári helyett. Én Ernie Ball-t pakoltam rá. 2-3000 Huf körül van.
2016. febr. 7. 10:02
 4/7 anonim ***** válasza:

A 009 szerintem nagyon laza lenne neked,könnyen is szakad kezdőnek,én a 010 mellett vagyok és Érnie Ball

1 évig elég egy szett nekem,mind a 6 gitáromon az van,és akkor is csak a rozsda miatt kell cserélni egyáltalán nem szakad

2016. febr. 7. 10:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Én 9-10-es hibrid húrkészletet szoktam venni (azaz a magasabb húrok 9-es, a mélyebbek 10-es készletnek megfelelő méretűek). Így ritmusozásnál elég erőteljes a hangja, ugyanakkor szólónál könnyen tudsz hajlítani.

Márkák közül nekem is az Ernie Ball vált be, azon belül legutóbb egy kobaltos készletet vettem, és nagyon állat hangja van :) Igaz, én SG-re raktam fel, egy straton lehet, hogy másképp szól.

2016. febr. 7. 15:35
 6/7 anonim ***** válasza:
A 8-ast én elég vékonynak tartom pengetővel való játékhoz, de ha ujjal pengetsz mint pl Billie Gibbons vagy Mark Knopfler, akkor nem hülyeség. Én 9-eset használok, mert fontos, hogy könnyű legyen hajlítani (blues, classic rock és hasonlókhoz). Ha valami keményebbet játszanál, aminél jó, ha erőteljes hangja van, akkor 10 vagy akár 11, afölé menni normál hangolásban már értelmetlen.
2016. febr. 7. 18:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem D'Addario 9-eskészlet van fenn.

Egyet tudok mondani: Roto márkájút soha, soha, de soha az életben ne vegyél, úgy ***, ahogy van! Befűzéskor már elszakadt mindkét vékony E húr! (Mert kettőt adnak, ők is tudják, hogy semmire se jó!)

2016. máj. 16. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!