Milyen gitár húrt vegyek?
Van egy Fender Strat klón Squire gitárom. Azon pöngetgetek, gyakorolgatok. Eddig a gyári húr volt rajta. Viszont mostanra megnyúlt, elkoszolódott, megérett a csere.
Milyet vegyek rá? Nem akarok drágát se, mert még csak most gyakorolgatok. De azért vacakot se. Illetve ez se tudom milyen vastag van most rajta. 008? 009? 010?
A 009 szerintem nagyon laza lenne neked,könnyen is szakad kezdőnek,én a 010 mellett vagyok és Érnie Ball
1 évig elég egy szett nekem,mind a 6 gitáromon az van,és akkor is csak a rozsda miatt kell cserélni egyáltalán nem szakad
Én 9-10-es hibrid húrkészletet szoktam venni (azaz a magasabb húrok 9-es, a mélyebbek 10-es készletnek megfelelő méretűek). Így ritmusozásnál elég erőteljes a hangja, ugyanakkor szólónál könnyen tudsz hajlítani.
Márkák közül nekem is az Ernie Ball vált be, azon belül legutóbb egy kobaltos készletet vettem, és nagyon állat hangja van :) Igaz, én SG-re raktam fel, egy straton lehet, hogy másképp szól.
Nekem D'Addario 9-eskészlet van fenn.
Egyet tudok mondani: Roto márkájút soha, soha, de soha az életben ne vegyél, úgy ***, ahogy van! Befűzéskor már elszakadt mindkét vékony E húr! (Mert kettőt adnak, ők is tudják, hogy semmire se jó!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!