Milyen gitárt vegyek?
Milyen gitárt ajánlatok pop dalok eljátszásához pl.: Adele - Hello ?
A coverek amikben külföldiek dolgozzák át a számot abban akkusztikus gitárt fedeztem fel, de semmi sem biztos.
Ha lehet linket is tudtok adni?
Ha csak hobbiból szeretnél elkezdeni gitározni, akkor mindenképpen klasszikus, nejlon húros gitárt javasolnék, használtan.
Olcsóbbak is, könnyebb rajta lefogni az akkordokat, nem fájdítja az ujjakat annyira.
Sajna nem ismerem a nejlonos gitárokat, de egy bizonyos árszint felett már nagyon nem lehet mellélőni egy kezdőgitárnál.
Elektromosgitárt semmiképp ne vegyél kezdő hangszernek szerintem. Fémhúros (még ha vékonyabb is, mint az akusztikusnál), nyűgölhetsz a kiegészítőkkel, tompítani kell a nem pendített húrokat, a nyaka is más, és persze röghöz köt az erősítő.
Én a fémhúros gitárok hangját szeretem valami vastagabb húrozással, de ezek kicsit drágábbak, illetve elbátortalaníthat az, hogy keményebbek a húrok, ezért más pengetni és lefogni őket (nem mellesleg fájdalmasabb a gyakorlás).
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Igazából én most klasszikus gitáron tanulok és azért kérdeztem ezt, hogyha majd haladó szinten tudok játszani akkor átállok - most már tudom, hogy az akusztikus(western) - gitárra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!