Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ha rapper akarok lenni ennyi...

Frank1997ize kérdése:

Ha rapper akarok lenni ennyi elég lesz ahhoz? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Már lassan 8 éve hogy ismerem és hallgatom a Hip Hop műfajt.3 éve írok szöveget,és zenét,és 2 éve freestylozgatok.Én még ezen a gettós Amerikai East Coast Underground Hip Hop-on nőttem fel és még mindig ebbe mozgok szinte én ebből nem tudok kiszakadni,még csak nem rég kezdtem rákattanni itthon a Killakikitt-re meg az NKS-ra,amúgy őket tartom itthon a legrílebbeknek(az ilyen mrbusta meg a többi rtm-es,meg garage-os f.a.s.z.fejt leköpném).Nagyon sok alműfajban készítgetek zenét,leginkább Grime,Hardcore Hip Hop,Horrorcore,Gangsta Rap,Rap-Rock,Rap-Metal, szoktam készíteni,meg beleszoktam keverni néha olyan műfajokat néha mint pl,Hardcore,Hardstyle,Dubstep,Drum and Bass,Electro House,stb.Szövegben leginkább a horror témáknál vagyok,de igyekszem másban is jó lenni,úgy érzem leginkább hogy 3 év alatt én ebbe találtam meg magamat.A sorokat meg a rímeket úgy igyekszem megírni hogy egy hajszál válassza el.Amúgy a legtöbb szövegemet szinte 90%-ban angolul írom,és igyekszem teletenni szlengekkel.Még csak mostanában kezdtem el magyar szöveget írni aminél nem nagyon törődök a szlenggel inkább a rímmel.

Itt egy példa angolból:(Nem tudom ki fogja érteni :D)

1.My rap ain't shit dis fact and cool,

2.Nigguz gon' go da jail cuz they act a fool,

3.I eat fake rappers at breakfast at noon,

4.But I ain't psycho cannibal nigga and goon,

és itt egy példa magyarból:(Ez egy kicsivel lágyabb)

1.Olyan nőkről lenne a legjobb álmodozni,

2.akikbe nem tudnék semmi pénzért kárt okozni,

3.Az ilyenekért tucatjával mennek már toborozni,

4.Ilyen nagy flasheket dob egy életen át porozni.

és itt egy olyan középtájt példa:

1.Odaállok eléd és a zsarukat hívod,

2.Kapsz két pofont ököllel és már a f.a.s.z.t. szívod,

3.Ha tényleg akkora nagy gengszter lennél,

4.nem testőrökkel hanem fegyverrel mennél,

és itt egy durva példa:

1.Hogy szenvedjél b.a.s.z.d. ki én azt látni akarom,

2.Ne is nézz rám többet vagy a szemedet kikaparom,

3.Látom nem tanultál ebből rád küldöm az Ádámot,

4.Ha nem kussolsz el lenyeletek veled egy gránátot,

Szerintetek kéne még gyúrnom vagy elég lesz ez?Az ismerőseimnek tetszik ez a fajta rappelés még mondják is milyen beteg vagyok :D

2015. szept. 28. 00:32
1 2 3 4 5
 41/48 anonim válasza:
92%

Na a bohóckodást be lehet fejezni :)

Hagyd rá. Komolytalan vagy

2016. jan. 10. 22:26
 42/48 A kérdező kommentje:
Tök mindegy,az leszek.Megmondták már jó páran hogy azóta sokat fejlődtem,és már akarnak is velem működni.Ennyi.Ma is alapot vásároltam és már kész is a szöveg és nem sokára fel is lesz véve :)
2016. jan. 11. 03:00
 43/48 anonim válasza:

Featet?xdd

Enis szetetnek veled featelni

Xy. Gyenge Mc.km te xd

Te

2016. jan. 11. 13:55
 44/48 anonim ***** válasza:
Amiket írtál magadról, meg a szövegeid k..va jók, nem is értettem, miért kérdezted, hogy lehetnél e rapper, viszont az, hogy minden sz.ron kötözködsz és betámadtál mindenkit az elég tré...
2016. máj. 19. 15:19
 45/48 anonim ***** válasza:
87%

Nem vagyok Busta fan, de azok legalább összeraknak néha egy értékelhető szöveget magyar szinten. De amúgy már annyira elcsszett ez a műfaj, hogy az angol szöveged elmegy. Már csak valami gagyi pattogós trap alap kell alá és megszületik az 1000 000. rapper a földbolygón, aki ugyanazt a majom hülye zenét csinálja. Tulajdonképpen egy Soulja Boy szöveg se sokkal jobb, szóval ha feltöltögeted a zenéd, azzal nem ártasz senkinek. 3 dolgot hangsúlyozz ki: money, bitchez, niga

Magyarul már kicsit "gázabb" ez, én nem égetném magam.

2016. dec. 19. 22:38
 46/48 Norrdemon válasza:

Na ezt a freestyle slamet figyeld kistesó ;)

F.M.: Döntsd el!

Lépj elém és nézz felém és

Mondjad meg, hogy hogy látod

A helyzetet, hol tisztán tűnik fel a többi álmod! S míg a többieknek reklamálod a gondodat, addig minden gondolat ellened irányul.

Szellemed kirándul. Beszélj az imán túl! Isten meghallgat, kivéve, hogyha nincsen,

Mert ha már úgy érzed, ellened minden

Össze van esküdve, akkor érted,

Hogy ha dicstelenül haltál is meg,

Az életet élted, melyet sok-sok ember átjárt, mégtöbben beszálltak,

De aztán veled egyszer minden kapcsolatot lezártak.

Mint egy film, úgy pörög ez le neked, és büszke lehetsz akkor is, ha megszületik a gyereked,

Ha csak te neveled, de mégis szereted, akkor tudod milyen is a gond nélküli szeretet,

Játszd a szerepet, építsd a keretet, viselj álruhát, változtasd meg a nevedet,

Tégy, amit akarsz, nem szólok bele, de nem minden ötlet igaz. Talán csak a fele..

Rájössz, hogy a Nagy Ő talán nem is olyan nagy. Vagy, aki voltál, és leszel, aki vagy. Veled együtt működik a szív, az agy, de nehogy végül álmaidba beleragadj!

Kevesebbet végy! Többet adj! A lényeg az, hogy lelkedhez is mindig hű maradj!

Adni jobb, mint kapni. De nem kell beszarni. Nem kell minden fontos dolgot szándékosan eladni, mert nem attól lesz valaki jó ember, ha jótékony, a talaj alattad így is folyékony!

Bizony, folyékony már a talaj alattad! Emlékezz, hogy mindenedet tavaly eladtad! Hogyha feladtad, akkor mondom: nekem is lesz egyszer majd még kismilló gondom, de nem kell a mártírság, ne akarj keménynek tűnni, se túl szerénynek! Az értékeid úgy is egyszer elégnek!

A lakótelep ördögei benned élnek tovább, a Külvárosi Jézusnak is elhitted a csodát, amit mesélt neked tegnap, de mára eltűnt az emlékekkel együtt, de biztos feltűnt, hogy hiába keresed magad egy szilánkos tükörbe, ha egy régi álmot bizony csak egy hanyag attitűd tört be!

Nézzél körbe, szorítsd ökölbe a kezedet, használd az eszedet, etesd a verebet, ha már a saját gondjaidból is csak kevés jutott te neked, de hogyha becsukod a szemedet egy percre, akkor elképzeled magadat a helyre, ahol a saját magad tükörképe néz vissza rád, és akármi rág, ott az nem talál, mert csak is a halál az egyetlen, ami fogad, csak vigyázz, közben ki ne köpd mind a harminckét fogad,

Menjen a fogat, elmélkedj sokat, az út csak is a tied, figyeld hát az utat! Valaki kutat. Valaki keres. Azt javaslom, légy boldog és nevess!

Harcolok is magammal, de vesztes alkat vagyok, a nap számomra talán többé sosem ragyog,

Holdvilági, túlvilági álmaimba nézve a vihar pusztítását most vettem csak észre..

Harcolok magammal, Harcolok magamért. Olyan az én logikám, melyet csak az alany ért, aki merülne az aranyért, de nem talál kötelet, pedig egésznap csak egy bizonyos zsinórt követett.

Nézz fel a napra, nézz mélyen a szemébe, ha úgy vesszük, hagyhatod a fenébe, vagy fektess új reménybe, vagy dobd a szemétbe, melyért eddig küzdöttél, álmokat üldöztél, de végül vesztettél, akkor is mindent megtettél, s mentettél mindent, mi menthető, de ha még most is meglepő a viharok miatt lepusztult hegytető, akkor döntsd el, milyen az élet, amelyben élni akarsz, döntsd el ki akarsz lenni, mit akarsz tenni, ha el kell majd menni messzi helyekre! Készülj a menetre! Vagy még ma fejezd be, amit elkezdtél, ha még nem véreztél el, de ha viszont mégis, hát döntsd el, hogy mi az, ami igazán fontos, ami igazán kell, ami nélkül nem lehet megélni, vagy mondd, hol van az a hely, mely számodra a nyugalmat jelenti? Vagy az már természetfölötti? Félsz, hogy saját véred elönti?

Légy boldog, légy őszinte, ne mutogass másra azzal, hogy "ő szinte bármit megtehet", te meg nem, de fogadd el végre az élet ilyen, elvégre mindenki magának írja a sorsát, nyilván, mindenki szép végzetet kíván,

De ha mégsem kapod azt, amit elvártál, lehet azért van, mert sok szál hibás, melyet elvarrtál, sok dolgot elbasztál, mit helyre hozni nem tudtál, s minden bizonyítékot eldugtál, de végül ahelyett hogy kiúsznál a partra, mindent elbuktál. Sokmindent megszívtál. Magadnak gyenge sorsot írtál. Ha írtál...

2018. aug. 22. 22:59
 47/48 anonim ***** válasza:
100%

Befutottál? Bár szerintem aki itt kérdezget véleményt, segélykiáltásnak hangzik.

Szöveged közepes, de a viselkedés, és a kritika lereagálásában nem vagy jó.

De ha visszaír ide a kérdező

Az a szöveg már nagyon mérgező

Inkább nem írok ide semmit

Mert rám küldi vizuálisan a fél pennyt.

2020. szept. 3. 15:31
 48/48 anonim ***** válasza:

De kár, hogy csak most találtam meg ezt a kérdést :D

Minden kommentet végigolvastam, imádtam elejétől a végéig.

Egyébként én nemrég kezdtem el hallgatni a Killakikittet. A zenéjük tetszik, bár a rímek sokszor elég gyengék. De az igaz, hogy általánosságban jók.

Az viszont nekem elég fontos, és szerintem objektívan fontosnak kellene lennie, hogy az előadó zenéje legyen releváns. Unom már, hogy évről évre jönnek a magukat genszternek valló magyarszkik, mondván, hogy az utca nevelte őket, holott ezek is csak klisés mondatok, amiket már minden amerikai rappertől hallottunk legalább egyszer, és valójában szó sincs semmi ilyesmiről.

Ha már relevancia, láttam, hogy sokan szóvátették, hogy fehérlétedre n|ggerezel. Nem is értem, hogy jut ilyen valakinek az eszébe. Nem arról van szó, hogy ez rasszizmus, mert szerintem már minden rappernek elege van ebből a PC-ségből. De inkább nem mennék bele.

A szövegeid egyébként nem tetszettek. Igen, az igaz, hogy az angolt nem mindig nyelvtanilag helyesen használják, de olyan grammatikai hibákit is vétesz, amitől csak röhelyes lesz a szöveg, mert ilyet még ők sem csinálnak. Továbbá amúgysem kedvelem ezt a műfajt.

Még ha be is futnál valamilyen szerencse folytán (amit kétlek, mert manapság már egyre kevesebb az igény erre a műfajra), gyorsan ki is mennél a divatból az ilyen megnyilvánulásaid és az itt tanúsított viselkedésed miatt.

Értjük, hogy a rímek szerelmese vagy, és mindent is tudsz a témáról, de nem kaparjuk ki a másik szemét azért, mert kinevettek, megjegyzem: okkal.

Talán ennyi év távlatából felnőttél már, és rájöttél, hogy mennyire gáz voltál. Remélem, így van. De azért itt hagyom ezt.

2023. ápr. 12. 15:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!