Ha rapper akarok lenni ennyi elég lesz ahhoz? (Többi lent)
Már lassan 8 éve hogy ismerem és hallgatom a Hip Hop műfajt.3 éve írok szöveget,és zenét,és 2 éve freestylozgatok.Én még ezen a gettós Amerikai East Coast Underground Hip Hop-on nőttem fel és még mindig ebbe mozgok szinte én ebből nem tudok kiszakadni,még csak nem rég kezdtem rákattanni itthon a Killakikitt-re meg az NKS-ra,amúgy őket tartom itthon a legrílebbeknek(az ilyen mrbusta meg a többi rtm-es,meg garage-os f.a.s.z.fejt leköpném).Nagyon sok alműfajban készítgetek zenét,leginkább Grime,Hardcore Hip Hop,Horrorcore,Gangsta Rap,Rap-Rock,Rap-Metal, szoktam készíteni,meg beleszoktam keverni néha olyan műfajokat néha mint pl,Hardcore,Hardstyle,Dubstep,Drum and Bass,Electro House,stb.Szövegben leginkább a horror témáknál vagyok,de igyekszem másban is jó lenni,úgy érzem leginkább hogy 3 év alatt én ebbe találtam meg magamat.A sorokat meg a rímeket úgy igyekszem megírni hogy egy hajszál válassza el.Amúgy a legtöbb szövegemet szinte 90%-ban angolul írom,és igyekszem teletenni szlengekkel.Még csak mostanában kezdtem el magyar szöveget írni aminél nem nagyon törődök a szlenggel inkább a rímmel.
Itt egy példa angolból:(Nem tudom ki fogja érteni :D)
1.My rap ain't shit dis fact and cool,
2.Nigguz gon' go da jail cuz they act a fool,
3.I eat fake rappers at breakfast at noon,
4.But I ain't psycho cannibal nigga and goon,
és itt egy példa magyarból:(Ez egy kicsivel lágyabb)
1.Olyan nőkről lenne a legjobb álmodozni,
2.akikbe nem tudnék semmi pénzért kárt okozni,
3.Az ilyenekért tucatjával mennek már toborozni,
4.Ilyen nagy flasheket dob egy életen át porozni.
és itt egy olyan középtájt példa:
1.Odaállok eléd és a zsarukat hívod,
2.Kapsz két pofont ököllel és már a f.a.s.z.t. szívod,
3.Ha tényleg akkora nagy gengszter lennél,
4.nem testőrökkel hanem fegyverrel mennél,
és itt egy durva példa:
1.Hogy szenvedjél b.a.s.z.d. ki én azt látni akarom,
2.Ne is nézz rám többet vagy a szemedet kikaparom,
3.Látom nem tanultál ebből rád küldöm az Ádámot,
4.Ha nem kussolsz el lenyeletek veled egy gránátot,
Szerintetek kéne még gyúrnom vagy elég lesz ez?Az ismerőseimnek tetszik ez a fajta rappelés még mondják is milyen beteg vagyok :D
Na végre egy ember aki mond is valamit :D erre esküszöm innom kell de kajak :D ezt megfogom ünnepelni hogy végre van egy ember aki legalább véleményt nyílvánít fúhúúúúúúúú :D
amúgy még gondolkodok mindig,én leginkább a közvetlen rímpárokat keresem meg,és azt írom le érted?egy szóra több közvetlen rímet keresek,de majd még úgy is alakulni fog.
Én azt fogom első válasznak venni :D
Nah először is, ezt a pályát amit te kigondoltál már a Killakikitt lefoglalta (én is Killkikitt hallgató vagyok)
Ezt úgy kell értelmezni, hogy ha te olyat akarsz nyomni mindenki lenéz, hogy "kö.csög copys" a két Killa se bírja ha utánozzák őket és ezt meg is említik pár szövegükben. A fenti szövegek nem elég frappánsak, tényleg az a tömeg cikk (klisé) egy a sok közül, egy saját flowt kell kigyúrni, hogy felfigyeljenek rá, egy egyedi dolgot amit még nem hallottak, amire azt mondják, hogy "húú na ez fa.sza, van még?". Szóval ez még édes kevés. Egyedül az ambíció ami értékelhető ebből a kérdésből és a válaszaidból. És niggázni csak NIGGÁK niggázhatnak (+EMINEM). A válaszaid többsége elég primitíven lett megfogalmazva, ezen változtass mer sok utálót szerzel ami visszahúz a karierben. És nem tudom miért Bukta vagy Ezssem fan aki szerint ez nem jó mert szerintem se az még se hallgatom őket, sőt szerintem ők a magyar rap rákos sejtjei. Szóval összességében a kérdésedre válaszolva NEM ez nem elég, nagyon kevés.
+ információ rólam ami lehet érdektelen de mindegy:
-10 éve hallgatok Hip Hop-ot
2pac volt a nagy kedvenc de pörgött N.W.A, 50Cent, B.I.G. is 5-6 éve már pörög Magyar rap is nálam. És hidd el vágom azt is, hogy mi az a Hardkore ;)
-4 éve írok szövegeket, 1 éve kezdtem el felvenni is őket.
Most stúdió előtt állok épp illetve a beatmakerkedésbe is belekezdtem. (ezeket csak azért írtam, hogy tudd nem a levegőbe beszélek)
Peace!
Ebbe találtam meg magamat én is,Ezt csak úgy tudnám hogy ne utáljanak ha velük működnék együtt k.u.r.v.a. sokszor,Én már mindenképp a Hardcore/Horrorcore rap nevű alműfajokban akarok elhelyezkedni de kicsit másképpen mint ők ne legyen az hogy másolok.Gondolkodok még mindig hogy mi lehet még ami nincsen ebbe az országban ebben a két alműfajon belül,ami kicsit a kaszabolás felé húz.Még nem is hallottam a Killakikittről se amikor ezt az egészet elkezdtem.Az első kaszabolós szövegeim is angolul vannak mert én annyira amcsi Horrorcore fan voltam,nem tudom a The Keepa,Shy One,Smoke Corleone,Dosia Demon,Sicktanick,J-Blaque ezek a nevek mondanak-e valamit neked.Gondolom a Psychopathic Records az ismerős nem?Én már ebből nem tudok kiszállni úgy érzem hogy ebben ragadtam és ebben is kell maradnom :D
De valahogy még is másnak kell lenni még ebben is. :D
Tudok én másról is nem arról van szó,csak ha épp rossz napom van akkor tök jól esik ilyeneket írkálni,meg ha egy nap egyszer meghallgatok egy ilyesfajta számot,akkor már ezt is kell egész nap hallgatnom,mert ez megnyugtat :D
Leginkább a zenei dolgokról szoktam én ha épp úgy van,
Meg leginkább hogy mi van az Underground meg a Mainstream között,hogy a Mainstreameket szomorú dolog elkurvultnak látni,meg még hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!