Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » GITÁROSOK! Milyen felszerelést...

GITÁROSOK! Milyen felszerelést kell ahhoz venni, hogy kisebb koncerton jól szóljon a gitárom?

Figyelt kérdés
Legfőképpen metalt játszom. Eddig még sohasem koncertoztam, de mostmár úgy érzem elérkeztem ahhoz a szinthez, hogy akár lenyomjak egy koncertet is. Viszont a felszerelésem nem épp a legjobb egy kisebb koncertre. Kisebb koncert alatt 500-1000 fős koncertre gondolok. Milyen ötleteket / verziókat adtok, hogy meglegyen a jó torzítása a gitárnak, de azért a hangja ne moslék legyen és ne kásásodjon mint egyes gagyi torzitópedalaknál. Olvastam róla, hogy a Electro Harmonix Metal Muff jó torzitó. Megéri egy olyat venni vagy vmi jobb erősítő fejet vegyek hangládával? Persze feltételezem, hogy az utóbbiakat mindenféle képpen be kell szerezni, kivéve ha az adott rendezvényen nem adnak felszerelést. Mennyibe jönne ki kb ez? Mondjuk én maximum 200.000ft szánnák rá de örülnék ha esetleg kevesebből is kijönnék. Várom az ötleteket esetleg linkeket.

2015. márc. 5. 22:53
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
0%

Pedálokat el kell felejteni, semmire sem jók, csak hogy elmoslékosítsák a hangot.

Ha metált tolsz, és rendes hangot szeretnél, akkor csöves fejláda, abból is az 50 watt már kompromisszum, 100 watt sokkal népszerűbb.

Ehhez viszont mélyen zsebbe kell nyúlni.

Egy jó ládát 120tól fölfelé lehet találni mostanában, fejek inkább 150-200tól.

2015. márc. 6. 08:53
 2/40 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2015. márc. 6. 09:27
 3/40 anonim ***** válasza:
88%
Na, megpróbálok írni valami értelmeset. Ha eddig még nem koncerteztél, akkor ne 500-1000 fős koncertekkel kezdj. Meg az már bőőőven nem számít kis koncertnek. A jó torzítás meg ízléstől függ. Én azt tanácsolom, először mindenképp vegyél egy jó fej ládát, vagy kombó is jó igazából. 200k-ból már lehet jó cuccot összehozni. Elinte bőven jó lesz valami tranyós cucc is, de abból is persze jobb fajta. Ha annak nem tetszik a torzítása, vagy nem elég, vagy van valami, na akkor vegyél pedált. Az EHX Metal Muffot meg próbáld ki, nekem személyszerint nem annyira jön be a hangzása, de lehet neked tetszeni fog.
2015. márc. 6. 11:22
 4/40 anonim ***** válasza:
51%

Amivel spórolni érdemes:

Elsőre kisebb fejet (15-50) watt venni, 212 ládával.

A méreteken spórolj, ne a minőségen, ezeket később tudod majd könnyen, elemenként fejleszteni.

Használhatóak ezek is, de mindaddig hiányérzeted lesz, amíg nem ölöd bele a pénzt egy nagy cuccba.

2015. márc. 6. 11:39
 5/40 A kérdező kommentje:

Köszi szépen az érveléseket, válaszokat. Nem az volt a célom, hogy vitázás legyen de mindegy. Mondtatok mindannyian pár hasznos infót. Persze azt tudom, hogy inkább a teljesitményen kell spórolni nem pedig a minőségen, de én úgy gondoltam, hogy ha 1 fejre+ládára összeszedem a pénzt, akkor már ne minden évben cseréljem. Kinéztem pár verziót, legyetek szivesek tudnátok mondani véleményt róla, hogy megtenné e?:

Fejek:

[link]

[link]

[link]

Ládák:

[link]

[link]

[link]

Igaz ezek a fejek nem csövesek, de szerintem elég biztatóak :)

2015. márc. 6. 11:51
 6/40 anonim ***** válasza:

Ne másra várd hogy döntsön helyetted

El kell menni és kipróbálni őket!

2015. márc. 6. 12:01
 7/40 anonim ***** válasza:
ÉN azt mondanám ezek közül hogy egyik se tetszik nekem.
2015. márc. 6. 12:02
 8/40 A kérdező kommentje:
Neked pl melyik tetszik akkor? Nekem még elég szímpatikus az Orange Dark Terror, szerintem az már elég ütős lehet, ha már James Root Signature:)
2015. márc. 6. 12:07
 9/40 anonim ***** válasza:
Dimebag is javarészt tranyós erősítőket használt, meg Steve Bello is. Ne értsd félre, én is jobban szeretem a csöves hangzást, de bakker, ők rá az élő (illetve halott) példák rá, hogy azért nem mindig a csöves... és itt nem rád gondoltam;)
2015. márc. 6. 12:56
 10/40 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek:

Véleményem szerint ezek közül a Laney nem valami jó. A Marshallból meg kilehet hozni szép hangzást. Az Orange CR120-nak meg iszonyúan szeretem a hangzását, én közeljövőben tervezek ilyet venni. https://www.youtube.com/watch?v=iSnISznCKSM Nézd meg ezt a videót.

2015. márc. 6. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!