Léteznek még rockzenét kedvelő fiatalok?
Az elsős gimis osztályomban gyakorlatilag csak én hallgatok normális zenét. Néhány csávó ismeri a Maident meg az ACDC-t, de csak felületesen. A többiek mind modern "zajt" hallgatnak. Két végletük van: vagy diszkó vagy hörgős metál. Ez mindenhol így van, vagy csak én kaptam ilyen osztályt?
Kedvenceim: Deep Purple, Pink Floyd, Yes, Rush, Led Zeppelin, Black Sabbath, Van Halen, Toto... ilyenek
én szeretem a rockot. 19éves vagyok. mondjuk nekem a metál meg a punk jobban tetszik.
pl Salvus
Lordi
the grenma
alvin és a mókusok
junkies
dream evil
slipknot
system of a down
rózsaszín pitbull
én szeretem a rockot és a metált is, és az osztályban is van 8-10 rockera 40 főből
én inkább új bandákat hallgatok, abból is metált, BFMV, A7X, Asking Alexandria, Slipknot, Escape the Faate, meg mindenféle metalcoret
de rockot, hard rockot is hallgatok, Three Days Grace, Braking Benjamin, Skillet, meg egy csomó banda, csak most hirtelen ezek jutottak eszembe :D
15/f
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Én minden zenét szívesen meghallgatok, de azt kell hogy mondjam, hogy az általatok eddig felsorolt zenekarok közül egy sem fogott meg. Én az igényes rockzenét szeretem, ami száraz és férfias.
Az a gond a mai fiatalokkal, hogy van egy felületes ismeretük a "régi zenékről", de egy Beatlest nem ismernek. Egyszerűen műveletlenek.
Néha van ilyen, hogy mutatnak nekem egy modern számot, és én jókat röhögök, amikor azt mondom, hogy az ötletet lopták.
Nemrég volt egy "remixe" a Smells Like A Teen Spirit-nek. Szégyen...
Véleményem szerint a mai zenékhez nem kell gondolkodni, mindegyiknek ugyanaz a hangulata és a tempója is. (tuctucról beszélek) Két perc megírni egy ilyen számot.
Csak egy ilyen zenei ízléssel rendelkező embert kell találni, és annak a barátai se lesznek túl különbek!
Én nem a hörgős hanem a pörgős metált szeretem!:)
Metallica, Iron Maiden, Stone Sour, A7X, BFMV, 5FDP...
Hogy mitől lesz száraz?
Írok példákat úgy lesz a legjobb:
ez a száraz: https://www.youtube.com/watch?v=Z-KyQ0EMJ3M
a tempó feszes, nem zúzás - mégis üt, hangosan is hallasz mindent
Nálam a Nirvana a határ: https://www.youtube.com/watch?v=AzBFgDTmwTs
ez olyan nyári, strandolós zene, a legtöbben azért szeretik, mert igénytelen (rendkívül), tehát tombolós
és a nyálas zene: https://www.youtube.com/watch?v=cggf5btb0rA
ez tipikus amerikai, tombolós, strandolós... igazából csak a zúzás a lényege, nincs túl sok mondanivalója, nem kell megérteni
Szegezzük le: szeretem a keményebb zenéket is (az Anthrax, Metallica, Megadeth, Overkill a kedvenceim)
És annyit még hozzáfűznék, hogy pl. a Metallica és a Megadeth (tudjuk miért) hasonlítanak egymásra, de mégis mindegyiknek megvan a maga sajátossága.
Megint hozom példának a nyálas rockot: Meghallgatod, és az összes ugyanolyan. (ez a hörgősre is igaz) Metallica-ban egy ugyanolyan szám nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!