Basszusgitárt gitáreffekttel használva mire számíthatok?
Lesz egy basszgitárom, de nincs semmi kiegészítőm hozzá. A meglévő, Korg AX1500G gitármultival használnám jobb híján.
Mik a tapasztalatok, elfogadhatóan fog szólni? Csak gyakorlásra, a metronóm miatt, meg rákötött CD-lejátszó mellé játszáshoz kellene, szóval nem a felvétel/koncerthangzás számít.
nem annyira érdemes basszerra effektet rakni. nekem is van egy multiefektem basszusgitárra, de nem nagyon használom
egy két hangszín ha szépen ki van keverve jókat csinál de ehez jó fül és hozzáértés kell. amúgy meg már attól karakteresebb a hangja ha egy jó kemény pengetővel játszol. ez a hangzás tisztán szól egy felvételen is.
Igen, nekem is legjobban a natúr hang tetszik, esetleg egy kis kórus, torzítás, ahol a zene megkívánja. Ez a multieffektes megoldás tényleg csak azért került szóba, hogy valahogy egyáltalán megszólaljon a hangszer, meg tudjak metronómra, ill. számokra játszva gyakorolni.
A lényeg csak az, hogy kijöhet-e gitármultiból értékelhető hang, vagy egy kaotikus röfögés lesz a dologból, mert akkor inkább beszerzek egy gyakorló kombót még:-D
az eslő és az utolsó válaszoló vagyok:
a basszusgitárt effekktel. ezt lehet megunni mivel ha nem stúdiózásra használod vagy esetleg zenekarban ahol nagyon kell akkor az efekt csak arra jó hogy otthon kicsit baromkodj vele de sok mindent nem ér szerintem. de lehet hogy ez csak az én véleményem, mert én így jártam. itt porosodik a basszer efek csak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!