Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ti milyen szólógitárt ajánlaná...

Ti milyen szólógitárt ajánlanátok tanulásra?

Figyelt kérdés
Mivel nemrég kezdtem el gitározni, de még nincsen saját gitárom. Bármilyen árkategóriában lehet.

2013. júl. 10. 13:31
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Nem kamu!!!! És csak a véleményeteket kértem, hogy ti milyen gitárt ajánlotok a tanuláshoz!!
2013. júl. 10. 19:08
 22/36 anonim ***** válasza:
Fazekas Efraim! Ne adj már ilyen hülye tanácsokat. Nem értesz még annyira hozzá, úgyhogy ne tereld rossz irányba a kezdőket :D
2013. júl. 10. 19:33
 23/36 LeftBehind ***** válasza:

A legjobb,ha elmész a legközelebbi hangszerboltba és kipróbálod azokat a gitárokat,amik tetszenek és beleesnek a keretbe. Úgyis neked kell érezned,hogy melyikre áll legjobban a kezed,melyik hangja tetszik a legjobban,ezt mi nem tudjuk eldönteni helyetted.

Egyébként én felvinném az árat olyan 150 000 köré. Ha már egyszer gitárt veszel,akkor az legyen tényleg jó - kemény,tömör fából és jó hangszedőkkel. Nem számít milyen gitáros van,szar gitáron nem lehet játszani mert csak belefásulsz.

2013. júl. 10. 22:23
 24/36 anonim ***** válasza:

"kemény,tömör fából "

És elmondanád, ezt hogy állapítja meg a boltban? :)

Egyébként is marhaság, miért kéne keménynek lennie?

Az éger, a hárs, a nyárfa egyik se kemény, mégis gyakran használt anyag a testnek.

Tömör... na, akkor már üreges testű gitárt nem is lehetne venni? Amúgy a Les Paul-ok nagy része is már régóta könnyítés céljából tele van marva üregekkel. (chambered body)...

Ha meg arra célzol, hogy laminált-e, az leginkább a nagyon olcsó távol-keleti noname kategóriában fordul elő, de amúgy ezt se fogja tudni megállapítani, amíg le nem szedi az elektronika takarólapját, hogy belenézzen...

2013. júl. 11. 01:25
 25/36 anonim ***** válasza:
És teljesen felesleges kezdőnek 150 ezerért gitárt venni, főleg mivel lehet hogy fél év múlva abbahagyja, és bukik rajta soktízezret. Olyan 50-60 közt újonnan lehet találni jobb gitárokat (pl Squier Affinity ha strat), ha van rá pénz akkor én ink azt venném mint egy bulletet. Sokkal jobb minőség.
2013. júl. 11. 10:44
 26/36 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem az 50 vagy 150ezer forintnál van különbség, hogy mennyit bukik, hanem hogy új, vagy használt. Ha megveszi a 60ezres affinityt, és eladja használtan 30ért, akkor elég sokat bukik rajta. De ha 150ért vesz egy nagyon jó árú használt gitárt, akkor azt nem kell annyival olcsóbban adnia.
2013. júl. 11. 10:52
 27/36 anonim ***** válasza:
Csak gondolom nem akar a kérdező használtat venni. Meg most ez olyan dolog, hogy atombombával lehet kacsára vadászni, csak minek?
2013. júl. 11. 11:02
 28/36 LeftBehind ***** válasza:

24. Egyszerű - a gitárt nekitámasztja valaminek,ami fából van,majd megpendíti a húrokat. Ha a hang felerősödik,a gitár jól veszi fel a rezgést,a fa is jó minőségű.

25. Hát azt már neki kell eldöntenie,hogy mennyire akarja komolyan venni.

2013. júl. 11. 15:00
 29/36 anonim ***** válasza:

Sajnos az én agyamba nem fogannak meg ilyen kreatív gondolatok a gitárteszteléssel kapcsolatban, fejtsd már ki bővebben pontosan hogyan is működik ez a teszt és milyen módon mutatja ki a gitár fájának minőségét, milyet fogsz hallani, ha nem kemény és tömör a fa, ahogy szerinted lennie kell és milyet fogsz hallani, ha az?

Mi ennek az alapja akusztikailag?

2013. júl. 11. 15:23
 30/36 anonim ***** válasza:

Annyira szeretném tudni a módját ennem a kiváló tesztelési technikának, nem hagy nyugodni.

Tehát ha jól értem, mindegy minek támasztom neki a gitárt, csak fából legyen. Lehet seprűnyél, hordó, polc, szék, tartógerenda, faház, vagy egy másik gitár.

És ha mondjuk egy másik gitárnak támasztom, akkor melyik gitár fájának minőségét fogja mutatni ez a tudományos teszt?

Nyilván sok múlik azon, hogy helyesen támasszam neki, ezért szeretném tudni, hogy a a gitár melyik részét és mekkora felületen kell nekitámasztani? Az elejét? a hátulját? Az oldalát? a fejet?

És foghatom közben a kezemmel, vagy úgy kell hagyni, nekitámasztva és csak úgy távolról megérintve megpendíteni a húrt?

Csak hogy biztosan jól tudjam kivitelezni a technikát...

2013. júl. 11. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!