Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitározáshoz kellene hangkárty...

Gitározáshoz kellene hangkártya. A 2 közül jó lenne valamelyik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék venni egy hangkártyát gitározáshoz. Próbálgattam szoftvereket alaplapi hangkártyával, és ASIOval, de nem sok értelme volt. Fontos lenne, hogy szép, tiszta minőséget kapjak. Persze nem muszáj studio minőség, de fontos lenne, hogy ne késsen, ne recsegjen, és ne susogjon. Mert akkor mind1, ha marad az alaplapi :) Szóval rengeteg helyen olvasom, hogy a Line6 hangkártya nagyon jó, profik is használják. Én is ezt venném, de még használtan is majdnem a duplája annak, amit kinéztem. Mennyire érdemes a lentebb linkeltekért pénzt adni? Mert azért feleslegesen sem szeretnék pénzt kidobni. Itthoni kis demók készítésére, gyakorlásra kellene.

[link]

[link]

2013. júl. 10. 11:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szokták szeretni a Steinberg UR22-t is épp a Yamaha előfokok miatt, és 50 körül egész sokoldalú és jó minőségű. Persze olyat is kéne kérdezni, aki használja a gitárbemenetet. Aztán még persze szemezgetni kell a gitáreffekt-plugin piacon is... De gondoltam leírom, mert ha lehet hinni az általános vélekedésnek, nagyon jó kis társ ez a kártya.

Azért azt hozzá kell tenni: igazán észlelhetetlenül kicsi késésekhez jobb egy i5 vagy i7, és az olcsó alaplapoknak is jobb utánanézni vásárlás előtt, hogy nincs-e valami hülye szokásuk, ami üti a low latency felhasználást.

2013. júl. 11. 23:23
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Aktív gitár: meghallgattam a szerzeményeid. Gratulálok! A "Nem az enyém" c. Blues felvétel különösen tetszett. Milyen gitárral készült a felvétel?

2013. júl. 16. 14:54
 13/13 anonim ***** válasza:

Köszönöm! :)

Fogós kérdés, elég rég volt már... úgy rémlik, azt egy Cort KX1Q gitár volt, EMG 89-es hangszedőkkel (ez a dual mode pickup, vagyis van benne egy single és egy humbucker is, külön előerősítővel), a felvétel egy Boss Micro BR-rel készült.

Arra már nem emlékszem, hogy a Micro BR beépített COSM effektjét használtam, vagy a Digitech RP50 pedált.

2013. júl. 16. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!