Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek megéri egy Epiphon...

Szerintetek megéri egy Epiphone SG?

Figyelt kérdés
jelenleg egy Cort G250-esem van. Nagyon jó kis cucc, Marshall erősítővel nagyon jól szól, teljesen elégedett vagyok vele. Viszont gondolkozom, hogy eladom és veszek egy Epiphone (és szigorúen nem Gibson, az túl drága) SG-t. Szerintetek megéri? Tudom, hogy teljesen különböző karakterű hangszerek, de mégis.

2013. jún. 10. 18:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Epi sg van tökolcsón és drágábban is, ami drágább is legalább két-három kilóval olcsóbb egy gibónál. Én még a gibón is hezitálnék, tehát: nem! Ne vegyél, ha csóró vagy, használd a Cort-ot, jó az. A hangszerészemhez rendszeresen hoznak törött nyakú, nyakzsebből kifordult SG-ket, nem kell ez neked.
2013. jún. 11. 17:17
 2/6 anonim ***** válasza:
A ragasztott nyakú Epiphoneok, már teljesen jól használható gitárok. Nyilván valóan nem Gibsonok, de ha az ember mindenképp SG-t szeretne, és nincs pénze Gibsonra, akkor jó választás az Epi.
2013. jún. 11. 19:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Mondjuk kezdjük ott, hogy vigyázni kell a gitárra, akkor nem törik el. :) A törés sokkal inkább a hanyag tulajdonos hibája.

Bár kétségtelen, hogy a konstrukción is lehetne valamennyire javítani, de nem csak az SG, hanem minden Gibson hajlamos a nyaktörésre (a Les Paul is, akár Gbson, akár EpiphoneÖ, elsősorban a fejnél, köszönhetően a fej-nyak szögnek és annak, hogy épp annál a résznél a legvékonyabb az anyag.

Állványon (záródón) vagy tokban tartani, straplockot vagy más megoldást használni játék közben.

Falnak, erősítőnek nem támasztani, mert jó eséllyel egyszer eldől.

2013. jún. 11. 22:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a Cort, vagy az LTD is jobb választás az Epinél.
2013. jún. 12. 05:55
 5/6 A kérdező kommentje:
hát, eléggé elbizonytalanodtam... ennyire sz.r egy Epi Sg?
2013. jún. 12. 20:41
 6/6 anonim ***** válasza:
ja...tökből van a test a nyak satrafából a hangszedők meg tejbegrízből:-) SG a gibo standardnál kezdődik, épp ezért ha már rászánja ember a pénzt, még a specal-t sem szabad megvenni. Amint láttam, most egy LP fazonod van, szerintem amit abból nem hozol ki, hiába is keresnéd a visítós SG-ben. Azt szokták mondani az Sg egy dolgot tud, de azt nagyon. Ha vacakot veszel, ami csak olyan formájú akkor azt az egyet sem..tehát, nem érdemes. Javaslom nézegess összehasonlításokat a youtube-on.
2013. jún. 13. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!