Mit esznek annyian a Kárpátián?
Magam is zenélek már lassan 10 éve (göteborgi death metal)
és épp ésszel képtelen vagyok felfogni miért ajnározzák olyan sokan a Kárpátia zenekart.
Zeneileg kimerülnek az ötlettelen 3 akkordban.
Az énekesük valami fertelmesen rossz. Bántás nélkül mondom nem tud énekelni.
A szövegek pedig néhol fogom a fejem olyan rosszak, erőltetettek.
Egyszerűen nem veszi észre a tömeg, hogy ez nem nemzeti érzelmű banda, hanem "MAGYARKODÓ"
Nem attól lesz egy banda ténylegesen Magyar érzelmű, hogy minden dalban megemlíti Trianont, Erdélyt, és Istent.
Remélem nem csak én vagyok olyan aki tényleg Magyarnak tartja magát, de a kárpátiától a falra mászik.
Azért hozzátenném,hogy a Death Metál és a Kárpátia azért kicsit különböző :)
Egyébként egyetértek veled,de azért nem merném egyértelműen kijelenteni,hogy pusztán magyarkodó. Lehet,hogy nem az(vagy nem annak indultak),de a sok divathazafi miatt az lett. Persze ez csak a feltevésem,lehet,hogy hülyeség :)
A rajongók közt sem mindenki magyarkodó azért(bár ezt nem is említetted).
Mindenesetre én annyira sosem szerettem őket,mert nem az én stílusom ez a "lájtos" Rock :)
Én sem értem. De a zene pontosan az a dolog, amit soha senki nem fog megérteni, hogy a másik miért szeret, vagy nem szeret valamit. A zene mindenkiből más érzéseket vált ki. Hiába fogok megmutatni a kedvenc számod valakinek nagy lelkesen, nem fogja érezni azt, amit te érzel közben, és nem fogja úgy megérteni. Ahogy neked is csak egy zene lesz az, amit ő nagy rajongással mutat.
De rátérve a mondanivalódra, értem, mit akarsz vele kifejezni, és egyet is értek veled, és az előttem hozzászólókkal is. Sokan ezzel mutatják ki, hogy ők mennyire hazafias magyarok. Határon túli magyarként személyesen is sok ilyet ismerek. Nem vagyok oda a Kárpátiáért, de én se tartom magam kevésbé magyarnak, mint ők. Itt a városomban (tőlem 1-2km-re) jelenleg Kárpátia koncert van. Érdekes véletlen :)
Esetleg kérdező, neked is a Beregszászi koncert ihlette meg a kérdésed?
Ki nem állhatom a Kárpátiát.
Egy zenétől senki jobb hazafi, vagy kevésbé hazafi.
Ha kiállok a térre üvöltözni, hogy vesszen trianon, akkor már hazafi vagyok?
Mondjak nektek egy hazafit? Téglás Zoli.
Ha nem ismernétek ő amerikában egy igen híres énekes. Kint született, de még is úgy hangoztatja, hogy ő magyar, magyar motívumokkal van tetoválva.
Megnézném, hogy a mostani "hazafiak" mikor csinálnának ilyeneket. Mondjuk csak úgy lehet valaki hazafi, ha nem él az országban, mert akkor nem szopja itt végig az életet, és csak a szépet látja meg.
Egyébként én sem értem mit esznek bennük, és teljes mértékben egyetértek veled.
A facebookon láttam belinkelve az új klippjüket (hintaló) és kíváncsiságból rákattintottam, förtelem...
A kommentek szerint viszont mintha egy Beatles feat Michael Jackson feat Metallica összefogás lett volna az összes létező világsztár segítségével úgy ajnározzák, és ez nekem egyszerűen kicsit sok(k).
Rengeteg zenét meghallgatok, és szeretek de a kárpátia annyira mű, és annyira erőltetett, hogy arra szavaim is alig vannak. örülök neki, hogy nem vagyok egyedül!
In Flames They Trust I,,I
Nem csak te vagy!!!
Én 15 éves vagyok és én lehet hogy közhelyesen hangzik de pontosan ugyanígy gondolom. Szerintem azt eszik rajta hogy az embereket megetették ezzel a dologgal, hogy velünk hogy kicsesztek (ami végülis nem hazugság) és mennyire rossz nekünk hogy elvették a területeket (szintén igaz) de ebbe a baj csak az, hogy ezt nem egy összetartó erőként hanem egy igénytelen huligán erőként használják ki az embereken. Az embereknek pedig jólesik hogy van egy zene amire együtt huligánkodhatnak, vicsoroghatnak hasonlóan megvezetett embertársaikkal. A Kárpátia szerintem ezt használja ki rohadtul pofátlanul mivel érték nincs sem a szövegükben sem a zenéjükben, tehetségtelen, képzetlen kis senkik.
Off
Egyébként az első írta hogy FankaDeli rossz. Egyrészt ő már ennél sokkal bölcsebb, és igényesebb zenét játszik, ami rengeteg mondanivalóval van teli, és 2008 előtt is viszonylag igényes igaz zenét játszott. Volt egy 1.5 év amikor a Magyar földre és a Magyarok nyilai megjelent, azzal vonható maximum párhuzam, de mindkettő zeneileg szerintem egyrészt sokkal jobb, másrészt a Magyar földre egy korrekt magyar érzelmű lemez, amit így egyszer elsütni, igényes zenére, nem bűn szerintem. A magyarok nyilai pedig inkább a mai világunkról szól, nem a történelmünkről, ott inkább politizál, ami viszont nem is jellemző a Kárpátiára. Egyébként az egyik legrosszabb lemeze szeritem a Magyarok nyilai.
Hát, fankadeliről csak ennyit:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__4447751-szer..
Én nem ismerem annyira, de szerintem kellően kifejtették az érveiket az ottani válaszolók.
Egyébként nem tudom, milyen huligánokról beszélsz, Te szerintem a skinheadekre gondolsz. Bár lehet, hogy járnak Kárpátia koncertre is, de úgy tudom, oda nem ők járnak többségében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!