Meg szeretnék tanulni gitározni, és most akarok majd venni egy gitárt. Milyen vegyek, mire figyeljek?
Nagyon örülnék neki, ha valaki segítene nekem :) Nagyon laikus vagyok, nem tudok semmit...
Ezeket néztem ki eddig:
És még amit nem tudok linkelni: MSA CW 200 Western gitár.
Ha nem is netről rendelem, hanem boltban vesszük, mire figyeljek a gitár felépítését illetően? hogy a húr nem legyen túl közel a nyakhoz/gerinchez, meg ilyenek? Milyen hasonló apróságok vannak még?
Köszönöm szépen :)
16/L
Én semmiképp sem rendelnék gitárt internetről. Azt kézbe kell venni, kipróbálni a fogását, hogy átéred-e kényelmesen a húrokat, kipróbálni a hangzását...
Az pedig, hogy nylon- vagy fémhúros legyen-e, attól függ, milyen zenéket szeretsz játszani. Én azért szeretem az előbbit, mert nem sikálok, nem használok pengetőt, ujjal pengetek és bontok, a hangszeremnek lágy, meleg hangja van, ez illik a nem túl erős énekhangomhoz, és nem vesznek meg a szomszédok tőle. A fémhúrosnak erősebb, csengő hangja van. Buliba, fellépéshez alkalmasabb.
Na, emberek, megrendeltem azt a szettet a netről :) Mindenki rábólintott, itthon is azt mondták, hogy jónak tűnik, egy gitáros ismerősöm is azt mondta, hogy ő megrendelné, úgyhogy minden oké volt :) Fizetésnél is lehetett választani a futárnak fizetést :)
Ha baj lesz vele esetleg, akkor 8 napon belül visszaküldöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!