Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitározni akarok! Szüleim nem...

WyLToR kérdése:

Gitározni akarok! Szüleim nem engedik mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nemrég az ismerőseim kitalálták hogy bandát alakítanak jövő év nyarára addigra felajánlották hogy ha megtanulok basszusgitározni akkor játszhatok a bandában. Nos ezt szüleimnek még nem mondtam el de valamikor beakarom jelenteni hogy elakarom kezdeni. Eddig is érdekelt ez a műfaj csak nem mertem hozzáfogni nem kaptam lehetőséget erre. Most hogy eljött nem tudom hogy fogjak hozzá.

Nem tudom hogy van-e értelme elkezdeni, nemrég fellángolt újra ez az ötlet így el határoztam (régebben is volt rá példa akkor el is kezdtem volna csak a tanulmányok mellett nem bírtam volna) most azt hiszem eljött az idő.

Hogy kezdjek hozzá? Hogy mondjam meg szüleimnek? Engedékenyek mikor városba megyek "iszogatni" beengednek mikor kések elfogadják de amikor ilyen fellángolásom van akkor leoltanak a pi***ba. Segítsetek hogy kezdjek neki

16/F

2013. márc. 25. 21:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az a legegyszerűbb, ha fogod a gitárra megkeresett pénzedet és elmész gitárt venni. Aztán megmutatod szüleidnek, hogy ezt vetted a pénzedből. Csak nem fogják kidobni. Amúgy is ez "csak" egy gitár, nem értem ezen mit nem lehet engedni.
2013. márc. 25. 22:01
 2/9 anonim ***** válasza:

16 éves vagy, most már vállalhatsz diákmunkát. Megkeresed a gitárra a pénzt, megveszed. Az már a tied, nem vehetik el.

Nem sokára felnőtt leszel, kezdj el kicsit a talpadra állni.

2013. márc. 26. 05:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha van rá pénzed akkor sz*rd le mit mondanak.

Ha nincs akkor meg próbáld meggyőzni őket.

Am magában egy basszgitár nem lesz elég, kell egy erősítő is, mert gépen nem igazán szól (kivéve ha van hangkártyád, bár még nem próbáltam).

Nekem egy Baltimore(25k) van, és nagyon jó az árhoz képest.

Johnson warrior kombó(~16k volt) jól szól, ha teszek rá 3-4 kg súlyt :D

Szóval elég a (majdnem)legolcsóbb cucc, ha nincs annyi pénzed, vagy használt.

2013. márc. 26. 12:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Vedd meg magad! Én 12 éves létemre magamnak vettem meg mondjuk majdnem az ablakon távozott.
2013. márc. 26. 13:06
 5/9 gulyci91 válasza:
100%
igen csatlakoznék az előttem szólókhoz, annyival kiegészíteném, hogy a szőlők ilyenek, próbálnak lebeszélni mindenről olyan dologról amiben azt érzik, hogy csak fellángolás. Nekem se volt másképp, én mondjuk kicsit idősebb voltam így nem volt beleszólásuk, de egyáltalán nem támogatták a dolgot, most meg büszkék rám, hogy megtanultam, ez ilyen. HA igazán azt érzed, hogy szeretnél gitározni akkor vállalj munkát ezzel magadnak is bizonyítod, hogy nem csak fellángolás mert képes vagy érte dolgozni. Aztán vágj bele, zenekarban játszani fantasztikus dolog.
2013. márc. 27. 11:03
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket Így is teszek
2013. márc. 27. 13:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Amikor bejelentettem a szüleimnek, hogy gitározni szeretnék, azt gondolták, hogy csak fellángolás, és nem vették komolyan. Apukám régen nagyon sokat gitározott, csak megsérült az egyik keze, ezért abbahagyta, miután egy-két év után szinte teljesen rendbejött, valamiért nem kezdte újra a gitárt. Eleinte még segített is, amikor tanulni kezdtem, de nagyon nem hitte el, hogy ez a gitárdolog nem csak rövid ideig fog tartani nálam. Aztán ahogy egy idő után már jobban tudtam gitározni, mint ő, megváltozott a véleménye :) Amikor mondtam szüleimnek, hogy szeretnék elektromos gitárt venni, akkor adtak is bele pénzt, mert már látták, hogy ez nem csak fellángolás. Akkor 14 voltam. Most 16 vagyok, és még mindig imádok gitározni, sőt, időközben bassgitáron is elkezdtem tanulni.
2013. márc. 28. 15:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor, ha megtanulsz:))) Az azért nem olyan egyszerű..akkor kb életed végig nem lenne bandád majd...
2013. márc. 31. 23:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha valamelyik szülőd engedékenyebb (nekem pl. anyukám), akkor kezd el szépen lassan fűzni, de tényleg csak óvatosan. :) Aztán, ha úgy érzed, hogy már melletted áll, akkor meggyőzheti a másik szülődet a dologról!
2013. jún. 29. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!