Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Meg szeretnék tanulni gitározn...

Meg szeretnék tanulni gitározni, és most akarok majd venni egy gitárt. Milyen vegyek, mire figyeljek?

Figyelt kérdés

Nagyon örülnék neki, ha valaki segítene nekem :) Nagyon laikus vagyok, nem tudok semmit...

Ezeket néztem ki eddig:

[link]

[link]

És még amit nem tudok linkelni: MSA CW 200 Western gitár.

Ha nem is netről rendelem, hanem boltban vesszük, mire figyeljek a gitár felépítését illetően? hogy a húr nem legyen túl közel a nyakhoz/gerinchez, meg ilyenek? Milyen hasonló apróságok vannak még?

Köszönöm szépen :)

16/L

2013. máj. 23. 22:03
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Ha kezdő vagy és lány, nylonhúrosat vegyél, mert a fémhúr kikészíti az ujjad. Ha kicsi a kezed, olyan hangszert válassz, aminek közel vannak egymáshoz a húrjai. Ha teljesen kezdő vagy, nem érdemes drága hangszert venni, mert lehet, hogy megunod, és fölöslegesen dobtál ki egy halom pénzt.

Én a Muszty-Dobay féle gitáriskolából tanultam meg gitározni tanári segítség nélkül. Ajánlom neked ezt a könyvet, de a netről is letöltheted, és megtalálhatod a honlapon azoknak a daloknak a kottáit is, amelyeket már öt vagy hat kötetben kiadtak.

Ide linkelem a honlapjukat, mindjárt a kezdőlapon találsz egy olyan linket, hogy "Gitárvásárlás kezdőknek".

[link]

2013. máj. 23. 22:26
 2/25 A kérdező kommentje:

Ó, de köszönöm <3 <3

Na, az én ujjaim most kikészültek volna, ha Te nem szólsz :P

Majd holnap átnézem tüzetesebben ezt az oldalt, ma már nincs hozzá agyam. Köszönöm :)

2013. máj. 23. 22:30
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen. Kívánom, hogy legyen benne annyi örömed, mint nekem volt... és még mindig, 30 év után :)
2013. máj. 23. 22:34
 4/25 A kérdező kommentje:
Ohh, az szép! :) 30 év? Nem semmi :) Annyira szeretem a zenét, és annyira szeretek énekelgetni, és annyira az életem, hogy biztosan sok örömöt fogok benne találni :)
2013. máj. 23. 22:37
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

nem értek egyet az előző hozzászólóval, lévén az acélhúr nem azért van, hogy kikészítse az ujjaidat, hanem tök más hangzása van, más műfajra használják. nylonhúros gitárt leginkább klasszikus zenéhez használnak (ha klasszikust akarsz tanulni, akkor persze olyat kell venni), és gondolom, neked inkább akkordozáshoz, meg később majd szólózáshoz kell, ami meg nylonhúroson pocsékul szól/nem lehet. tény, hogy az első egy-két héten kicsit kellemetlen lesz az ujjaidnak, de hozzászoksz idővel, nylonhúrosról való váltáskor ezzel ugyanúgy meg kéne küzdened. azok közül, amiket írtál a fender meg a cort a legjobbak, ezen belül is a cortot ajánlanám, mert nekik a legjobbak az olcsó/középkategóriás gitárjaik. vásárlásnál meg nézd meg, hogy kényelmesen álljon neked, meg nem árt elvinni vki gitáros ismerősödet, hogy megnézegesse, hogy rendesen be van-e állítva, meg úgy általában kényelmes-e a fogása, és jól szól(cortoknál amúgy nem igazán szoktak ilyen problémák lenni, fendert nem annyira ismerem).

jó zenélést!:)

17/f/gitáros

2013. máj. 23. 23:48
 6/25 anonim ***** válasza:
Elnézést az első hozzászólótól, de én sem értek vele egyet. Én nő létemre acélhúros Westernnel kezdtem. Annyival nem vágja jobban az ujjad, mint amennyivel jobban kitudod használni bármilyen műfajhoz. Annyiban szerintem könnyebb a klasszikusnál, hogy keskenyebb a nyaka és könnyebben átfogod a húrokat. Ha valóban ekkora szenvedéllyel indulsz neki, észre sem fogod venni , hogy kicsit fáj, és pár héten belül hozzászoksz. Ezen át kell esni mielőbb.
2013. máj. 24. 08:56
 7/25 anonim ***** válasza:
Szerintem is fémhúrosat vegyél.
2013. máj. 24. 11:41
 8/25 A kérdező kommentje:
Na, de jól megbolondítjátok az embert :D Az első hozzászóló által linkelt oldalon is azt írják, hogy ne fémhúrosat vegyen egy kezdő... szóval nem tudom. De akkor majd fémhúrosat fogok venni, és körülnézek a cortoknál :)
2013. máj. 24. 15:07
 9/25 A kérdező kommentje:

MSA CW-200 - Western gitár

Test: 4 réŠszes, furnírozott világos lucfenyő

SzéŠl: barna hársfa

Magas f?Šny??

??jez??st bundokkal

Bruttó ár: 18 600 Ft

Erről vélemény?

2013. máj. 24. 15:10
 10/25 anonim ***** válasza:
A Cortok nem rosszak. Az MSA-t nem ismerem de szerintem kezdésnek és hobbinak megteszi.
2013. máj. 24. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!