Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Meg szeretnék tanulni gitározn...

Meg szeretnék tanulni gitározni, és most akarok majd venni egy gitárt. Milyen vegyek, mire figyeljek?

Figyelt kérdés

Nagyon örülnék neki, ha valaki segítene nekem :) Nagyon laikus vagyok, nem tudok semmit...

Ezeket néztem ki eddig:

[link]

[link]

És még amit nem tudok linkelni: MSA CW 200 Western gitár.

Ha nem is netről rendelem, hanem boltban vesszük, mire figyeljek a gitár felépítését illetően? hogy a húr nem legyen túl közel a nyakhoz/gerinchez, meg ilyenek? Milyen hasonló apróságok vannak még?

Köszönöm szépen :)

16/L

2013. máj. 23. 22:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ha boltban veszed meg, érdemes megfigyelni a bundozást is, mert velem pont most fordult elő, hogy megrendeltem az általad is linkelt fendert, és csörgött-zörgött az e1-es húrja a 12. bundnál, mert a 13. érintő nem volt a helyén.

Szóval arra mindenképp figyelj, hogy ne adjon tompa, zörgő hangot egyik bundon sem.

2013. máj. 24. 17:13
 12/25 A kérdező kommentje:
Ó, ez a Cort nagyon drága :D Azért 60 ezerért mégsem fogok venni gitárt, főleg nem kezdésnek :D Szerintem beérem majd azzal a gitáros szettel, amit a kérdés alatt linkeltem... mert szerintem az tök jó ~30 ezerért, hogy van hozzá tok, meg hangoló, meg pengető, meg ilyesmi...
2013. máj. 24. 17:14
 13/25 A kérdező kommentje:

Oké, köszi utolsó! :)

Egyébként fuck yeah, lebuktam, szőke vagyok XD Most látom, hogy a gitár szett is Cort... akkor az most tökéletes lenne elvileg? :P Mert márkában is jó, ahogy írjátok, meg szett is, nem is drága...

2013. máj. 24. 17:19
 14/25 anonim ***** válasza:

Kezdésnek ideális az a szett, amit linkeltél.

Aligha találsz jobbat, jobb áron.

Esetleg olyat ami kicsit jobban tetszik.

Mondjuk szerintem a fekete akusztikus gitároknál nemigen van szebb :D

2013. máj. 24. 17:22
 15/25 A kérdező kommentje:

Oké, akkor most már megbizonyosodtam arról, hogy ezt rendelem meg :)

Ejj, ne kötekedj, a barna pont tökéletes!! :P :D Egyébként tényleg, a feketék is nagyon szépek... de nem tudom... nekem a barna valahogy természetesebb :)

Majd holnap felhívom őket, hogy ez a gitár nylon vagy fémhúros-e, mostmár lekéstem a telefonálásról... de szerinted melyik lenne jobb, fém vagy a nylon húros? A fémről azt hallottam, hogy nehéz hozzászokni, de nem gyengén szebben szól, a nylonon meg könnyebb játszani, viszont nem szól úgy...

2013. máj. 24. 17:27
 16/25 anonim ***** válasza:

[link]

Ha még erről beszélünk, akkor ez biztosan fémhúros :D

Valamivel nehezebb hozzászokni, az igaz, de ha idővel esetleg kedved támad elektromoson játszani, akkor az akusztikusról jóval könnyebb átállni.

Egyébként, hogy melyik hogy szól: igazán összehasonlítani nem lehet őket, mert egész más a kettő.

http://www.youtube.com/watch?v=CS8fpgZbFKA

Ez a videó jól szemlélteti a fő különbségeket.

(A kék az akusztikus, a barna a klasszikus :) )

2013. máj. 24. 17:33
 17/25 A kérdező kommentje:
Nekem szebben szól, amikor a fémhúron játszik :) A nylon húrosnak tényleg olyan klasszikus hangzása van, a fémesnek meg van egy kis utóhangja, és olyan élet telibb lesz, vagy nem tudom...
2013. máj. 24. 18:19
 18/25 anonim ***** válasza:

Hát Cortor ajánlanák ha poposabb zenét játszol western fémhúros gitár a barátod. MSA hát nekem baráti körömben 3 msa gitár tulajdonod van az 1. vagyok én ez volt az első gitárom anno

2. unokahugom ő kifogott egy teljeesen használhatatlan sz@rt

3. haverom ő ugyan olyan "jót" fogott ki mint én!

Ajánlom,de csak úgy ha biztos vagy benne hogy nem veszi el a kedved a 50% esélyes hogy rossz hangszer. Na de hogy ne keserítselek el nekem több éve barátom 6 éves koromban kezdtem a gitározást tatám segítségével 9 évesen vettem az első gitárom ami most 4 éves és remek állapotban van! igaz a húrok szarok,de könnyű és időt álló a hangolás. Bár valószínű hogy szar a fa ezért nem olyan érzékeny vagy csak jó kulcsok vannak rajta. (ezt nem biztosra tudom lehet hülyeség) Én megvoltam vele elégedve sokáig. Most már jó pár gitár hátam mögött van és legújabban gibson hummingbird gitáron játszok tatám jóvoltából már nekem az a 18e gitár poni himbilimbi,de első gitárom volt és imádom

ajánlom,de mellé nyúlhatsz ha szeretnéd tudok küldeni egy kis videót a gitár hangjáról

2013. máj. 24. 18:47
 19/25 anonim ***** válasza:
a gitár amit írtam [link]
2013. máj. 24. 18:50
 20/25 A kérdező kommentje:
A gitárszettet fogom megrendelni szerintem... tök jó fémhúrós, jól néz ki, Cort, nem drága, sok cucc van hozzá... nekem ennél több nem kell egyelőre :) Csak félek egy kicsit az internetes rendelés miatt, hogy vajon jó lesz-e minden... mármint alapból, szép hangzása lesz-e... ha nem, visszaküldöm, vagy kicseréltetem, vagy valami, elvileg 2 év garanciás
2013. máj. 24. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!