Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek ki a legjobb...

Szerintetek ki a legjobb gitáros a világon?

Figyelt kérdés
Konkrét válaszokat kérek.Tudom,hogy kicsit hülye a kérdés és annyi jó gitáros van,hogy nem lehet lebontani 1 legjobbja de pont ez a kérdés lényege. Vonatkoztass el attól,hogy milyen dalokat írt ,mennyire neves ember, csak technikai tudás érdekel,gyorsaság,sokszínűség . PL Ilyeneket ne írjatok légyszi,hogy Jimmy Hendrix jobban játszik mint Dimebag Darrel mert ez egy baromság .

2013. máj. 12. 14:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
92%

Fred Durst sem maradhat ki a felsorolásból!

http://www.youtube.com/watch?v=2MI-_jWAmlE

2013. júl. 30. 14:15
 62/74 anonim ***** válasza:
88%

"A kérdés a technikai tudás volt, és ebben Cobain a béka segge alatt van. Biztos hatalmas sztár volt meg sokat elértek, de mint írtam ment Biebernek is. Ez a tudásból semmit nem tükröz."

Cobain meg Santana nem tappingel, nem sweepel. Cserébe ezt hajszolja mindenki, ez lett a divat Van Halen, de inkább Vai óta. Legalább annyira divat, mint 20 éve Cobain volt, vagy mint most Bieber, csak más célcsoportnak. Ez az értékrend az előadásmódot nem sorolja a technikai elemek közé, pedig ott lenne a helye, mivel ez emel ki egy gitárost vagy gitáros-énekest a tömegből, ez ad mögé tartalmat. 3-4 akkord és egy egyszerű szóló 3 percben lehet több egy agyonprofesszorizált 10 perces zenei akrobatamutatványnál. Amíg az utóbbi stílust követők kópiák maradnak a kocsmában, az előbbit igazán egyedi módon képviselők nagyok lesznek.

2013. júl. 30. 15:49
 63/74 anonim ***** válasza:
91%

"Cobain meg Santana nem tappingel, nem sweepel."

Ne, tényleg nem?

"Cserébe ezt hajszolja mindenki, ez lett a divat Van Halen, de inkább Vai óta."

Én annyira nem bánom, hogy a technikai tudás a követendő példa és nem a Cobain féle igénytelen bedrogozott gitárszétverés.

"Legalább annyira divat, mint 20 éve Cobain volt, vagy mint most Bieber, csak más célcsoportnak."

Akkor mi a probléma? Majd ez is elmúlik egyszer.

"Ez az értékrend az előadásmódot nem sorolja a technikai elemek közé"

Mert nem is tartozik oda.

"pedig ott lenne a helye, mivel ez emel ki egy gitárost vagy gitáros-énekest a tömegből, ez ad mögé tartalmat."

Igen, ez így van. Azt még mindig nem értem, hogy az általad említett két gitárosnak mi köze ehhez, mert ők ezekben sem túl jók.

"3-4 akkord és egy egyszerű szóló 3 percben lehet több egy agyonprofesszorizált 10 perces zenei akrobatamutatványnál."

Nem, nem lehet több. 3 akkordot bármelyik tini pánkzenekar össze tud dobni, az nem művészet. Művészet onnantól lesz, hogy nem minden feltörekvő bugris képes rá.

"Amíg az utóbbi stílust követők kópiák maradnak a kocsmában, az előbbit igazán egyedi módon képviselők nagyok lesznek."

Ez meg még mindig orbitális baromság.

2013. júl. 30. 15:55
 64/74 anonim ***** válasza:
91%

Az egy dolog, hogy nem attól lesz jó a dal, hogy 3percben akar megmutatni a gitáros 20évnyi gyakorlást, viszont ha a technikai hiányosságai lekorlátolják a kifejezést, akkor az bizony a gitárost minősíti, nem?

Másrészt, Santana kiadott jópár albumot, igazam van? Talán 22 studió albuma van. Lehet hogy 1-1 dalában nagyon elkapta a hangulatot, de minél több hiányossága van egy gitárosnak, annál hamarabb lesz unalmas. 22album pedig már elég sok ahhoz, hogy az ember jogosan elvárja, hogy mutasson újat.

És valaki mutassa már meg, hogy mit "értünk" nagyon jó triolázás alatt, mert erre még mindig nem kaptam választ

2013. júl. 30. 16:15
 65/74 anonim ***** válasza:
91%
3-4akkordnak pedig tudod mennyi tartalma van? 3-4akkord. Ha több tartalmat akar az ember mögé, énekeljen alá szöveget.. itt viszont nem a dalszerzésről és az előadóról beszélünk, hanem mint gitárosokról.
2013. júl. 30. 16:19
 66/74 anonim ***** válasza:
91%

"Cobain meg Santana nem tappingel, nem sweepel."

“Ne, tényleg nem? “

Tényleg :) vagy legalábbis nem nagyon, mert nem emlékszem ilyenre :)

"Cserébe ezt hajszolja mindenki, ez lett a divat Van Halen, de inkább Vai óta."

“Én annyira nem bánom, hogy a technikai tudás a követendő példa és nem a Cobain féle igénytelen bedrogozott gitárszétverés. “

még cask azt kéne… olyat csak Cobain tudott és ha azt másolnák, az lenne a kocsma-kópia (másolják amúgy azt is tisztességgel, de erről lejjebb)

"Legalább annyira divat, mint 20 éve Cobain volt, vagy mint most Bieber, csak más célcsoportnak.

Akkor mi a probléma? Majd ez is elmúlik egyszer. “

az, hogy mindenki technikára gyúr, zenélni meg nem tanul meg. Plusz egy csomó felesleges pénzt költenek márkás cuccokra meg “technikakönyvekre”, a kiadók és Gibsonék meg a Steve Vai Jem Ibanezék legnagyobb örömére.

"Ez az értékrend az előadásmódot nem sorolja a technikai elemek közé

Mert nem is tartozik oda.” –

mindegy is hova tartozik, a gitáros megítélését nagyon komolyan befolyásolja.

"pedig ott lenne a helye, mivel ez emel ki egy gitárost vagy gitáros-énekest a tömegből, ez ad mögé tartalmat.

Igen, ez így van. Azt még mindig nem értem, hogy az általad említett két gitárosnak mi köze ehhez, mert ők ezekben sem túl jók. “

“Slash, Vai, Petrucci, Gilbert, Brian May, Santana, Cobain stb… mind egyformán jó benne, mert ezer másik közül fel lehet könnyen ismerni. Mások rá az eszközeik, de a célt hozzák akár 3000, akár 3 hangból másodpercenként.

"3-4 akkord és egy egyszerű szóló 3 percben lehet több egy agyonprofesszorizált 10 perces zenei akrobatamutatványnál.

Nem, nem lehet több. 3 akkordot bármelyik tini pánkzenekar össze tud dobni, az nem művészet. Művészet onnantól lesz, hogy nem minden feltörekvő bugris képes rá.”

a tini punkzenekar, na az a Cobain koppintás jobb esetben. Vagy Kispál. Van belőlük elég a Petőfin sajnos. Nem róluk van szó, hanem azokról, akik a 3 akkordot szépen, ízlésesen adják elő, hosszú évek munkája alatt kialakított stílusban. Ez is technika, amihez kell tehetség + sok-sok meló… Vagy pl. a legtöbb bluegrass vagy akár flamenco nóta is 3-4 akkord, a technika viszont, amivel tálalják szerintem nem lehet vita tárgya, bár ez már más tészta...

"Amíg az utóbbi stílust követők kópiák maradnak a kocsmában, az előbbit igazán egyedi módon képviselők nagyok lesznek."

Ez meg még mindig orbitális baromság. – oké :)

2013. júl. 30. 16:50
 67/74 anonim ***** válasza:
91%

16:15, egyetértek. Baromira unom én is Santanát, de legalább ugyanannyira Vait, Petruccit meg Meolát. Govant meg már nem is merem hallgatni...

Cobainnek (R.I.P) nem volt lehetősége unalmassá válni, magától legalábbis...

2013. júl. 30. 16:55
 68/74 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem fölösleges veszekedni ezen.

https://www.youtube.com/watch?v=g17-ajFXNS8

Csak hogy nevessetek egy picit :D

2013. júl. 31. 10:32
 69/74 anonim ***** válasza:
92%
Slash. Nem a legtanultabb, de nagyon kreatív, találékony, és megvan a saját stílusa.
2013. aug. 30. 21:35
 70/74 anonim ***** válasza:
100%
Eddie Van Halen
2014. nov. 19. 21:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!