Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kik azok a magyar előadók...

Kik azok a magyar előadók szerintetek, akik munkásságukkal merőben hozzájárultak a hazai zenei színvonal növeléséhez?

Figyelt kérdés
Komoly és mindenféleképpen indokolt válaszokat várok! Köszi! :)

2013. ápr. 27. 21:49
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
31%
Akinek nem világos esetleg: ne a kedvenceidet írd le, hanem a kérdésre válaszolj, ha érted...
2013. ápr. 28. 00:08
 22/38 anonim ***** válasza:
47%
Kíváncsi lennék miért pontoztátok le a Tankcsapdát. Egyébként azért mert változatos, kellemes dallama és szólói vannak, Lukácsnak jó érdes hangja van, és van mondanivalója szövegeinek.
2013. ápr. 28. 00:09
 23/38 anonim ***** válasza:
79%
Akik igazi értéket közvetítenének a zenéjükkel azokat egyre kevesebben hallgatják, mert a magyar ember hülyül sajnos egyre jobban.
2013. ápr. 28. 00:16
 24/38 anonim ***** válasza:
38%
Nem a Tankcsapdát pontozták le, hanem van itt egy félkegyelmű, aki mindenkit lepontoz. Ezzel szórakozik. Mert hasznosabb válasz, azt írom, hogy Meteor, mintha azt írnám, hogy Sankó, vagy fordítva? Milyen ostobaság...
2013. ápr. 28. 00:18
 25/38 anonim ***** válasza:
46%

16-os vagyok. Elfelejttem indokolni, itt a pótlás:

Isten Háta Mögött, Óriás, Kistehén, Thy Catafalque, Blind Myself, Hiperkarma, mert ezek a zenekarok tényleg hihetetlen egyediek, a szövegileg költészet, zeneileg páratlanok, nem összekeverhetőek más zenekarokkal. Sajnos kevesen ismerik őket.

2013. ápr. 28. 00:29
 26/38 anonim ***** válasza:
80%

edda művek 1974-ben alakultak meg

"Az Edda Művek Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese. Az együttes magva 1973-ban alakult Griff néven, majd 1974-től Edda néven folytatták (ezt tekintjük a zenekar születési évének a „miskolci időszámítás” szerint, valamint ez év szeptemberében lett Pataky Attila az énekes). 1977-ben került a zenekarba Slamovits István, akinek a zenéje meghatározta a zenekar hangzásvilágát. A klasszikus „bakancsos” felállás 1978 szeptemberére állt össze, amikor Zselencz László is a zenekar tagja lett. 1980-tól Edda Művek a nevük, és ezt tekintjük a zenekar születési évének „országosan”. A zenekar nevében a „művek” szó azt szimbolizálja, hogy az együttes Miskolcon, egy tipikus északkelet-magyarországi iparvárosban – az „acélvárosban” – kezdte pályafutását. A lemezeladást nézve Magyarország egyik legsikeresebb rockcsapata lett. Szinte valamennyi lemezük "bearanyozódott". Ők voltak az elsők, akiknek vidéki létükre sikerült megtörniük a fővárosi bandák egyeduralmát."

És ez sok fiatalban tartotta a lelket hogy ők is vihetik még többre az életben akár a nulláról elindulva is.

zenei részhez a 31 nagylemezük a bizonyíték

És nyugodtan pontozzatok le érte mert őket mertem írni :)

2013. ápr. 28. 01:52
 27/38 bumbi02 ***** válasza:
75%

Tankcsapda változatos?: ) Könyörgöm, 3 akkordból 2 album kijön náluk... Na jó, a régi Tankcsapda - kb Mennyország Touristig - mondható meghatározónak, onnantól kezdve populáris.

Presszer, Hobo, Cseh TAmás, Máté Péter, Illés, Omega, PIRAMIS (ezt miért nem írta még senki se?:), Deák Bill, Vikidál, Tunyogi, Kalapács József.. Ők azok akiket mindenképp említeni kell. Szerintem.

Hobo és Bill Kapitány a magyar blues úttörői az én meglátásom szerint, Kalapács máig a legjobb hangú magyar metál énekes - ne menjünk bele abba, ki szereti a metált, és ki nem, mert kérdést tekintve lényegtelen - . A Piramis szintén egy korszak meghatározó volt, anyámék abban nőttek fel. Az Illésben papám korosztálya nőtt fel.

2013. ápr. 28. 04:53
 28/38 anonim ***** válasza:
41%
Milyen színvonal ? most komolyan..
2013. ápr. 28. 06:42
 29/38 anonim ***** válasza:
90%
Koncz Zsuzsa, szerintem nem is kell indoklás. :)
2013. ápr. 28. 06:47
 30/38 anonim ***** válasza:
56%
Ossian!!!
2013. ápr. 28. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!