Csak a magyar vagonoknak, vonatoknak van ilyen büdös szaga?
Ma hallottam, hogy egy háromgyerekes anyuka is panaszkodott a vonaton, hogy úgy utálja ezt a "vonatszagot"
Az a kosznak a szaga valójában?
Csak a magyar vagonok ilyen büdösek belülről?
Kinek kellene ezeket valójában kitakarítani? mert azért a magyar vonat jegyárak Európában magasnak számítanak, ha esetleg valaki nem tudná. Voltam másik országban és ott 500 km-ért fizettem annyit mint Magyarországon 100 km-ért.
Az ősrégi vonatokon sajnos ez van, bár nem mindegyiken vettem ezt észre meglepetésemre. Elég sokszor vonatoztam már életemben különböző helyeken és a régi vagonoknál is nagyon ritkán tapasztaltam azt a tipikus vonat bűz szagot. Az új siemens desiro vonatok pedig nagy nagy meglepetésemre még mindig tiszták pedig itt a környék ahol ezek járnak már jó pár éve ha jól tudom már 8 éve járnak még mindig kb ugyanolyan tiszták igényesek és alig alig van összefirkálva meg eldobva rajta szemét. Elméletileg a pályaudvarokon kellene takarítaniuk ezeket én elég sokszor látom hogy amint megérkezik egy vonat és leszálltak az utasok a takarítók megrohamozzák a vonatot és teljes gőzzel takarítanak a távolsági régi vonatokon is volt hogy korábban szálltam fel a kelleténél és közölte velem a takarító hogy még várjak legalább 10 percet mire végez.
Persze van hogy hiába takarítják a vonatokat főleg a régieket az a jellegzetes szag akkor is megmarad mivel le vannak már lakva a szigetelésük is többnyire tropa és a sok gépzsír szag meg olaj szag minden beszivárog az utastérbe. Ez az összes régi járműnél így van buszoktól kezdve a metrókig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!