Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak a magyar vagonoknak,...

Csak a magyar vagonoknak, vonatoknak van ilyen büdös szaga?

Figyelt kérdés

Ma hallottam, hogy egy háromgyerekes anyuka is panaszkodott a vonaton, hogy úgy utálja ezt a "vonatszagot"

Az a kosznak a szaga valójában?

Csak a magyar vagonok ilyen büdösek belülről?

Kinek kellene ezeket valójában kitakarítani? mert azért a magyar vonat jegyárak Európában magasnak számítanak, ha esetleg valaki nem tudná. Voltam másik országban és ott 500 km-ért fizettem annyit mint Magyarországon 100 km-ért.

2012. jún. 16. 13:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az ősrégi vonatokon sajnos ez van, bár nem mindegyiken vettem ezt észre meglepetésemre. Elég sokszor vonatoztam már életemben különböző helyeken és a régi vagonoknál is nagyon ritkán tapasztaltam azt a tipikus vonat bűz szagot. Az új siemens desiro vonatok pedig nagy nagy meglepetésemre még mindig tiszták pedig itt a környék ahol ezek járnak már jó pár éve ha jól tudom már 8 éve járnak még mindig kb ugyanolyan tiszták igényesek és alig alig van összefirkálva meg eldobva rajta szemét. Elméletileg a pályaudvarokon kellene takarítaniuk ezeket én elég sokszor látom hogy amint megérkezik egy vonat és leszálltak az utasok a takarítók megrohamozzák a vonatot és teljes gőzzel takarítanak a távolsági régi vonatokon is volt hogy korábban szálltam fel a kelleténél és közölte velem a takarító hogy még várjak legalább 10 percet mire végez.

Persze van hogy hiába takarítják a vonatokat főleg a régieket az a jellegzetes szag akkor is megmarad mivel le vannak már lakva a szigetelésük is többnyire tropa és a sok gépzsír szag meg olaj szag minden beszivárog az utastérbe. Ez az összes régi járműnél így van buszoktól kezdve a metrókig.

2012. jún. 16. 13:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Azért az a teljes gőzzel történő takarítás elég érdekes szokott lenni. Volt már szerencsém látni párszor, hogy egy nedves felmosóval jobbra-balra benyúlkálnak, és kb 3 perc alatt így mennek végig az egész kocsin, aztán ennyi. Meg a szemetet összeszedi egy másik emberke, és le is van tudva a takarítás.
2012. jún. 16. 14:00
 3/4 A kérdező kommentje:
Szegeden csak annyit szoktam látni, hogy kiszedik a vagonok szemeteseiből a szemetet és feltöltik a tartályt ami a WC lehúzásához és a kézmosáshoz kell. Talán még söprögetést is láttam, de másra nem emlékszek...
2012. jún. 16. 14:02
 4/4 anonim ***** válasza:
A kis piros motorvonat, valamint a kék randa vonat elég büdös. De a piros és zöld GySEV vonatok tiszták és jóillatúak.
2012. júl. 6. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!